כמיטב המסורת, גם עכשיו הגיעה העת להציג בפניכם תפריט שבועות עשיר ומפואר המורכב כולו רק ממתכונים שעלו מאז תפריט שבועות אשתקד. וכרגיל, בעודי עוברת על שלל המתכונים שהעליתי לבלוג במהלך השנה האחרונה, אני מופתעת לגלות כמה מתכוני שבועות מעולים היו כאן! כי מה לעשות, אלו המאכלים האהובים עליי בסופו של דבר.. אין ארוחה טעימה כמו ארוחת שבועות!
כמו כל שנה, אני מצרפת לכם גם את הקישורים של התפריטים הקודמים, כי בכל זאת חייבים לשלב גם קלאסיקות בשולחן החג, כמו עוגת גבינה ופירורים או עוגת גבינה אפויה קלאסית (לאיזה מחנה אתם שייכים? או שאתם כמוני ותמיד מכינים גם וגם? ). אז קבלו אותם: תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2021, תפריט שבועות 2022. כולם היו בניי .
לענייננו…
יש כל כך הרבה ביסים מעולים שאפשר להתחיל איתם, כמו למשל פינוק גבינת העיזים המשובח, אותו מומלץ להגיש לצד טוסטונים פריכים או סלסלת לחם משובחת. אם מדברים על לחם טוב, אל תשכחו להגיש את חמאת השום המנצחת ליד. מדובר בשלמות.
קוביות החלומי המוקפצות עם עגבניות ופלפלים יהיו נהדרות בתוספת לחם או בלי. זו מנה שנולדה כטייק אוף על מוקפץ טופו, בו קוביות החלומית החליפו את הטופו והתקבלה מנה מעניינת ו.. חלומית!
טאקו הדגים המעולה על מיני טורטיות קלויות הוא אחד השיחוקים היותר מוצלחים שתוסיפו לתפריט שלכם, בין אם כביס בראשונות או כחלק מהמזנון. אני לבטח אצרף אותו לתפריט שלי.
דרך אגב, פרוסות הבטטה בסגנון מקסיקני, שמושפעות מאותו מטבח כמו הטאקו שהיללתי, גם יכולות להיות ביס התחלתי או תוספת למזנון.
אם שניה נקפוץ לצד השני של הכדור, את מחית הספייסי טונה ניתן להגיש בתוך פאני פורי לביס קראנצ'י או לצד אצות פריכות.
נישאר עם הטאץ' האסייתי רגע – מה דעתכם לגלגל כמה סאמר רולס של נייר אורז וירקות לצד מטבל חמאת בוטנים?
מבחינת סלטים יש לי כמה טובים במיוחד להציע לכם, שההחלטה מי עולה לגמר תהיה מאד קשה, מודיעה לכם מראש:
אחזור שניה למטבח המקסיקני האהוב עליי עם סלט הפלפלים הקלויים, עגבניות ואבוקדו, שבעיניי מוצלח מאד. סלט קטן ושובב.
סלט הקולורבי ורוקט, עם גבינת הפטה המפוררת, הוא מאסט על שולחן החג שלי בשבועות. סמנו אותו עם מארקר צהוב זרחני בבקשה.
וינגרט עשבי התיבול הוא רוטב קסמים של ממש – הוסיפו אותו על כל סלט ירוק (גם רק חסה פריכה תעבוד), הוסיפו כמה אגוזים קלויים וקיבלתם סלט מנצח שלא יפסיקו לאכול.
סלט הקייל והירוקים בוינגרט האסייתי, גם נכלל בפייבוריטים של העונה שלי, אז גם אותו אני מבקשת לציין בכוכבית. הוא מעולה! והרוטב מתאים לכל סוגי הסלט הירוק, לא חובה קייל אם פחות מתחברים.
קרפצ'יו הדלעת עם סלט עשבי התיבול הוא ממש שניים במחיר אחד : גם סלט עשבי תיבול פרשי ומופלא וגם קרפצ'יו דלעת, שניגוד הצבעים שלהם הוא עוד יתרון יפיפה.
סלט הקינואה של מלכים ברוטב בטטה קרמי, הוא סלט אדיר, שגם ממש מהווה תוספת מכובדת.
כמוהו גם הסלט העשיר של החצילים הקלויים עם עגבניות השרי וגרגרי החומוס.
אם הזכרתי חצילים, יש פה עוד כמה מעולים כמו החצילים במיסו ופונזו והחצילים ביוגורט ורימונים. שונים כל כך, ושניהם נפלאים.
אם נמשיך באגף הירקות, אני ממליצה בחום להציץ במתכונים של הבוק צו'י האסייתי והאספרגוס בתנור, שניהם יהיו נהדרים כתוספת לכל שולחן.
ישנן מנות ירקות בשילוב גבינות, שממש כתובה עליהן המילה "שבועות", כמו הכרובית השלמה בבשמל צ'דר היפיפייה ופלפל השושקה הממולא גבינות, מנה שאני אוהבת במיוחד.
בנוסף, אל תוותרו על מקלות הזוקיני הצלויים על לאבנה. מנה שהיא win win.
לפני שנעבור למנות שיותר שייכות לאגף העיקרי של המזנון, יש כמה מנות שהן יותר "בין לבין".. והאמת היא, שכאשר מדובר במזנון, זה לא ממש משנה איפה מקטלגים את המנה. בגדול, אני תמיד בעד יותר ראשונות וביניים וכמה עיקריות בודדות.
לביבות הגבינה של שלי למשל, קצת מתעתעות. כמובן שהן בול לשבועות, השאלה אם הן חלק מהארוחה או חלק ממזנון הקינוחים? מה אתם אומרים? אני חושבת שהן יכולות להתאים גם וגם.
אם כבר בלביבות עסקינן, שממש לא צריכות להפציע רק בחנוכה בעיניי – לביבות הכרישה, גזר וזוקיני יתקבלו בברכה על שולחן חג השבועות שלכם, לצד מטבל של שמנת חמוצה, למשל.
מנת האלו גובי גם תתאים ביותר לארוחה –מדובר בתבשיל ירקות הודי עשיר ומתובל.
גלילות הזוקיני עם ריקוטה ברוטב עגבניות היא עוד מנת שבועות קלאסית שיש לסמן עם כוכבית. מנה ללא גלוטן ופשוט מופלאה.
גראטן שורש הסלרי הוא טוויסט מעניין ושונה למנה קלאסית.
אם מדברים על טוויסטים של מנות קלאסיות, הטארט טאטן של עגבניות שרי וגבינת מנצ'גו כבר מכניס אותנו לאגף המנות היותר עיקריות. מנה שתנצנץ על השולחן כמו יהלום אמיתי ומיוחד ביותר.
פשטידת הפסטה וגבינות, מצטרפת חדשה לבלוג, מתאימה כמו כפפה ליד לשולחן החג שלנו ותתאים מאד גם לילדים וגם למבוגרים.
כמוה, גם הפסטה ברוטב עגבניות שרי חלק היא crowd pleaser אמיתית ותמיד ישנה אפשרות להפוך אותה ליותר פיקנטית ועוקצנית, אם מעדיפים.
מבחינת מנות דגים, יש לי שלוש הצעות עם מחנה משותף אסייתי: סלמון במעטפה ברוטב מיסו ויוזו, דג ברוטב הדרים אסייתי וקארי סלמון ובטטה. שלוש מנות מיוחדות ומוצלחות ביותר, שניתן להכין עם דגים שונים, אם מעדיפים.
מה עם איזו תוספת תפוחי אדמה שתמיד תתקבל בברכה? אם עוד לא ניסיתם – אז שבועות זה הזמן המדויק להכין את תפוחי האדמה פרמזן. אין מדויק מהם לחג זה.
אם אתם מעדיפים דווקא תפוחי אדמה לא חלביים, גם תפוחי האדמה בפסטו קשיו וגם תפוחי האדמה המתובלים יהיו מעולים עבורכם.
מבחינת קינוחים, השנה הצטרפו למאגר קינוחי הגבינה המכובד שיש בבלוג (כאן תמצאו רשימה לא מעודכנת של קינוחי גבינה מעולים) שניים נפלאים.
עוגת הגבינה והחמוציות הכי קלה להכנה בעולם (באמת, אם אף פעם לא אפיתם עוגה, תתחילו עם זו ) ועוגת הביסקויטים לוטוס, שהיא שילוב בין עוגת גבינה קרה לעוגת ביסקויטים, רק עם לוטוס. מדובר בקינוח מושלם. באמת, אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
עוגת הפיסטוקים הבחושה עם קרם היוגורט, היא מצד אחד גם בחושה "פשוטה" שתמיד נחמד וכיף לצד הקפה ומצד שני, גם מיוחדת ועשירה כל כך עם קרם היוגורט והרימונים (שניתן להמיר בפרוסות תותים או דובדבנים, למשל).
בעיניי, גם בשבועות, צריך גם ביס שוקולד על השולחן, אצבעות הבראוניז של מאיה או עוגת השוקולד המנצחת של נינו, לבטח יתקבלו בברכה על ידי כולם.
עד כאן לתפריט זה,
שיהיה לכולם חג נעים, טעים וטוב,
עד הפעם הבאה,
שלכם,
מיכל
2 תגובות
זה נראה מושלם ממש….. תודה
תודה לך!