רוטב לסלט מנצח: וינגרט עשבי תיבול

את הרוטב, הלא פחות ממושלם, הזה אלתרתי באחת השבתות האחרונות כשהזמנתי את רוני וזיו לבראנץ' ספונטני עם הילדים. זכרתי שעדידס סיפרה לי כמה ימים קודם על וינגרט כוסברה מדהים שאכלה והחלטתי לעשות ורסיה משלי למתכון, עם שלל פרודוקטים שהיו לי בהישג יד באותו בוקר.

הכנסתי לבלנדר הקטן שלי (זה שמתלבש על הבסיס של הבלנדר הרגיל) חופן מכל עשבי התיבול שהיו לי – פטרוזיליה, כוסברה ועירית, אליהם הוספתי קצת מזה וקצת מזה.. מתוק, חריף וחמוץ. כשטעמתי עם האצבע אחרי הטחינה הראשונה הופתעתי לטובה. התקבל רוטב שמשתחל ישירות לרשימת הרטבים המנצחים שלי.. ויש כאן כבר רשימה מאד מכובדת של כאלה, כמו הרוטב לחסה של אמא שלי, הרוטב קארי ומשמש, הוינגרט האסייתי, הרוטב מיסו לסלט, רוטב ג'ינג'ר ועוד ועוד (רושמת לעצמי שמדובר בעוד פוסט שחייב להיות כאן!). רוני, שהתחברה לסלט, בהחלט הסכימה איתי שהרוטב לא פחות ממצוין ומיד ביקשה את המתכון.

לעניין מרכיבי הרוטב, אם אין לכם בדיוק את כל המצרכים, ככל הנראה שעדיין יתקבל רוטב נפלא עם כמה המרות וחוסרים. למשל, אם חסרים לכם מייפל או ריבת משמש, תוכלו להמיר אחד בשני או אם שניהם חסרים, המירו בכמות זהה של דבש או סילאן. באותו אופן, את החומץ בן יין הלבן תוכלו להמיר בחומץ אורז/תפוחים/שרי.

לא אוהבים כוסברה? וותרו עליה ולכו רק על עירית ופטרוזיליה בכמות גדולה יותר. למרות שכאן אני ממש רוצה שלא תוותרו על אף אחד מהשלישיה, אם אפשרי. אם מתחשק לכם, נסו אולי לצרף גם כמה עלי בזיליקום לחגיגה, בטח גם יהיה מעולה. אין לכם תבלין של זנגביל יבש? לא נורא. אין יוזו? המירו במיץ ליים/לימון וכן הלאה. תזרמו עם מה שיש, אלתרו ונסו… ככה נוצרים הרבה מתכונים מעולים.

בכל מקרה, למרות שרשימת המצרכים הארוכה עלולה להרתיע אתכם (על אף שכבר ביססנו שלא חובה להכניס הכל מהכל, אם אין). דעו לכם שההכנה היא קלה עד מאד – פשוט מכניסים את כל המצרכים לבלנדר/נינג'ה/מעבד מזון וזהו. כאמור, אני משתמשת בכוס הקטנה שמגיעה עם הבלנדר, זו שייעודית לשייקים.

אשתף אתכם שהרוטב מעט הזכיר לי את רוטב עשבי התיבול החמאתי והסודי המפורסם של מסעדת ל'אנטריקוט הצרפתית (שכבר מזמן ניתן למצוא בהרבה מדינות נוספות), רק בגרסת וינגרט.. מן בין כלאיים של הוינגרט של החסה שלהם והרוטב לסטייק שלהם (ואולי בכלל הכנתי אותו בהשראת ל'אנטריקוט שאכלתי בה כמה ימים קודם? ).

את הרוטב שנשאר (הכמות מספיקה ליותר מסלט אחד) שומרים בכלי סגור במקרר ונהנים מהמחשבה שסלט מדהים ומפנק נוסף נמצא במרחק קצר במיוחד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי כוסברה

צרור קטן גבעולי עירית

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

2 שיני שום מקולפות חצויות

2 כפות סויה

1 כף יוזו (או מיץ ליים/לימון, אם אין)

1 כף מייפל

1 כף ריבת משמש

1 כפית חרדל דיז'ון

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית זנגביל טחון

1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

 

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים סלט עלים לבחירתכם ברוטב (אני הלכתי על לבבות קיסר ופקאנים קלויים בסלט המצולם), מערבבים ונהנים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

את הרוטב הנותר שומרים בכלי סגור במקרר.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רוני הגב

    מיכל,
    המתכונים שלך מעולים, קלים להכנה, עם מלל נהיר ותמונות מצוינות. והעיקר טעימים להפליא. כל הכבוד!

  2. יעל הגב

    זה באמת רוטב מנצח!
    השבוע גיליתי עוד שימוש שלו – הרוטב שנשאר נשמר אצלנו במקרר ומשמש בערך לכל דבר…
    במקרר הוא נפרד למוצקים ונוזלים. השבוע קפצו אלינו חברים באופן לא מתוכנן אז ערבבתי חלק מהמוצקים של הרוטב עם מיונז והתקבל איולי מעולה למריחה על לחם או קרקר. חלק אחר ערבבתי עם יוגורט והתקבל מטבל מעולה לירקות!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן