המתכון הבא הוא עוד מתכון שנכלל בז'אנר ה-"לא בדיוק מתכונים". מדובר פשוט בחיבור מפתיע וקליל של כמה חומרים שיוצר ביסים ממש כיפים, שהכי נחמד להגיש כמתאבן, לצד דרינק.
בדומה למקרים של התאנים האפויות ושל גבינת העיזים האפויה, גם כאן תמצאו את השילוב הידוע והמוצלח של פרי מתוק וגבינת עיזים.
אשתף אתכם כי הרעיון למלא תמר מג'הול בגבינת עיזים הגיע דווקא לאחר שרציתי לחקות את המנה של התמר ממולא בקבב (שאני חייבת לנסות בהקדם), אך פתאום ורסיה חלבית, לקראת שבועות, של תמר ממולא יותר קרצה לי.
אין הרבה ביסים שקלים יותר להכנה מהתמר הממולא הבא. באמת. מה שכן, אני מבקשת שלא תוותרו על שימוש בתמר מג'הול עסיסי ואיכותי, כלומר, אל תמלאו סוג אחר של תמר. את גליל גבינת העיזים חשוב להוציא מהמקרר מבעוד מועד, כך שיהיה בטמפרטורת החדר בעת ההכנה. לאחר מכן, כל שיוותר לכם לעשות הוא לפזר תיבול מינימלי ומעט פיסטוקים טבעיים טחונים וזהו. אם מתחשק לכם, ניתן לזלף בעדינות סילאן או דבש לפני ההגשה, אך ממש לא הכרחי.
התיבול המינימלי שנפזר מעל גבינת העיזים (מלח ים, פלפל שחור, פפריקה מעושנת ופיסטוקים טחונים) עושה את הביס ומעניק לו שילוב מנצח של מתוק, מעושן ומלוח.
גם במתכון זה, כמו ברבים אחרים, אין ממש כמויות, פשוט הכינו כמה תמרים ממולאים שתרצו. אני מציעה בפעם הראשונה להכין כמות קטנה יחסית – אם תראו שאתם אוהבים, בפעם הבאה כבר הכפילו ושלשו את הכמויות. אין ספק שזהו נשנוש או מנת אירוח קלילה שתמיד ישמחו לקבל.
מצרכים:
תמרי מג'הול
גליל גבינת עיזים
חופן קטן פיסטוקים טבעיים טחונים
קמצוץ פפריקה מעושנת
קמצוץ מלח ים
קמצוץ פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
חורצים את התמרים ומוציאים את הגרעין.
בוצעים את גבינת העיזים וממלאים את התמרים. משטחים מעט את הגבינה.
מתבלים בקמצוץ מלח ים, פלפל שחור טחון טרי ופפריקה מעושנת.
מפזרים מעל מעט אבקת פיסטוקים/פיסטוקים טחונים.
שומרים במקרר עד להגשה.
התמרים הממולאים נשמרים בכלי סגור במקרר.
עד הפעם הבאה,
מיכל