"ביתא"בון

תגובתם של חבריי הקרובים להודעה שלי כי אני עומדת לכתוב פוסט אודות מסעדת הבית שלנו, ה"ביתא קפה", הייתה לא צפויה: את רצינית?? לגלות לכולם על הביתא? גם ככה כולם כבר מכירים אותו וקשה להשיג מקום.. למה זה טוב?!

אני מתארת לעצמי שלרבים מכם זו לא חדשה מרעישה, ושכבר יצא לכם להיתקל במסעדה/בית קפה הנהדר הזה, שעם השנים הפך למיני-רשת. הביתא קפה, של השפית הנפלאה איילת לטוביץ', פתח את סניפו הראשון כבר לפני 13 שנה במרכז המסחרי ברחוב ברודצקי ברמת אביב. סניף זה הוא המועדף עלינו, למרות שמדי פעם יוצא לנו גם לדגום את שני הסניפים האחרים שנפתחו לאחר מכן, הנמצאים בשכונת צהלה ובשכונת צמרות בהרצליה.

המחירים בביתא קפה אינם נמוכים, אך התמורה מאד משתלמת: המנות יפות, גדולות וטריות ביותר והתחושה הכללית שם היא של בית. זו הסיבה כנראה שרוב לקוחות המקום הם לקוחות קבועים וחוזרים. המילה פרש היא שם המשחק כאן: טרי טרי טרי! התפריט עונתי ומגוון, הספיישלים תמיד מעניינים, למרות שאותנו כבר קשה להזיז מהמנות הקבועות שלנו.

המסעדה מאד ידידותית לילדים. קודם כל, היא ממוקמת ברחבה של מרכז מסחרי, ככה שבין מנות או כשהילדים מסיימים לפני המבוגרים, הם יכולים חופשי (יחסית) להתרוצץ עם קורקינטים, בימבות וכו. בנוסף, כל ילד מקבל עם הגעתו תפריט ילדים בו כמה משחקים כמו "מצא את ההבדלים", שמעבירים את הזמן בכיף עד הגעת האוכל. תפריט זה, יחסית למסעדות אחרות, מגוון ביותר, כך שגם ילדים קצת יותר בררנים ימצאו כמה מנות אופציונליות. אז אם אתם מחפשים מסעדה לארוחת שישי בערב או שבת בצהרים עם ילדים, קחו את הביתא בחשבון.

אספר לכם היום אודות שני הביקורים האחרונים שלי במקום. הראשון היה באמצע השבוע במסגרת יום כיף של בנות. הלכנו חברתי ואני עם ארבע הבנות שלנו (שתי בנות 6 ושתי בנות 4) לארוחת צהרים (בשעות הצהריים באמצע השבוע ישנה הנחה של 10% על כל התפריט).

כרגיל, פתחנו עם הלחם פרנה המעולה שלהם (ישנה אופציה להזמינו מקמח לבן או מלא), המגיע חם מהתנור בליווי שלושה מטבלים: מיונז לימונים כבושים מעולה, חמאה ופסטו פטרוזיליה (19 ₪) והמשכנו עם ארוחת צהרים קלה.

לחם פרנה

ה"שוס" הגדול ביותר בתפריט של הביתא קפה מבחינתי הוא דווקא סלט שעשוי להיראות לכם כסלט הכי פשוט בתפריט. אך תקשיבו טוב, בסלט הזה מתרחש לא פחות מקסם. סלט alpha-beta שמו (48 ₪), והוא מכיל תערובת ירקות קצוצים (עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל סגול), אורז ועדשים שחורות ברוטב של שמן זית ולימון, כאשר הוא מוגש עם רוטב טחינה-יוגורט שמוסיפים לבד מעל. כביכול סלט "ערבי" משודרג נכון? נכון. אך השדרוג פה הוא יוצא מן הכלל! אספר לכם שהמנה הזו היא הפייבוריטית של שלושת ילדיי, בעוד שניים מהם בשום מצב אחר לא מוכנים להכניס עגבנייה טרייה או בצל חי לפה שלהם. כמוהם אני מכירה עוד כמה ילדים שמוכנים לאכול מהסלט הזה בכל שעה ביום ובבית בקושי נוגעים בצלחת הירקות. קסם, כבר אמרתי? הירקות בשילוב עם האורז, העדשים והטחינה שברוטב מהווים ארוחה של ממש, מלאה ומאוזנת. לא פעם, בנוסף למנה שנטרפת במסעדה, אנו יוצאים עם עוד אחת בטייק אווי הביתה (עם הרטבים מופרדים כמובן).

סלט אלפא ביתא

אחרי שהוצאתי את זה מהסיסטם, נמשיך למנות האחרות. אני הזמנתי סלט קינואה פטה (54 ₪), שהוא דוגמא נוספת לסלט שמהווה ארוחה נפלאה בפני עצמו: מנה קרה של קינואה, עגבניות קצוצות, גבינת פטה, שקדים בלימון ונבטי חמנייה, ברוטב של לימון כבוש וצ'ילי. שילוב נהדר של טריות, בריאות ופיקנטיות. חברתי הלכה על עוד אחד מהקבועים שלי (פעם שלישית איתה שם, והיא לא מחליפה את המנה הזו..), סלט קיסר (42 ₪) עם תוספת של קוביות סלמון מוקפצות (+18 ₪). רוטב הקיסר של הביתא קפה עשיר וקרמי (מכיל חרדל), בשילוב עם לבבות חסה, קרוטונים גדולים ופריכים, גבינת פרמזן וסלמון שמגיע קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים – יחד מהווים Jackpot לאוהדי הקיסר (ישנה גם אפשרות לקחת תוספת של פרגית צלויה, במקום הסלמון, בעלות של 15 ₪).

סלט קינואה ופטה

סלט קיסר

הבנות כאמור אכלו את סלט האלפא ביתא, ובנוסף הזמנו להן כמה מנות מתפריט הילדים, שלא משנה כמה יהיה מגוון, שניצלונים ופסטה (או אורז/פירה) תמיד יהיו על השולחן (34 ₪). אחת הבנות בכל זאת גיוונה והלכה על מנת הקציצות ואורז (40 ₪)- כמו בבית (שיודעים לבשל בו ).

קציצות עם אורז

 

היות וכפי שציינתי, הפעם היינו בקטע "קליל", דילגנו על שלב הקינוח. אך עליי לציין, כי בביתא קפה דילוג שכזה כלל אינו קל היות ועוגת השמרים שוקולד שלהם (24 ₪ לפרוסה עבה ומכובדת) היא אחת השוות בעיר. בנוסף, לאוהבי קינוחי התפוחים, אני ממליצה בחום על הקרמבל תפוחים החם (42 ₪) עם סילאן וקליפות פומלה מסוכרות, המוגש עם גלידה להשלמת החוויה. אך כאמור, אלו רק דיבורים בעלמא, היות והיינו חזקות ודילגנו על שלב זה. הפעם.

הביקור הבא שלנו בביתא התרחש בשבת אביבית נפלאה, עם חברים טובים, בהרכב דו-משפחתי מלא, ישירות אחרי כמה שעות מוצלחות (בעיקר לגמדים שבחבורה ) בלונה פארק הסמוך. לא אחזור על המנות שתוארו מלאנץ' הבנות (שתהיו בטוחים שהיו שם), רק אוסיף כמה מנות מוצלחות נוספות שכיכבו על השולחן באותו יום.

עוד בלונה פארק, בין קרוסלה לרכבת הרים, חברתי ואני פינטזנו על הפלפל הממולא הצמחוני  (56 ₪) שנחלוק (עם עוד 3 מנות! עיניים גדולות!). מדובר בפלפל אדום גדול ממולא באורז, צנוברים ושלל עשבי תיבול לצד יוגורט כבשים וסלט של אפונה, עגבניות, שום ובצל ירוק. אני רחוקה מלהיות צמחונית, אבל מרשה לעצמי להכתיר מנה זו כאחת הטובות של הז'אנר. בעניין זה, יש לציין כי  תפריט הביתא קפה מאד ידידותי לצמחונים ואפילו לטבעוניים. לראיה, מנה ראשונה חדשה יחסית בתפריט שצדה את עינינו (בכל זאת אני מגוונת מדי פעם..), פרי אדמה (39 ₪) שמה. הגיעה לשולחן צלחת שעליה סלקים ודלעת ערמונים צלויה על רוטב סילאן עם אגוזי מלך מסוכרים, לצד עיגולי לאבנה גלילית. מנה פשוטה, ברורה, מתוקה (אולי מדי) וטעימה.

פלפל צמחוני ממולא

 

פרי אדמה2

מנה נוספת שכיכבה באותה ארוחה (ואולי לעתים תחליף את השניצל הקבוע של בעלי, שקיים גם בתפריט הרגיל בוורסיה מעט שונה משל הילדים) הייתה חזה עוף בויניגרט עגבניות צלויות (68 ₪) המגיע על תערובת של אורז ופריקי, עם סלט ירקות קצוץ טרי וטחינה ירוקה. הוציאו כאן את המקסימום מהחזה עוף! הוא היה עסיסי ומלא בטעם, בשילוב עם התוספות הנהדרות (איי  פריקי) – גילינו עוד מנה שתהפוך ל keeper, ועוד כזו שממש לא מלווה ברגשות אשם של טיגון וכבדות.

חזה עוף בוינגרט

עוד ארוחה ב"ביתא" הסתיימה עם חיוך ובטן מלאה בכל טוב, ועם קינוח של שנ"צ עם הגוזל הקטן שלי, באמת שלא יכולתי לבקש יותר.

אחרי שגיליתי לכם את מסעדת הבית שלי, מה דעתכם לגלות לי את שלכם?

עד הפעם הבאה,

"ביתא"בון

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מלבי

ג'וז ולוז

התלבטתי רבות אם לכתוב לכם על ג'וז ולוז. מצד אחד,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
תגובה אחת
  1. נטלי הגב

    ללא ספק אחד מהמקומות השווים!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן