עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית

לאחר שטעמתי פרוסה מעוגת התפוזים האוורירית, הגבוהה והמדהימה של לין האלופה (אותה אחת שהביאה לנו את עוגת הקוקוס ומנת העוף חמוץ מתוק, בין היתר) החלטתי מיד שאני משבצת אותה ביום הצילומים הקרוב ויהי מה, אז מה אם הוא כבר ככה עמוס לעייפה?!

העוגה הזו עד כדי כך טובה, שממש לא ניכנס לקטנות שזו לא עונת התפוזים. תפוזים ניתן למצוא בארץ כבר לאורך כל השנה ואם אין ברירה, השתמשו במיץ תפוזים סחוט קנוי במקום (אבל אז תיאלצו לוותר על גרידת התפוז, וחבל). בכל מקרה, על העוגה הזו לא כדאי לכם לוותר לאורך כל השנה.

נכון שיש בבלוג כבר עוגת תפוזים מדהימה במיוחד, של גיתית המהממת. לעומתה, העוגה שאני מציגה בפניכם היום חלבית – יש בה גם חלב וגם חמאה רכה. בנוסף, תמצאו במתכון מיץ תפוזים סחוט שמטפטפים על העוגה עם יציאתה מהתנור ועוד כמה הבדלים נוספים. דרך אגב, יש בבלוג גם עוגת סולת, קוקוס ותפוזים נהדרת.

לפני שנתחיל, בואו ניקח אויר ונדבר על כך שיש בעוגה הזו לא פחות מ-8 ביצים. כן, כן. אם כמות של 6 ביצים בעוגה של גיתית נראית לכם כמוגזמת, פה יש עוד שתיים. כבר אמרתי כבר כמה העוגה הזו גבוהה ומדהימה?

זו עוגה שהיא קצת הכלאה בין עוגות המיץ העסיסיות של פעם, לבין עוגת האיינג'ל פוד קייק האמריקאית המפורסמת והאוורירית (שם ישנן גרסאות עם 12 חלבונים, כך שפתאום 8 לא נראה כל כך מוגזם ).

אספר לכם שעוגת התפוזים המדהימה הזו אפילו טעימה יותר למחרת אפייתה, אז אם אפשר אפו אותה יום לפני הגשתה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 וחצי כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר (מחולקת בגוף המתכון ל-2)

1 כפית מלח

גרידת תפוז מתפוז אחד

מיץ מתפוז שלם

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן

8 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס חלב

60 גר' חמאה רכה

כפית מיץ לימון

לטפטוף מעל:

מיץ משני תפוזים סחוטים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה גדולה את כל היבשים: 2 וחצי כוסות הקמח התופח, 1/2 כוס הסוכר וכפית המלח ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

יוצרים מעין בור במרכז תערובת היבשים ומכניסים לתוכו, לפי הסדר, את 1/2 כוס השמן, 8 החלמונים, 1/2 כוס החלב, מיץ סחוט מתפוז אחד, גרידת התפוז, כפית תמצית וניל ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מכניסים את 8 החלבונים למיקסר, מוסיפים כפית מיץ לימון ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף, כאשר תוך כדי ההקצפה מוסיפים 1/2 כוס סוכר בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מקפלים את החלבונים המוקצפים בעדינות לתוך התערובת בקערה, בשלוש מנות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים לתבנית עוגת קוגלהוף (עם החור באמצע)/סיר פלא משומנת, אותה דופקים כמה פעמים על השיש, להוצאת בועות אויר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את העוגה על תבנית תנור עם שוליים ומכניסים לתנור, שופכים כשתי כוסות מים רותחים על התבנית ואופים כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עם הוצאת העוגה מהתנור, הופכים אותה על רשת מתכת (או תבנית תנור או משטח אחר, אם אין). כעבור 10 דקות הופכים אותה שוב ובעזרת לקקן מנתקים את העוגה מצידי התבנית ומוציאים אותה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחוררים מעט את פני העוגה עם קיסם ומוזגים באופן אחיד על פני העוגה את המיץ הסחוט משני תפוזים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

העוגה רק משתבחת למחרת, אז אם אפשר הכינו אותה יום לפני ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן