20 מתכוני תפוחי אדמה שאסור לפספס

כבר הרבה זמן שלא כתבתי פוסט המאחד המלצות למתכונים של מאכל מסוים. עשיתי זאת בעבר בכמה הזדמנויות (כמו בפוסט הפטריות, העוף, השוקולד, התותים ועוד) ובכל פעם אלו התגלו כפוסטים אהובים במיוחד.. אז חשבתי שהגיעה העת לכתוב לכם פוסט נוסף מאותו ז'אנר.

אבל ממה להתחיל? יש כל כך הרבה מועמדים ראויים לפוסט שכזה!

ההתלבטות היתה קשה במיוחד, אך החלטתי להתחיל דווקא עם מאכל בסיסי ביותר שעכשיו עם בוא העונה הקרה, הוא מתקבל בברכה במטבחי אפילו יותר מהרגיל.. ואני מדברת על תפוחי אדמה כמובן! התוספת השגורה, הבסיסית והידועה ביותר שברשימה הבאה תקבל שלל אינטרפרטציות וטעמים שונים.. כאשר כל המתכונים קלים כל כך להכנה (טוב רובם.. ), חלקם רק טיפ טיפה יותר מורכבים).

קבלו רשימת מתכונים מגוונים ומעולים אחד אחד שהכוכב הראשי שלהם הוא Mr Potato Head בכבודו ובעצמו.

נתחיל עם התוספת החדשה ביותר לרשימה והם תפוחי האדמה פרמזן המעולים, שהם באמת הכי קלים להכנה, מנה שהופכים אותה עם הגשתה – כל כך יפה וכל כך טעימה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם נישאר באגף תפוחי האדמה האפויים, יש עוד כמה כוכבים, שאי אפשר שלא להזכיר, כמו תפוחי האדמה הפריכים והמתובלים – כמו פוטטוס, רק יותר טעים!

צילום :הדס פרוש/הארץ

גם תפוחי האדמה מניפה פשוטים ומוצלחים וכמובן תפוחי האדמה קווץ' שמהווים הצלחה מסחררת כל פעם מחדש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תפוחי האדמה עם הטריק הם ממש קיצור דרך מהלך.. אל תגלו מה ה-"תיבול הסודי".. אף אחד לא יגלה .

הצ'יפס בתנור הם המתכון האהוב לצ'יפס אצלי בבית – הרבה יותר מצ'יפס מטוגן. הם באמת עד כדי כך טובים. הצ'יפס עיגולים הם גיוון נחמד וטעים.

ציפס מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת תפוחי האדמה בפסטו קשיו של אודי כביכול הכי פשוטה – פשוט תפוחי אדמה אפויים מעורבבים עם רוטב פסטו ביתי. אבל לפעמים כשמחברים אחד ועוד אחד מתקבלת תוצאה גבוהה בהרבה משניים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

אי אפשר ךהרכיב רשימה של מתכוני תפוחי אדמה מבלי להזכיר את פשטידת תפוחי האדמה ההונגרית הזו של סבתא של יוסי שיש לה קהל אוהדים אדוק.

פשטידה הונגרית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם כבר מדברים על סבתות, אני חייבת להניח כאן את סיר הורניקס של הסבתות שלי ז"ל. גם סבתא ריקה וגם סבתא מרים הצטיינו בורניקס המעולים שלהן והיום אני מכינה אותם עבור ילדיי באהבה והתרגשות רבה.

צלחת ורניקס

אם במתכוני אולד סקול עסקינן, כמובן שסלט תפוחי האדמה הנהדר והקלאסי של חמותי יהודית יהיה כאן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פנו מקום בשולחן גם לסלט תפוחי האדמה המיוחד הזה. הוא באמת מופלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם מרק שמבוסס גם על תפוחי אדמה? אני מדברת על המרק הקטיפתי של הכרישה ותפוחי האדמה. יאמי.

המרק מוכן

גראטן תפוחי אדמה קלאסי ופשוט דווקא אין בבלוג (תקלה) אבל גראטן דלורית ותפוחי אדמה מעולה כן תמצאו פה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם פירה תפוחי אדמה קלאסי אין בבלוג, אך פירה ירוק (של הענק הירוק!) דווקא יש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את הפירה הקלאסי תמצאו פה דווקא כמרכיב במתכונים מעולים אחרים כמו פאי הרועים או הזראזי: לביבות תפוחי האדמה ממולאות בשר.

פאי רועים מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אם כבר הזכרנו לביבות, איך אפשר שלא להזכיר את לביבות תפוחי האדמה הכי טעימות בעולם של אמא שלי?

לביבות מוגשות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

ברור שמאפה תפוחי האדמה, העגבניות וגבינת החלומי שווה בדיקה מקרוב.. הוא באמת מיוחד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

היה קשה לבחור, אך כאחרון חביב לרשימה (אך ממש לא אחרון בטעם) נוסיף את תבשיל חצילים ותפוחי האדמה, שמקורו בכלל במאוריציוס.. לא פחות .

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הרשימה הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן