פירה ירוק

שמעתם על הפירה של הענק הירוק?

טעים וחמאתי כמו פירה תפוחי אדמה רגיל, אך עם תוספת של צבע וכוח? אם לא – היום הוא יום המזל שלכם

מליבו פארם, אותו בית קפה-מסעדה ידוע שחתום על סלט הקייל קיסר המופלא הזה, חתום גם על התוספת המנצחת שכבר אציג בפניכם, שהינה התוספת הפופולרית ביותר בתפריט. מדובר בדרך מצוינת להאכיל את הילדים (ואת הגדולים כמובן) בברוקולי בריא, במסווה של פירה ירוק של ענקים (על יונתוש שלי זה לגמרי תפס ).

אך עם כל הכבוד לבריאות של הברוקולי, עדיין מתעקשים כאן על כל המרכיבים של פירה טעים באמת – הלוא הם שמנת (אני משתמשת בשמנת לבישול וגם מורידה חצי מהכמות שהם מורים עליה) וחמאה כמובן. למרות שקיצצתי חצי מכמות החמאה שמוסיפים במסעדה, התקבל פירה חמאתי ועשיר במיוחד.

לא אשקר, יש בפירה המפונק הזה המון התעסקות ומלכלכים לא מעט כלים. ראשית, יש לייבש את תפוחי האדמה לאחר בישולם (כמו במתכון של תפוחי האדמה קווץ'). לאחר מכן, מקציפים את תפוחי האדמה יחד עם השמנת והחמאה וגם משתמשים במעבד מזון על מנת לטחון את תערובת הברוקולי (שקודם עובר בישול קצרצר גם הוא כמובן) – בסופו של דבר מתקבל פירה טעים כל כך במרקם של עננים, אליו תשמחו לחזור, על אף הטרחה שבהכנתו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

75 גר' חמאה רכה

1/2 כוס + 3 כפות שמנת לבישול

1 חבילה ברוקולי (כ-300 גרם)

כ-3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל שווה

מלח

הוראות הכנה:

בסיר עם מים מומלחים ורותחים מבשלים את תפוחי האדמה כ- 15 דקות עד שמתרככים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר לייבוש קצר, עד שיבשים לחלוטין.

במקביל, מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים מומלחים ורותחים עד לרמת אל דנטה בלבד. מסננים.

מכניסים את תפוחי האדמה לקערת המיקסר, מוסיפים את החמאה וחצי כוס השמנת לבישול ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את הברוקולי יחד עם 2 כפות שמנת מתוקה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מעין משחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את הברוקולי בתוך הפירה, מתבלים היטב במלח טועמים ומתקנים תיבול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן