בננה קרים פאי

בעקבות המתכון המנצח הזה של key lime pie (מזויף, כי עם לימונים ולא עם ליים, אבל למה סתם להיתפס על קטנות?!), השתלטה עליי נוסטלגיה לתקופה בילדותי בה גרנו בצפון קרוליינה.

מהרבה בחינות, זו הייתה תקופה "לא משהו" בשבילי – בואו נאמר שילדה ישראלית בת 9 עם מבטא אנגלי כבד, לא ממש משתלבת עם ילדות (שמבחינה פיזית כבר לגמרי נשים) All American בנות 10-11.

סיפור ארוך…

אך מבחינה קולינרית, משפחתי ואני (שכמשפחה פרחנו שם ) התחברנו למטבח הדרומי עם ה- biscuits וה-gravy, ה-BBQ המושלם, הרבה fried מכל מין וסוג (עגבניות, עוף, לחם, name it – u can fry it) וכמובן מגוון הקינוחים המושחתים (Mississippi Mud Pie  מישהו??). אחד האהובים עליי הוא ה- Banana Cream Pie. אני ממש זוכרת את עצמי יושבת באיזה דיינר, רואה איך המלצרית מתקרבת לשולחן עם צלחת מלאה בשחיתות הזו, ומתרגשת כולי.

אז לקחתי על עצמי משימה לנסות ולשחזר את אותו טעם מהעבר, ואני חושבת שהתוצאה די קרובה למקור (עם כמה קיצורי דרך מתבקשים). המתכון בחלקו מבוסס על הפאי לימון (ברמת הכמעט קופי פייסט של הקראסט והקצפת), כפי שתבחינו בעצמכם.

אז לעבודה.

מצרכים:

מצרכים לבננה קרים פאי

תבנית פאי מתפרקת/מזכוכית/קרמיקה או כל תבנית עגולה ולא עמוקה מדי

לקראסט:

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (150 גרם בערך)

  • ישנה אפשרות להחליף את הפתי בר בעוגיות לוטוס, למכורי הטעם הקרמלי שביניכם. בעיניי בננות ולוטוס הם ממש חתן וכלה! Match made in heaven.
  • עם זאת יש לציין, כי הפאי על בסיס הפתי בר קיבל לא פחות מ- standing ovation, אז תרגישו מאד בנוח להישאר איתו.

90 גרם חמאה מומסת (במיקרו. ממליצה לכם לחמם בנאגלות של 20-30 שניות, כדי שהחמאה לא "תתפוצץ" ותארגן לכם דקור חדש לפנים המיקרו).

אופציונאלי: כמה בייגלה "שטוחים" עם מלח – הסבר בהמשך..

למלית:

1/2 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

כוס שמנת מתוקה (32% או 38%)

1/2 כוס חלב 3%

2 חלמונים

כף תמצית וניל (רק אמיתית כמובן)

2 בננות בשלות פרוסות לעיגולים

  • הפאי יקום וייפול על איכות הבננות. אם הבננות אינן בשלות דיין – תכינו מתכון אחר! חבל.. שום דבר לא יציל את הקינוח הזה אם הן לא באמת מתוקות.
  • אין בעיה עם בננות בשלות עם קצת "דבש" (כפי שהסבתות היו מוכרות לנו את הכתמים החומים..), אך אם הקליפה שחורה והמרקם בפנים הוא כבר gooey – גם ותרו.

לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה 38%

כף גדושה אבקת סוכר

הוראות הכנה:

לקראסט:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים את הפתי בר/לוטוס למרקם של חול.

  • אם אין מעבד מזון – לכו על אולד סקול: תכניסו את העוגיות לשקית בתוך שקית, קחו מערוך/פטיש שניצלים ותנו בראש – יותר טוב מכל סשן אצל פסיכולוג .
  • כפי שכתבתי במתכון של הפאי לימון, ישנה אפשרות להפוך את הקראסט למתוק-מלוח: טוחנים יחד עם העוגיות הנבחרות כמה בייגלה "שטוחים" עם מלח. נותן לפאי טוויסט אחר ומיוחד, לאוהבי הז'אנר.

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים, רק עד שמתאחד.

פירורים במעבד מזון

מהדקים את הפירורים לתחתית ודפנות של תבנית הפאי, כך שכולה מצופה שווה בשווה.

קראסט לפני תנור

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.

מוציאים ומקררים.

בזמן שהקראסט בתנור, מכינים את המלית:

מכניסים את כל מרכיבי המלית (למעט הבננות) לסיר בינוני, על אש בינונית, ומערבבים ללא הפסקה עם מטרפה, עד שהפודינג מתחיל להסמיך ולבעבע (ייקח בערך 5 דקות).

  • אל תילחצו מהגושים שעלולים להופיע תחילה, הן ייעלמו תוך דקות בודדות.
  • המלית מסמיכה בין רגע, אין סימן מקדים – אז לא להתייאש!

פודינג מתבשל

את הפודינג המוכן (והכה טעים) מזגו מעל הקראסט וצננו (על השיש ואז למקרר) לכשעה.

הוציאו את הפאי וסדרו מעליו בשכבה אחת את עיגולי הבננות.

בננות מעל הפודינג

הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

בעזרת כף עורמים את הקצפת על הפאי, מכניסים למקרר שוב, לפחות לעוד שעתיים.

  • ישנה אפשרות לפזר קצת פירורי לוטוס/פתי בר על הקצפת, לעוד קצת שחיתות (אם כבר, אז כבר). אם הלכתם על האופציה הזו – מראש תטחנו עוד כמה ביסקוויטים, והניחו בכוס בצד כמות של כשתי כפות גדושות לפני הוספת החמאה המומסת.
  • אני אוהבת "לתקתק" כמה שיותר משימות מראש, כך שלרוב מקציפה את הקצפת כבר בשלב שהפאי מצטנן במקרר, ואז מכניסה גם את קערת הקצפת לקירור. כך נותר לי רק להוציא את הכלים מהמקרר, לסיים להרכיב את הפאי עם הבננות והקצפת, ולהחזיר לקירור, למיזוג טעמים.

פאי בננות מוכן

!Enjoy huns

פרוסה נחתכת
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
פרוסת פאי
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

שלבים בינתיים

קינוח OMG

אני מחפשת את המילים המדויקות שיתארו את הגביע הקדוש שמונח

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
18 תגובות
  1. אהד הגב

    זה הקינוח הראשון שאני מכין אי פעם והפאי נזלל על ידי כולם בהנאה רבה. תודה!

  2. רונה הגב

    מיכל!
    קינוח מעולה , קל להכנה יצא מושלם
    תודה

  3. אמי סער הגב

    הכנתי את העוגה עם תותים במקום עם בננות – שכבה צפופה על הקרם, ועוד קצת לקישוט מלעלה.
    המשפחה שלי אכלה את כל העוגה בלי להשאיר פירור.
    השבוע מכינה שתי תבניות.

  4. שירה הגב

    מה גודל התבנית המומלצת?

  5. קרן הגב

    הי מיכל,
    אני מתכננת להכין מחר את הבננה פאי שנראה ככ טעים…
    שאלה אחת, לא ברור לי למה בהוראות כתבת להשאיר את התנור דלוק… האם אחרי אפיית תחתית הקראסט אופים שוב עם המלית? אם כן, לכמה זמן מכניסים לתנור בפעם השנייה?
    תודה!

    • מיכל הגב

      הי קרן את לגמרי צודקת! זו טעות (שרלוונטית לפאי לימון ולא לבננה..) – מיד מתקנת! תהני מחר באמת פאי טעים פלוס.. ותודה על ההערה 🙂

  6. עדן הגב

    היי, תודה על המתכון! כבר שלושים דקות אני מערבבת והדבר היחיד שקורה לקרם הוא שהוא מתאדה. עקבתי אחרי המתכון במדוייק, יש לך רעיון ללמה הקרם מסרב להסמיך?

    • michal הגב

      היי עדן- מוזר! אולי תנסי להוסיף עוד קצת קורנפלור? ואז תערבבי עם מטרפה- לא מהר מדי, על הגז..
      מקווה שיצליח.. לא אמורה להיות בעיה
      בהצלחה

  7. נעמי הגב

    היי כמה זמן אפשר לשמור את העוגה ? האם מומלץ להכין ביום ההאכילה או ניתן לפניי ?

    • מיכל הגב

      מומלץ להכין יום לפני ההגשה. העוגה נשמרת כמה ימים

      • נעמי הגב

        הבננות לא משחירות?

        • מיכל הגב

          אצלי היא מתחסלת תוך יומיים – שלושה גג ובזמן הזה הבננות עדיין ממש בסדר

          • גילי גל

            אני לא יודעת אם את עדין קוראת את התגובות, אני חייבת לספר לך שעשיתי את הפאי בחג סוכות הזה. הפאי חוסל. נשארו הרבה פרצופים חמוצים כי לא נשאר לאחרי החג. היום הכנתי שוב את הפאי. הפעם בתבנית פיירקס גדולה!!!

          • מיכל

            היי גילי, בטח שקוראת! איזה כיף שאהבתם.. זו באמת אחלה עוגה, עשית לי חשק להכין גם.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן