עוגת טחינה ואגוזים בחושה, ללא גלוטן

דריה המקסימה אכלה את העוגה, שכבר אספר לכם אודותיה, בביתה של חברה צליאקית ומיד רצה לספר לי עליה. מדובר בעוגה ללא גלוטן המבוססת בעיקרה על טחינה גולמית ואגוזים טחונים. בתוספת ביצים, סוכר ואבקת אפיה מתקבלת עוגת אינגליש קייק דחוסה, עשירה וממש טעימה (באופן מעט מפתיע) – ללא קמח וללא תוספת שמן.

אם כן, עוגה זו נפלאה לנמנעים/רגישים לגלוטן אבל ממש לא רק, כל מי שטעם אותה, כשהיתה מונחת על השיש במטבח שלי בשבועות האחרונים (אפיתי כמה וכמה פעמים..), נהנה מאד להיות שותף ביישורה.

הכי מעניין היה לראות את תגובתם של חבריי ומשפחתי כששאלתי אותם – איזו עוגה זו לדעתם – באופן מפתיע היו כמה שהיו בטוחים שישנו מרכיב שוקולדי בעוגה (בזכות הסוכר החום הכהה כנראה, והעושר הנפלא של העוגה), מעטים ידעו לזהות את הטחינה (אך לאחר ששיתפתי אותם כמובן, פתאום נזכרו שבאמת יש בזה משהו.. לא חוכמה חברים!! ) וגם מי שלא חובב טחינה במאכלים אחרים – התלהב מהעוגה.

בנוגע לאגוזים הטחונים – הפעם השתמשתי בכוס אגוזי פקאן האהובים עליי, אותם טחנתי דק במעבד מזון. אפשר להמיר אותם באגוזי מלך או בכל אגוז אחר שתחפצו בו (אפשר גם לטחון כוס של כמה סוגי אגוזים). בעיניי השילוב של הטחינה והפקאנים הוא המנצח.

בנוסף, השתמשו בטחינה גולמית שטעימה לכם – אני הלכתי על "הר ברכה" האהובה עליי.

היכונו לשוס.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 ביצים

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס סוכר חום כהה

1 כוס אגוזים: פקאנים ו/או אגוזי מלך

1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טוחנים את האגוזים במעבד מזון (או מכתש ועלי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, הטחינה, הסוכר, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים למשך כ-40-45 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
14 תגובות
  1. מירי הגב

    ניתן להמיר את האגוזים הטחונים במשהו אחר?

  2. ליזה בלאו הגב

    אני נוהגת לפזר על העוגה לפני האפייה חופן או שניים של שוקולד צ'יפ מריר. זה מוסיף הרבה

  3. דפנה הגב

    עוגה מעולה ❤

  4. תיקי הגב

    האם אפשר להשתמש בסוכר לבן? נגמר לי החום☹

  5. ארזה הגב

    אם אפשר במקום סוכר להחליף לסוויט טנגו??

  6. תיקי הגב

    שלום,
    אולי זה כי קפץ החשמל באמצע, אבל העוגה צנחה ולא נאפתה כל כך מבפנים..☹ יש מה לעשות?

  7. תיקי הגב

    כן, וזה עדיין לא עזר

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן