תפוחי אדמה מניפה בתנור

תפוחי אדמה בתנור הם התוספת הכי הכי פשוטה ובנאלית שיש. יחד עם זאת, מדובר בתוספת שגם תמיד תופסת! כמה שהיא פשוטה – ככה היא מוצלחת וטעימה – עבור כולם.

ניתן למצוא בבלוג כבר כמה מתכונים פשוטים ומנצחים של תפוחי אדמה בתנור – כמו תפוחי האדמה קווץ' המעולים, תפוחי האדמה עם טריק (אחד המתכונים הבודדים בבלוג הכוללים אבקת מרק כלשהי.. אבל מה לעשות שמסתבר שאבקת מרק בצל ותפוחי אדמה זה זיווג מנצח ). גם גראטן תפוחי האדמה והדלורית עונה להגדרה הרחבה של תפוחי אדמה בתנור (שאין שום בעיה להכינו על טהרת התפוחי אדמה).

המתכון מורכב משלושה (או ארבעה) מרכיבים בלבד – תפוחי אדמה, שמן זית (אפשר בשילוב עם חמאה.. יוצא מעולה) ומלח. זהו. אבל מה? כרגיל, חשוב להקפיד ששלושת (או ארבעת – אם בוחרים לשלב חמאה) המרכיבים יהיו הכי איכותיים.. מה שישנה את המנה מעוד תפוחי אדמה בתנור לתפוחי אדמה מעולים בתנור.

נתחיל בבחירת תפוחי אדמה קטנים ויפים – לאחרונה אני אוהבת במיוחד את תפוחי האדמה מסוג "גורמה" שמתאימים מאד גם במתכון זה (אותם תפוחי אדמה שהמלצתי עליהם במתכון של סלט תפוחי האדמה הזה). מרכיב נוסף שמשדרג מאד את המנה הפשוטה הזו הוא סוג המלח שתבחרו לפזר על תפוחי האדמה שלכם. אני ממליצה (אפילו מאד) להשתמש כאן במלח ים מסוג "מלדון" שמגיע כ-"פלייקים" – אותו מלח שעסקנו בו במתכון של העוגיות המדהימות האלה. במידה ואין לכם אותו, השתמשו בגבישי מלח ים אטלנטי – עדיין ייצאו מניפות מעולות.

כמובן שאפשר להוסיף לתפוחי האדמה עשבי תיבול, כמו רוזמרין או טימין טרי, אותם נפזר בין מניפות תפוחי האדמה. הפעם צילמתי את המתכון "נטורל" ללא תוספות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-800 גר' תפוחי אדמה (עדיף מזן "גורמה", כ-9 תפוחי אדמה קטנים)

כ- 8 כפות שמן זית איכותי (או שילוב של כ-5 כפות שמן זית ו-50 גר' חמאה)

כ-1 כפית גדושה מלח מלדון (או מלח ים אחר)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

חורצים את תפוחי האדמה, כמעט עד הסוף, אבל מבלי לחתוך אותם לגמרי, כך שעל כל תפוח אדמה נוצרת צורה של מניפה סגורה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את תפוחי האדמה החתוכים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

מברישים את תפוחי האדמה בנדיבות בשמן זית מכל הכיוונים, כך שייכנס גם בין המניפות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין, ניתן גם לזלף את שמן הזית בנדיבות על כל תפוח אדמה ולעטוף היטב בעזרת האצבעות.

מי שמעוניין ממיס חמאה, מערבב אותה עם שמן הזית ומזלף את התערובת בין המניפות.

מפזרים את מלח הים מעל מניפות תפוחי האדמה ואופים למשך כ- 50-60 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים היטב ורכים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן