המתכון הבא הוא התפתחות והשתדרגות של אחד המתכונים הותיקים בבלוג, שעבר עם השנים שינוי הדרגתי בהכנות אצלי במטבח ולאחר הפעם האחרונה שצנצנת קרקרים נזללה בהנאה אצלי בבית תוך זמן לא סביר, אלא אם אירחתם במקרה פלוגת חיילים בבית
, החלטתי שהגיע הזמן לשתף אתכם בשינויים שאני מבצעת במתכון.
במקום לעדכן את המתכון המקורי שבזמנו העבירה לי לי, שבנה היה בגן יחד עם יונתוש (שהיום כבר בכיתה ו' חמסה עליו
), בחרתי לכתוב פוסט חדש ומעודכן שמפרט את כל השינויים והטיפים הקטנים.
טיפ קטן להתחלה: אחרי שהקרקרים אפויים ומוכנים הרי תמיד יישארו מעט גרעינים סוררים על התבניות. אז לאחר שתסיימו לנשנש מהם ללא הפסקה, אני ממליצה לשמור את יתרת הגרעינים הקלויים בכלי סגור ולפזר אותם בהזדמנות ראשונה מעל סלט החסה שלכם. תסמכו עליי, תודו לי על טיפ זה
.
עם השנים הורדתי גם בכמות השמן שבמתכון וגם בסוגו. וגם, הוספתי מעט טחינה גולמית ומייפל שרק שיבחו את הקרקרים. בנוסף, שיניתי מעט את כמויות הזרעים ובסוף, בעיניי, מתקבל ממש הקרקר המושלם ביותר. כל משפחתי מכורה אליו ולפעמים הוא גם מפציע ומפתיע בסדנאות וכולם מאד מרוצים.. אז איך אני יכולה שלא לעדכן גם אתכם?
מצרכים:

1 כוס גרעיני חמנייה
1 כוס גרעיני דלעת
1 כוס שומשום
1 כוס זרעי פשתן
1 כוס שומשום שחור
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי
4 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
1 כף מייפל טבעי
2 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מערבבים כוס גרעיני החמנייה, כוס גרעיני הדלעת, כוס שומשום, כוס זרעי הפשתן וכוס השומשום השחור. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.




מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, כך שכל התערובת מצופה באבקה הלבנה.


מוסיפים לקערה את חצי כוס השמן, 2 כפות הטחינה הגולמית, כף המייפל ושתי כוסות המים, מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה.




מחממים את התנור לחום של 190 מעלות, על תוכנית של טורבו עם חום מלמטה ומלמעלה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה רבע/שליש מהתערובת.

מניחים נייר אפייה נוסף מעל התערובת ובעזרת הידיים (או מערוך, אם מעדיפים) משטחים טוב טוב את התערובת עד שלא ניתן לדקק אותה יותר מבלי שתיפרד. מסירים את נייר האפייה העליון, מפזרים עוד מעט מלח ים אטלנטי מעל "דף הזרעים" שיצרנו ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.


ממשיכים באותו אופן עם יתר התערובת.
חשוב להקפיד להפריד ללפחות 2 תבניות גדולות או 3 קטנות כדי שהקרקר לא ייצא עבה מדי – ואז לא יהיה פריך כפי שאנו רוצים שיהיה.

מקררים את הקרקרים המוכנים ושוברים לחתיכות עם הידיים.
- אם לאחר הקירור אתם מרגישים בשבירה כי הקרקרים עדיין לא שם (פחות פריכים ויותר אלסטיים) הכניסו לעוד כמה דקות בודדות לתנור.


מאפסנים בכלי סגור עד לחיסול המלאי.



עד הפעם הבאה,
![]()
מיכל




6 תגובות
היי, במתכון הקרקרים, מה יכול להחליף את המייפל? תודה
היי לילי – סילאן או דבש?
הי,
מה אפשר לשים במקום סומסום שחור?
תודה!
דפנה
עוד מאחד המרכיבים האחרים, או כפי שהוצע פה – צ'יה גם יעבוד מצוין
אפשר להוסיף לכל הבריאות הזה גם שליש כוס ציה
בהחלט!