קציצות בקר עם ירוקים ברוטב שום לימוני

מנת הקציצות הזאת צורחת את המילה בית.. אבל לא סתם בית, אלא בית שיודעים לבשל בו ממש טוב . זו מנה שלגמרי הייתם מזמינים במסעדה של אוכל ביתי משובח וטוב. קציצות מלאות בטעם ובמרקם הכי מדויק, מבושלות עם שלל ירוקים ברוטב שום לימוני צהבהב. עם אורז שיספוג לתוכו את כל הטוב הזה מתקבלת מנה חלומית למדיי, כזו שתרצו לחזור אליה שוב ושוב.

כן, כן, מדובר בעוד מתכון מנצח של דודה זיוה, שכבר הביאה לנו בעבר קציצות מעולות ביותר – הלוא הן קציצות הבקר ברוטב העגבניות, מנה קלאסית בגרסה מצוינת במיוחד. אז הקציצות שעל שולחננו היום הן בהחלט קרובות משפחה אדוקות של אלו: שיטת הבישול זהה (תערובת במעבד מזון, לישת תערובת הבשר היטב, טיגון הקציצות לפני הכנסתן לרוטב..), אך תוכן הקציצות שונה – גם בירקות, גם בתיבול וכמובן שברוטב. שתי המנות מעולות ושונות.. אל תבקשו ממני לבחור .

אז במתכון הנ"ל נשלב בתוך הקציצות גזר וזוקיני. כאן המקום לומר כמה מילים על אלתורים והתאמה: אם אין לכם אחד מהם, הרגישו חופשי להוסיף עוד מהשני או להמיר בירק אחר (כמו בטטה למשל). באותו אופן, אם אין מנגולד (למרות שכאן הוא ממש מדויק ואפילו משתמשים לחוד בגבעולים ובעלים), המירו בירוקים טריים אחרים, כמו תרד או קייל. נסו כמה שיותר לדבוק במתכון (כי הוא באמת מצוין פלוס), אך הרגישו חופשי להתאים ולאלתר.

מי שמעוניין, מוזמן להמיר חלק מנוזלי הרוטב בציר עוף או בקר. אני הוספתי למים הרותחים שקית ציר עוף (של אינה פארמאן, שהמלצתי עליה כאן בעבר), מה שרק ישבח את המנה. כמובן שהמנה תצא מעולה גם בלעדיו.. לבחירתכם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לקציצות:

1/4 כוס שמן זית

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 גזר מקולף וחתוך גס

1 זוקיני חתוך גס

1 בצל לבן גדול חתוך גס

חופן גדול עלי פטרוזיליה

חופן גדול עלי סלרי

1 ביצה גדולה

1/2 כוס פירורי לחם (עדיף מוזהבים)

1 כפית גדושה מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית צ'ילי גרוס

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

8 שיני שום קצוצות

1 כרישה, חצויה לאורכה, שטופה וחתוכה גס

5-6 גבעולי סלרי קצוצים גס (בערך ברוחב ס"מ)

חבילת גבעולי מנגולד קצוצים גס באותו אופן (כ-365 גר') מופרדים לגבעולים הלבנים והעלים הירוקים

1 וחצי כפיות מלח

1 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור טחון

מיץ מלימון גדול

3 וחצי כוסות מים רותחים (אופציונאלי ומומלץ: להמיר חלק מהנוזלים בציר עוף/בקר)

הוראות הכנה:

מתחילים עם הכנת תערובת הקציצות:

מכניסים לקערת מעבד המזון את הגזר, הזוקיני, הבצל, עלי הפטרוזיליה ועלי הסלרי וטוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, 1/2 כוס פירורי הלחם, כפית גדושה מלח, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, 1/2 כפית כורכום ו-1/4 כפית צ'ילי גרוס. מערבבים ולשים היטב במשך כמה דקות טובות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ניגשים לרוטב:

מחממים בסיר רחב 1/4 כוס שמן זית ומוסיפים את הכרישה, הסלרי וגבעולי עלי המנגולד, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כאשר הירוקים הופכים מעט שקופים, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת עלי המנגולד הקצוצים גס ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים בקערה/קנקן את 2 וחצי כוסות המים הרותחים יחד עם כפית וחצי מלח, כפית כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור ומיץ מלימון סחוט.

שופכים את המים המתובלים לסיר ומחכים לרתיחה עדינה.

צילום: דוד בכר/הארץ

במקביל, בידיים רטובות, מכדררים קציצות בגודל של כ-5 ס"מ מתערובת הבשר ומועכים אותן מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים (רק להשחמה, לא לבישול מלא כמובן) ומעבירים לתוך סיר הרוטב המתבשל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כשכל הקציצות מונחות בסיר הרוטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ-40 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש עם אורז.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אילנה הגב

    הכנתי לחג ויצא נפלא!! המון תודה:)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן