מפה לשם, אני לא מתביישת לומר שיש כאן בבלוג לא מעט מתכוני קינוחים מעולים לימי הפסח (לראיה, פוסט ה-15 קינוחים כשרים לפסח, שמאז שנכתב נוספו לבלוג עוד כמה וכמה כאלה..). עם זאת, גיליתי, כי פשוט אינגליש קייק כיפית, כזו שמיישרים ומיישרים ליד הקפה, יש מעט (כמו עוגת הטחינה ואגוזים הנפלאה ועוגת השקדים, קוקוס ותפוזים המצוינת למשל)..היום נצרף עוגה בחושה נוספת לרובריקה זו.
העוגה הבאה מתאימה גם לצד כוס הקפה/תה שלכם בימי פסח הביתיים (עד מאד), וגם מתאימה בשאר ימות השנה לנמנעים מגלוטן/צליאקים שביניכם. המתכון המקורי, דרך אגב, הוא של Julia Turshen מהספר המקסים Small Victories.
מי שמעוניין להפוך את העוגה לקצת יותר "בריאה", מוזמן להמיר את כוס הסוכר בכוס סוכר קוקוס, ואף להוריד רבע כוס סוכר/סוכר קוקוס. בנוסף, שימו לב, כי כמו במתכון של עוגת השוקולד הטבעונית או עוגת הלימון הבחושה, גם במקרה של עוגה זו נאפה אותה בתבנית אינגליש קייק גדולה. כמובן שאם אין בידיכם כזו, אין בעיה להמיר בתבנית אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. קחו בחשבון שזמני האפייה ישתנו מתבנית לתבנית.
מי שמעוניין להפוך את פרוסת העוגה שלו לאירוע קצת יותר חגיגי, מוזמן להגיש את העוגה בצירוף קצפת קינמון (כך טורשן מציעה בספרה), אותה נכין על ידי הקצפת מיכל שמנת מתוקה יחד עם כפית קינמון וכף אבקת סוכר.
מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח שקדים/שקדים טחונים
1/2 כוס קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 וחצי כפיות קינמון
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר
60 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית נס קפה/קפה מגורען
2 כפיות תמצית וניל
הוראות הכנה:
מערבבים את המים הרותחים עם חצי כפית הנס קפה ומניחים בצד.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה (או שתיים חד פעמיות) בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים קמח שקדים, אבקת קקאו, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה חלמונים, סוכר, חמאה מומסת, קפה ווניל.
מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים לקערת הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
מקפלים את הקצף בשלושה קיפולים לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית האינגליש קייק ואופים כ-40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש/עם מעט פירורים. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
6 ביצים????!!! יש לך לול בסלון??
חחחח.. האמת שכתבתי את המתכון לפני משבר הביצים.. יעבוד גם עם 4 בימינו