בהמשך למתכון של הכרובית המטוגנת הקלאסית והמעולה (או שניצל כרובית, אם תרצו), היום אציג בפניכם גרסה בריאה בהרבה לאותה מנה, אך עדיין מאד טעימה: כרובית מתובלת מצופה בפירורי פנקו ואפויה בתנור.
משום שנצלה את פרחי הכרובית בתנור, במקום לטגן אותם, אני ממש מבקשת שתתעקשו על פירורי הפנקו במקום פירורי לחם רגילים, שאיתם הכרוביות מתקבלות הרבה יותר פריכות ומוצלחות. כמובן שישנם גם פירורי פנקו ללא גלוטן עבור הנמנעים.
מבחינת תיבול פרחי הכרובית, שילבתי כמה תבלינים שעושים את כל ההבדל: פפריקה אדומה, שום גבישי ומעט תבלין טוסקנה (תערובת תבלינים נחמדה מאד) שרכשתי לאחרונה בחנות תבלינים מצוינת, ואני נהנית ממנו בשלל תבשילים ומנות (על פילה דג בתנור הוא נפלא, דרך אגב).
המתכון הזה מצטרף למתכונים טובים ורבים של פרחי כרובית בתנור, כמו הכרובית הפיקנטית האסייתית, פרחי הכרובית בטחינה ועגבניות והכרובית הגבינתית בתנור.
מצרכים:
ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
4 כפות שמן זית
כפית מלח ים אטלנטי
פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין טוסקנה
1/2 כפית שום גבישי/אבקת שום
2 ביצים גדולות טרופות
1 כוס פירורי פנקו
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את פרחי הכרובית לקערה גדולה, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית ומערבבים, כך שכל פרחי הכרובית יצופו בשמן.
מוסיפים את התיבול: המלח, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, תבלין טוסקנה ושום גבישי ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות ומערבבים היטב.
לקערה נפרדת שופכים את פירורי הפנקו.
טובלים את פרחי הכרובית, אחד אחר השני, בקערת הפנקו, מסובבים כך שהם מצופים מכל הכיוונים ומניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30-40 דקות, עד שפרחי הכרובית מוזהבים ושחומים מעט.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
היי מיכל נפלאה שכמוך!
איך ניתן לטבען את המתכון ולוותר על הביצה עבור הטבעונים?
היי סמדר, לא ניסיתי, אבל אולי פשוט לצפות בשמן ותבלינים ואז בפנקו.. לא ייצא אותו דבר אבל עדיין ייצאמוצלח בטוח.