בהמשך ישיר למתכון המעולה של פשטידת האטריות והבשר של סבתא של רוני, היום קבלו את אחותה החלבית או בשמה המקורי "פשטידת המקרונים" (כלומר מקרוני ברבים, כן? לא העוגיה הצרפתית.. ). פשטידה שמגיעה בול בזמן לקראת חג שבועות הקרב ובא עלינו לטובה.
פשטידה זו מככבת באופן קבוע אצל משפחתה של רוני, אם בארוחות שישי, אם בחגים, ואם סתם ככה בימי חול כשמתחשק לפנק. לי יצא לדגום ממנה לא מעט משום שפשטידה זו היא אחד המאכלים היותר אהובים על בןבן המתוק של רוני וזיו, כך שקורה לא מעט שרוני מכינה עבורו את הפשטידה כתוספת לארוחה כלשהי (בנצ'וק נמנה מבין הילדים היותר בררנים וספציפיים באוכל).
במתכון המקורי של סבתה של רוני נכתב, כי אפשר לחלק את הכמות של הפשטידה הזו לשניים ולהכין שתי תבניות קטנות במקום אחת גדולה – אחת לשלוח להקפאה ואת השניה לאפייה. כך תהיה לכם במרחק אפיה פשטידה מעולה עבור כל מאורע. אני הכנתי הפעם את כל הכמות בפיירקס אובלי גדול (37*27, אבל כל תבנית גדולה תתאים).
הפשטידה תהיה מוצלחת עם כל סוג פסטה, קצרה או ארוכה, אבל במתכון המקורי נאמר כי היא הכי מומלצת עם פטוצ'יני, אז כמובן שכך עשיתי. אספר לכם שיצא לי להכין אותה כבר עם פנה וגם אז התקבלה יופי טופי של פשטידה.
מה שכן, שימו לב שבמתכון יש קובייה שלמה של גבינה בולגרית (250 גר'). אם במקרה אתם בוחרים לשלב בולגרית מעודנת ולא בולגרית רגילה, יהיה עליכם להוסיף גם חצי כפית מלח, וזאת משום שהגבינה הבולגרית הרגילה מלוחה בהרבה מהמעודנת.
בבקשה אל תיבהלו מכמות השמן שברביכה – זו כמות לפשטידה גדולה במיוחד. אני ממש ממליצה לדבוק במתכון כמו שהוא. נכון, זוהי לא פשטידה דיאטטית, היא מושחתת וכל כך טעימה! אבל לפעמים בדיוק כזו אנחנו רוצים להגיש לשולחן. אני אוהבת לאכול את הפשטידה עם סלט פיקנטי, כמו מטבוחה או סלסה, ממליצה גם לכם.
מצרכים:
500 גר' פסטה (עדיף מסוג פטוצ'יני)
3/4 כוס שמן
3 כפות גדושות קמח
2 כוסות חלב
3 ביצים
500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%
1 קוביה גבינה בולגרית (250 גר'), מרוסקת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
אופציונאלי: אם משתמשים בבולגרית מעודנת, אז יש להוסיף 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את הבשמל:
מחממים את השמן בסיר בינוני.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים ומתקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את החלב ובוחשים במשך כ-3-5 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים, תוך כדי בחישה מהירה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
מוסיפים את הגבינות ובוחשים.
מוציאים לקערה קטנה (או לקופסה של הגבינה לבנה, אם רוצים לחסוך כלים) חלק מתערובת הגבינות (בערך כוס).
מכניסים לקערה גדולה את הפסטה המסוננת ומוסיפים את תערובת הגבינות מהסיר ומערבבים היטב (הכי טוב עם הידיים).
מעבירים את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית גדולה (אני השתמשתי הפעם בפיירקס בגודל 37*27) ומורחים מעל את תערובת הגבינות שהשארנו בצד.
אופים למשך כ-45 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
אם יש חבילה גדולה של קשקבל מגורד ניתן לדעתך להקפיא את היתרה?
אני חושבת שכן
יצא טעים, אהבתי! השתמשתי בבולגרית מעודנת בתוספת חצי כפית מלח, הטעם היה עדין. מתכננת בעתיד להכין עם בולגרית רגילה להשוואה. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת מיכל, תודה על התגובה! עדכני עם איזו גבינה היה יותר מוצלח