אז גיליתי מהיום להיום ש.. היום הוא יום השוקולד!
איזה חג גדול!
אמרתי לעצמי: "אוקיי מיכל, יש לך סדנה היום בערב, אין זמן לפוסט.. רק אעלה כמה מתכוני שוקולד שאני ממש אוהבת לסטורי באינסטגרם ונתקדם הלאה..".
אז אמרתי
תחילה הקצבתי לעצמי 10 מתכוני שוקולד.. התחלתי לעבור בבלוג על שלל המתכונים (מי ידע שיש שם כל כך הרבה מתכוני שוקולד מעולים? ), והבנתי מהר מאד שאין מצב שאני מצליחה לצמצם את המתכונים האהובים עליי לעשרה. עברתי ל-15 מתכוני שוקולד, ולבסוף הסכמתי להתפשר (הכל בדיון עם עצמי, כן? ) על 20 מתכונים, אבל בפוסט.. כי ממש מגיע להם – הם עד כדי כך טובים.
נכון, מאד יכול להיות שהמתכון השוקולדי האהוב עליכם מ-Touchfood אינו ברשימה לא-סגורה זו. אבל החלטתי ללכת על מבחר מגוון של מתכונים, שעלו כאן לאורך השנים, ולצערי נאלצתי לחתוך כמה מתכונים מצוינים החוצה (כולם היו בניי וזה.. ).
אשמח לשמוע מה המתכון השוקולדי האהוב עליכם – בבלוג ומחוצה לו, והאם במקרה השמטתי את הפייבוריט שלכם מהרשימה?
נתחיל עם מתכון די חדש בבלוג, אך כל כך קלאסי ומשובח: אני מדברת על פונדנט שוקולד כמובן. שבליווי גלידת וניל מהווה קינוח מצוין לסיום כל ארוחה.
קינוח נוסף שתמיד מתקבל באהדה גדולה על ידי כולם, מקטנים לגדולים, הוא מוס השוקולד העשיר הזה.
אחד מקינוחי השוקולד האהובים עליי בעולם כולו הם אצבעות השוקולד המדהימות האלה שתמיד גוררות תשואות רמות עם הגשתן.
גם ממתקי השוקולד הללו, מעין בני דודים של אצבעות השוקולד, גונבים טוב טוב את ההצגה משאר הקינוחים על השולחן.
עוד ממתק שוקולד שכו-לם אוהבים הוא נקניק השוקולד הנוסטלגי, אותו הכי כיף ליישר וליישר.
עוגת השוקולד הטבעונית כל כך מוצלחת, שלא תצליחו לעלות על טבעוניותה. היא כל כך רכה ומנחמת שגם אוכלי כל יחזרו לאפות אותה שוב ושוב.
אם בעוגות שוקולד קלאסיות עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את עוגת השוקולד לפסח עם המוס, שמעולה גם בגרסת שאר ימי השנה כמובן. עוגה מנצחת.
לא היה קל לבחור מתכון בראוניז לרשימה זו, וכמובן שהלכתי על המושלמים האלה: בראוניז פאדג'יים מעולים הם שמם, וכל מילה נוספת מיותרת.
גם שמרים צריכים להופיע ברשימה ואין על שושני השמרים הללו עם צאתן מהתנור. אבא'לה ואמא'לה יחדיו. איפה כוס הקפה שלי??
עוגת השוקולד-פרג הדחוסה הזו היא להרפתקנים מביניכם, אלה שלא החליטו: האם אתם מאנשי הפרג או השוקולד?! בעצם למה לבחור אם אפשר גם וגם?
באותו אופן אפשר לשאול את אותה שאלה בעניין עוגת גבינה?! למה לבחור אם אפשר גם וגם – קבלו את הבראוניז וקרם הגבינה – קינוח שדורש לצלול עם כפית ישר לתוכו.
שילוב נוסף של גבינה ושוקולד תמצאו בקינוח של עוגת הגבינה עם מערבולות הנוטלה. שחיתות בצמרת.
אם כבר נוטלה (לגמרי שוקולד!), לא יכולתי לוותר על המאפינס בננה ונוטלה המצוינים. אני פשוט מאוהבת בהם קשות.
נמשיך לקוביות החמאת בוטנים ושוקולד הממכרות – Homemade Reese's, אם תרצו. לאוהבי חמאת הבוטנים מדובר בקינוח האולטימטיבי.
אם נישאר בקינוחים בטעם של חו"ל, אני מציעה לכם להכין את טראפלס האוראו המצוינים, כל כך יפים וכל כך טעימים, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
אם אתם מחפשים עוגת וואו שהיא הצגה, אל תוותרו על עוגת השוקולד מרנג המהממת.
גם פאי השוקולד עם שברי עוגיות החמאה ישמוט לסתות. שלא תגידו שלא אמרתי.
אי אפשר בלי עוגיה כלשהי, נכון? למרות שהיה קשה לבחור, לבסוף החלטתי ללכת על עוגיות השוקולד, פיסטוק ומלח המיוחדות, שתמיד מקבלות הרבה מחמאות כשמוגשות לשולחן.
קוביות הבייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד האהובות והמוגזמות פשוט לא יכלו להישאר מחוץ לרשימה מבחינתי.
נסיים עם קינוח מוגזם, מימיו הראשונים בבלוג, מעין טרייפל שוקולד משוגע שקיבל שם מותאם למעמד – קינוח OMG.
המשך שבוע שוקולדי ומתוק במיוחד,
עד הפעם הבאה,
מיכל