קרפצ'יו דלעת עם סלט עשבי תיבול

את המנה היפיפייה הזו אביגוש ואלעדי הגישו לנו כשהתארחנו אצליהם (באותה ארוחה שהגישו את הזוקיני על הלאבנה המעולה.. ערב טוב יצא להם, אה? ). לאחר שהתענגנו על יופיה של המנה הצבעונית והעשירה, היה נעים מאד לגלות שהיא גם סופר טעימה.. כל כך פרשית ומלאה בטקסטורות – בדיוק כמו שאני אוהבת.

את המנה יש להרכיב על צלחת שטוחה (עדיף עגולה), שגודלה יקבע את כמות המצרכים שתצטרכו.  באופן כללי, גם במתכון זה אין יותר מדי חשיבות לכמות המצרכים – את הפרוסות הדקיקות של הדלעת נפרוס בשכבות דקות על פני כל הצלחת עד שמכוסה היטב (שימו לב לבחור בדלעת כמה שיותר כתומה, לא כמו הדלעת הדהויה המצולמת). לאחר מכן נשאר רק להרכיב את סלט עשבי התיבול הרענן (תרגישו חופשי לשחק עם מרכיביו בהתאם להעדפותיכם), לקלות שקדים, לפזר רימונים וזהו.

שימו לב שנפזר על פרוסות הדלעת הדקיקות "קרפצ'יו הדלעת", אם תרצו, מעט אבקת סוכר בתחילת ההכנה ונניח בצד לספיגת טעמים. אבקת הסוכר תדגיש את מתיקות הדלעת. חשוב לשים לב לפזר מעט אבקה ולא סוכר רגיל שאינו נספג באותו אופן. בנוסף, אם יש בהישג ידכם ליים, במקרה זה הוא עדיף על לימון. תבלו את הסלט בנדיבות בשמן זית ובמיץ ליים/לימון ומלח, טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

גוש קטן של דלעת כמה שיותר כתומה (כ-400 גר', וגם מזה יישאר עודף)

1 כף שטוחה אבקת סוכר

לסלט עשבי תיבול:

חופן עלי נענע שטופים וקצוצים דק

חופן עלי שמיר שטופים וקצוצים דק

חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק

חופן עלי סלרי שטופים וקצוצים דק

4 גבעולי סלרי קצוצים דק

חופן עלי כוסברה שטופים וקצוצים דק

חופן רוקט שטופים וקצוצים דק

2 בצלים ירוקים (חלק לבן וירוק בהיר בלבד) קצוצים דק

כ-3 כפות שמן זית

מיץ סחוט מליים/לימון אחד

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

לפיזור מעל:

כף גדושה חופן שבבי שקדים

כף גדושה חופן גרעיני רימון

הוראות הכנה:

פורסים את הדלעת לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן או מנדולינה. ראשית מקלפים את הקליפה ואז פורסים מהצד של הקליפה, הקשה יותר, ולא מהצד הפנימי שהוא רך יותר.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את פרוסות הדלעת הדקות על צלחת שטוחה גדולה, בשכבות חופפות.

בוזקים את אבקת הסוכר מעל הדלעת ומניחים בצד לכשעתיים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את כל המרכיבים של סלט עשבי התיבול העשיר: הנענע, השמיר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הרוקט, עלי הסלרי, גבעולי הסלרי והבצל הירוק.

צילום: דוד בכר/הארץ

קולים במחבת את שבבי השקדים ונזהרים שלא יישרפו.

צילום: דוד בכר/הארץ

לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים תלולית של סלט עשבי התיבול במרכז הצלחת של הדלעת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעל את שבבי השקדים הקלויים וגרעיני הרימון ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. רוזה הגב

    "את המנה היפיפייה הזו אביגוש ואלעדי הגישו לנו כשהתארחנו אצליהם (באותה ארוחה " לא אצליהם אלא אצלם

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן