הפוסט הבא הוא יותר טיפ ממתכון (לכן שייכתי אותו לאגף הטיפים והמלצות בבלוג, דא?!).
רק טיפ, אבל שובב!
אני לא מתכוונת ללמד אף אחד פה איך מכינים שניצל (למרות שהשניצל שלי לא רע בכלל..).
היום אני משתפת אתכם בגיוון חמוד ביותר לשניצל הבנאלי שלכם (למרות שלכל אחד יש איזה טוויסט בשניצל הקבוע שלו, נכון? אני למשל אוהבת להכניס שלוק של חרדל תלמה הפשוט פשוט לתערובת הביצים. זהו. The secret is out there).
השוני בביסונים האלה מהשניצל הסטנדרטי הוא בכמה רבדים:
- קודם כל מדובר בביסונים קטנים. כבר כיף יותר.
- אופים אותם בתנור ולא מטגנים בשמן עמוק! טאץ' בריאותי חבריי. אני מבטיחה לכם, שלמרות עניין האפייה אין שום פגיעה בטעם – סורו לנקודה הבאה..
- במקום בפירורי לחם מצפים את הביסונים שלנו ב… שטוחים טחונים!
- כן כן אני אוהבת שטוחים. זוכרים שבקראסט של הפאי הזה (וגם זה..) הצעתי לכם לשלב שטוחים טחונים? אין ספק כי מדובר באחד מחומרי הגלם השווים.
אחרי שהוכחתי את טענתי.. (פלאשבק לימי עריכת הדין), הבה נתקדם עם המתכונון (יעני מתכון בקטן?)..
לא אציין כמויות, שתלויות כמובן במספר הביסונים שברצונכם להכין… תמיד אפשר לעשות ריפיל לצלחת הביצים/קמח/שטוחים.
מצרכים:
חזה עוף לשניצלים, חתוכים לקוביות קטנות (אני הכנתי מ-6 פרוסות חזה עוף הפעם)
צלחת קמח מתובלת במלח ופלפל
צלחת בה שתי ביצים טרופות
קערת שטוחים עם מלח
ספריי שמן קנולה/חמניות/קוקוס.. מה שיש
הוראות הכנה:
מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.
קודם כל טוחנים את השטוחים במעבד מזון לפירורים (אבל לא לאבקה) ומקפידים להשאיר קראנץ'. אין בעיה שיישארו גם חתיכות גדולות יותר.
- אם אין לכם מעבד מזון, לכו על ה- Old Fashioned Way: הכניסו את השטוחים לקערה/שקית בתוך שקית ומעכו עם מערוך/פטיש שניצלים.
מסדרים את שלושת הצלחות לפי הסדר הבא: צלחת קמח, צלחת ביצים טרופות וצלחת שטוחים מפוררים.
כעת לעבודה: טובלים את קוביות העוף, מכל הצדדים בקערת הקמח, כך שהוא יעטוף היטב את העוף.
משם מעבירים אותן לטבילה בביצים ומשם לציפוי בתערובת השטוחים. דאגו לכך שהעוף יצופה היטב בקראסט השטוחים.
מניחים את הביסונים המצופים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מרססים מעט שמן מעליהם ומכניסים לתנור.
כעבור 8 דקות אפייה, הפכו את הביסונים לעוד כ-8 דקות.
הוציאו אחד, טעמו (לראות שאפוי כמו שצריך בפנים) והגישו מיד.
מומלץ להגיש את הביסונים בליווי רוטב/רטבים:
חוץ מהבנאליים הברורים כמו טחינה, קטשופ, ברביקיו וספייסי מיונז (מיונז + סרירצ'ה), כדאי לכם לנסות אולי אחד מאלה:
- רוטב חרדל ודבש – ערבבו חרדל דיז'ון עם דבש.
- רוטב חמאת בוטנים, דבש וצ'ילי, על אותו עיקרון.
לגדולים – גיוון נחמד.
לקטנים – חטיף וצהרים באחד.
עד הפעם הבאה,
מיכל