נתחי בקר וברוקולי מוקפצים

מנת הבקר והברוקולי הזו היא מנת אסייתית-אמריקאית קלאסית שמופיעה כמעט בכל תפריט סיני-אמריקאי שתפגשו בגרסה זו או אחרת (בדומה למנת העוף חמוץ מתוק ועוף סטיקי בדבש ושומשום, בין היתר). התיבול העיקרי של הבקר והברוקולי בגרסה שכבר אציג בפניכם מבוסס על רוטב צדפות, שכבר הזכרתי במתכון הזה.

רוטב צדפות ניתן למצוא באגפים אסייתיים בסופרים/מעדניות, ואפילו ישנה גרסה כשרה המבוססת על פטריות (הוי סטיר), ללא תמצית הצדפות. זהו רוטב שעיקר משימתו היא להעניק למנה טעם אומאמי נפלא (הטעם החמישי) עם מתיקות מעודנת, והוא הבסיס ללא מעט מנות מוקפצות במטבחים אסייתיים.

אז אם כבר הזכרתי מוקפצים, מנה זו היא אכן stir fry קלאסית. למעט חצי בישול של הברוקולי, הכנת המנה כולה נעשית במחבת גדולה/סיר שטוח/ווק, צ'יק צ'אק, תוך כדי ערבוב וטיגון ומשם ישירות לשולחן. בדומה למתכון הנהדר של רצועות פילה הבקר והחצילים האסייתי, גם כאן הנתח המומלץ ביותר עבור המנה הוא פילה בקר. כידוע, זהו גם נתח יקר, אז אם מעדיפים, אפשר להמירו ברצועות סינטה, שגם תעשנה את העבודה.

שימו לב שנבשל את הברוקולי לרמת בישול אל דנטה לפני הוספתו למחבת, משום שהוא עוד ימשיך להתבשל שם ואנחנו רוצים אותו פריך גם כשהמנה מוכנה. אם מבשלים את הברוקולי חצי בישול מראש, אני ממליצה להעבירו לקערה עם קרח על מנת להפסיק את הבישול. לעומת זאת, אם מבשלים את הברוקולי במקביל להכנת המנה, אז אפשר לדלג על שלב זה ולהעביר בעזרת כף מחוררת את הברוקולי ישירות לסיר/ווק עם הבקר והבצל.

כמו מנות מוקפצות אחרות, גם את זו מומלץ להקפיץ ממש לפני ההגשה בקלי קלות. אך אין זה אומר שאי אפשר לעשות את ההכנות מראש. למשל, ניתן לבשל את פרחי הברוקולי חצי בישול מראש ולהעביר לקערת קרח (כפי שהוזכר למעלה) ולטגן את השום קריספי ולהניח בצד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-600 גר' פילה בקר או סינטה, חתוכים לרצועות להקפצה

2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים

5 שיני שום כתושות

1 בצל חתוך לרצועות

3 כפות רוטב צדפות

כ-5 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום

1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד

1 כף רוטב סויה

1 כף סוכר חום

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מכניסים את רצועות הבקר לקערה ומתבלים בכף שמן זית, כף סויה, כף סוכר חום וטחינה יפה של פלפל שחור. מערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרתיחים סיר עם מים מומלחים ומכניסים את הברוקולי רק לכ-3-5 דקות, שיהיה "אל דנטה", פריך וירוק (חצי בישול). מעבירים לקערה עם קרח להפסקת הבישול, אלא אם מבשלים במקביל ואז מעבירים ישירות לסיר עם הבקר.

צילום: דוד בכר/הארץ

בסיר רחב ונמוך או בווק מחממים 4 כפות שמן זית ומזהיבים את השום הכתוש, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים את רוב השום המוזהב (אך לא שרוף) לקערה קטנה בעזרת כף/כף מחוררת.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם יש צורך, מוסיפים למחבת כף נוספת שמן זית.

מוסיפים את רצועות הבצל והג'ינג'ר המגורד ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזיזים את רצועות הבצל לצד הסיר/ווק ומוסיפים בשטח הפנוי את הבקר, מטגנים תוך כדי ערבוב (stir fry) במשך כ-2 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את פרחי הברוקולי, כפית שמן שומשום ו-3 כפות רוטב הצדפות ומערבבים בעדינות במשך כדקה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד לצד אורז לבן ומפזרים את השום המטוגן והפריך מעל.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. סמדר הגב

    היי,
    הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל היה חסר נוזלים וטעם.
    זה היה בשר עם ברוקולי לא אסייתי.
    מה אפשר לשיפור הטעם?
    תודה סמדר

    • מיכל הגב

      חבל לי מאד לשמוע סמדר, השילוב של רוטב הצדפות, הסויה, הג'ינג'ר, השום, שמן השומשום והסוכר החום בהחלט אמור ליצור טעם אסייתי נפלא עבור המנה. זוהי מנה מוקפצת – stir fry שלא שוחה בהרבה רוטב, אז יכול להיות שציפית למנה מלאה ברוטב, אך זו מראש לא היא. בכל מקרה בטעם היא אמורה לקלוע.. הייתי מוסיפה עוד קצת מכל המרכיבים, אם הם לא הספיקו לך.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן