תאילנד זה פה .
במשפחה שלי טפיוקה זה נורמה.
מאותם קינוחים קבועים שחוזרים על עצמם כל כמה ארוחות.
אין צורך שהארוחה תהיה בניחוח אקזוטי- נשמח לסיים כל ארוחה, באשר היא, עם מנת טפיוקה הגונה.
למי שלא מכיר, טפיוקה היא בעצם סוג של עמילן בצורת כדורים במרקם צמיגי (במובן החיובי) הדומה לג'לי, שמופקים משורש מניהוט מיובש (לא שזה אומר פה משהו למישהו – בטוח לא לי ). ניתן לרכוש אותה היום כבר כמעט בכל סופר במחלקת המוצרים מהמזרח הרחוק.
כנראה שהפעם הראשונה שנפגשתי עם פנינות הג'לי הממכרות האלה הייתה בצ'יינה טאון בניו יורק כאשר הייתי שותה Bubble Tea עם אחי הקטן – שם מדובר בטפיוקה שחורה וגדולה יותר מאלו שאני משתמשת בהם בקינוח הזה. הבאבל טי הוא משקה מאד פופולארי אצל האסייתיים (הכי רחוק מתה שיש..). בעצם מדובר במשקה על בסיס חלב או מים בטעם נבחר – אצלנו לרוב קוקוס וליצ'י ניצחו (שלא תטעו לחשוב שמדובר בפירות טבעיים – הכל מאבקות.. הכי ג'אנק) מעורבב עם כדורי טפיוקה שחורים גדולים שנכנסים לך מדי פעם לשלוק באמצעות קש ענקי. המשקה הזה היה קינוח מעולה אחרי הדים סאם הקבוע שלנו.
בארץ אני זוכרת שמסעדת מאנטה ריי הייתה הראשונה שזללתי בה מרק טפיוקה קר לקינוח והתאהבתי מיד. המנה הזו הייתה אחת הסיבות העיקריות להגעתנו לשם במשך תקופה, עד שלאכזבתנו הרבה הורידו את המנה מהתפריט – כנראה שהיינו הצרכנים הנלהבים הבלעדיים שלה.
מאז, אכלתי לא מעט מנות טפיוקה שונות ומגוונות (דרך אגב, יש גם המשלבים את העמילן הרוטט הזה במנות שאינן מתוקות) ולמדתי להכין בעצמי טפיוקה הגונה פלוס. היום, אני כבר לא מחפשת אותה באובססיביות בתפריטי קינוחים של מסעדות משום שבמידה ותוקף אותי craving לפודינג הלבן והחלומי, תוך כמה שעות הסחורה מוכנה (למרות שאם תתקילו אותי מיד אצייד אתכם במידע היכן ניתן למצוא אחלה קינוחי טפיוקה ובאותה מידה היכן הטפיוקה הביתית לא רואה ממטר את זו המוגשת במסעדה ).
כשאני כבר מכינה טפיוקה, אני תמיד דואגת להכין כמות, כדי שאם ובמקרה היא לא תחוסל בארוחה, יישאר למיקה ולי גם קצת לנשנש למחרת, בשילוב עם פירות שנמצאים זמינים בבית באותו עת. ברוב המקרים זה לא קורה היות וכולנו ממלאים קערה אחר קערה עד שהיא מתרוקנת. אפילו יונתוש, הקטן שלי, כבר מכור לדייסה הקרה והאקזוטית הזו ומבסוט עד השמיים כשמגלה שיש "פפיוקה" לקינוח.
חדי האבחנה מבינכם אולי כבר שמו לב שאני מאד אוהבת קוקוס ומשלבת אותו בהרבה מהמתכונים הקבועים במטבחי.. במנה זו אין תחליפים לחלב הקוקוס הדומיננטי במנה, כך שמי שלא נמנה במחנה הקוקוס מוזמן לדלג לפוסט הבא .
נקודה אחרונה לפני שמתחילים – נכון שיש במנה הזו יחסית מעט מרכיבים, אבל אני מזהירה מראש – מספר הכלים שמתלכלכים הוא לא קטן בכלל, וישנה קצת יותר "התעסקות" יחסית למתכונים אחרים שהעליתי (עדיין, כל אחד יכול להצליח בקלות, גם מאותגרי מטבח).
מצרכים:
שקית פניני טפיוקה קטנים (400 גרם)
- שימו לב שיש פניני טפיוקה גדולים וקטנים – תוודאו שבחרתם בקטנים.
2 פחיות של קרם קוקוס (קרם ולא מי/נוזל קוקוס, 400 מ"ל כל פחית).
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
כל או חלק מהפירות הבאים (שוב, לכו על מה שאתם אוהבים וזמין לכם):
קוביות קטנות מאד של: מנגו, אננס, מלון, אפרסמון וליצ'י (גם ליצ'י ואננס מקופסת שימורים עובדים במקרה היוצא דופן הזה)
תוכן של פסיפלורה, גרגרי רימון מתוקים
כלי מטבח (היות ויש לא מעט הפעם, מודיעה לכם מראש):
2 סירים גדולים, 1 סיר בינוני, מסננת, כף עץ, קערה, כף.
הוראות הכנה:
בשני סירים (הכי גדולים בנמצא) מלאו מים עד 3/4 גובה הסיר והביאו לרתיחה.
כאשר המים רותחים, הכניסו חצי מתכולת שקית הטפיוקה לכל סיר.
- את הטפיוקה כדאי לבשל בהמון מים – ככה היא יוצאת הכי טוב, לכן אנו נבשל חצי שקית בכל סיר, מניסיון – שווה את המאמץ הנוסף.
בישול הטפיוקה יארך כ-10 דקות, אך אל תטעו לחשוב שבינתיים אתם בני 22 בחופשה על ערסל בקופנגן : עליכם לבחוש בעזרת כף עץ את הטפיוקה (דלגו כל פעם מסיר לסיר) ללא הרף, וזאת משתי סיבות: האחת, שלא תידבק לתחתית הסיר והשנייה, כדי למעוך ולפורר גושים שנוצרו במהלך הבישול (פשוט מעכו אותם על דופן הסיר עם כף העץ).
עדיין יישארו קצת גושים, וזה בסדר גמור. יטופלו בהמשך.
כאמור, הטפיוקה מוכנה כעבור כ-10 דקות בישול, כאשר היא אינה בהכרח שקופה לחלוטין, רוב הכדורים הקטנים יהיו עם נקודה לבנה במרכזם.
כעת, הניחו ליד הכיור את אחד מסירי הטפיוקה וקערה גדולה. ב"נאגלות", סננו את הטפיוקה מהמים ושטפו אותם תחת הברז במים קרים, תוך ערבוב עדין עם כף (כך לא יידבקו אחד לשני). את פנינות הטפיוקה המסוננות והשטופות העבירו לקערה.
המשיכו כך עד סיום הטפיוקה בסיר הראשון ואז עברו לטיפול בטפיוקה בסיר השני באותו אופן. לבסוף, תהיה לכם קערה מלאה בפניני טפיוקה מבושלים.
הכניסו לסיר הבינוני את הסוכר והמים ובשלו על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד להמסת הסוכר ובעבוע עדין (לאקס ברמנים/יות שביניכם פעולה זו מוכרת – הכנת מי סוכר).
כבו את האש, הוסיפו את קרם הקוקוס וערבבו עד קבלת מרקם אחיד.
שפכו את נוזל הקוקוס המתוק אל קערת הטפיוקה וערבבו.
הכניסו למקרר לכמה שעות טובות.
לפני ההגשה חתכו לקוביות קטנות את הפירות שבחרתם מהרשימה למעלה (פרט לתוכן הפסיפלורה, מן הסתם) וערבבו בקערה.
הגישו את קערת הטפיוקה הקרה, ישירות מהמקרר לשולחן, בליווי קערת הפירות, כך שכל סועד יוכל להרכיב לעצמו בקערה אישית את קערת הטפיוקה ה- custom made שלו.
- ישנה אפשרות להגשה קצת יותר "פלצנית", בה תפרידו בין כל הפירות בקעריות קטנות, כך באמת כל אחד יוכל לבחור איזה פירות להוסיף לטפיוקה שלו.
- אפשר גם להרשים וללכת על טרנד הקינוחים האישיים ולמזוג לכוסות שקופות קטנות (יש לקנות גם כוסות פלסטיק ייעודיות לכך) מהטפיוקה הלבנה ומעליה להניח מתערובת הפירות.
- אופציה נוספת לגיוון כאשר אין להשיג מנגו טרי היא לשלב בתערובת הפירות מעט תרכיז מנגו של פריגת (אותו אחד ששומרים בפריזר).
טעם של תאילנד!
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אתר מקסים , הבן שלי גילה ושלח לי לנסות את פאי הפלא. עשיתי והתאהבתי. תודה!
טפיוקה הכי קל להכין ללא כלכך הרבה סירים , אם שומרים על כלל המידה: 1 כוס טפיוקה = 5 כוסות נוזלים.
מתחילים עם מים , 4 כוסות שלתוכם שופכים 1 כוס טפיוקה. מוסיפים כף סוכר לכל כוס מים וכמה טיפות וניל איכותי. נותנים לזה לעמוד כשעה (זה האירוע המכונן של ההצלחה!)ואז מדליקים על אש נמוכה ומבשלים תוך בחישה מדי פעם. כשפנינים שקופות- מוסיפים קרם קוקוס- פחית לכוס טפיוקה או שמחליפים עם כוס מים , אם רוצים עוד קרם קוקוס. בוחשים ומכבים את האש. מקררים וההמשך ידוע. סוכר כמובן אפשר להוסיף או לגרוע לפי הטעם. המתכון הזה מצליח תמיד!! ניסיתי כבר המון מתכונים כי גם אצלנו זה קינוח מנצח כמעט בכל ארוחה משפחתית.
הי תלמה, תודה על התגובה! סיקרנת אותי ובהחלט אנסה את הורסיה שלך בהקדם.. אין על טפיוקה!