סלמון ברוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס מעולה

כמה אני אוהבת חמאת בוטנים, כמה אני אוהבת קוקוס וכמה אני אוהבת סלמון.. אז לא ברור לי איך לעזאזל עוד לא חיברתי ביניהם? באמת נשגב מבינתי. הרי עוף בחמאת בוטנים אנחנו מכירים היטב (לראיה עוף הבמבה הכה אהוב אצלי בבית או העוף במרינדת חמאת בוטנים הזה), אך דג בחמאת בוטנים? מנה פחות מוכרת.

לעומת זאת, דג בחלב קוקוס, זו גם מנה שכבר היתה בבלוג בכמה וריאציות – כמו פילה הדג בחלב קוקוס וקארי ירוק או פילה הדג ברוטב חלב קוקוס תאילנדי ובוק צ'וי. אך שילוב של דג, חמאת בוטנים וקוקוס טרם היה פה.

באחד האלתורים שלי במטבח התקבלה המנה הזו, שמבחינתי פוגעת בול בטעם. הרוטב לא פחות ממצוין, מאלה שאתם מסוגלים לאכול עם כפית או לחילופין, להגיש בצלוחית קטנה את השאריות שלו שסועדים ישמחו להעמיס עוד ממנו על האורז ועל הדג שלהם.

מה שכן, הנראות של המנה לא מזמינה במיוחד בשלב שקודם לפיזור שלל הטופינגס (כוסברה, בוטנים וצ'ילי), כך שאני מבקשת שלא תוותרו עליהם. הרוטב המהולל, כמה שהוא טעים, הוא לא הכי מפתה על הסלמון עם צאתו מהתנור (שלא תגידו שלא אמרתי), אך אל דאגה, עם הגשתו לשולחן הוא יהיה כבר הרבה יותר מזמין וחכו עד שייקחו את הביס הראשון.

כדי שהרוטב לא יישרף על הסלמון בעת האפייה בתנור, קודם נאפה את נתחי הסלמון, עטופים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום, ובמקביל נרכיב את הרוטב על הכיריים בקלות. לאחר מספר דקות אפייה, נסיר את נייר האפייה והאלומיניום, נמזוג את הרוטב בנדיבות על נתחי הסלמון (עדיין יישאר רוטב נוסף, אותו אפשר להגיש בהמשך) ונחזיר לצלייה נוספת של מספר דקות נוספות.

כאמור, מומלץ מאד להגיש את המנה עם אורז והרוטב שנותר, עבור מי שירצה תוספת מהטוב הזה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 פילטים של סלמון

כף שמן זית/קוקוס

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

3/4 כוס קרם קוקוס (ערבבו היטב את הפחית לפני)

1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה

2 כפות סויה

2 כפות דבש/סילאן

1 כף חומץ אורז

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

2 שיני שום כתושות

אופציונאלי: חצי כפית רוטב סרירצ'ה

להגשה:

עלי כוסברה קצוצים

בוטנים קלויים/מטוגנים קצוצים

צ'ילי אדום פרוס דק

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מרפדים תבנית קטנה המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה (או שתשתמשו מראש בנתחי סלמון ללא עור).

מברישים את נתחי הסלמון במעט שמן זית/קוקוס, מתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי ועוטפים בנייר אפייה ומעליו ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור ל-15 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שהסלמון בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב: 3/4 כוס קרם קוקוס, 1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה, 2 כפות סויה, 2 כפות דבש/סילאן, 1 כף חומץ אורז, 1 כפית ג'ינג'ר מגורד ו-2 שיני שום כתושות. מי שרוצה מוזמן להוסיף גם חצי כפית רוטב סרירצ'ה, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות על בעבוע עדין. מורידים מהאש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

פותחים התנור מבלי לכבותו ומסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה. מורחים בנדיבות את רוטב חמאת הבוטנים מעל נתחי הסלמון ומצידם ומכניסים לתנור לעוד כ-8-10 דקות. זמני האפייה ישתנו מתנור לתנור וגם לפי עובי נתחי הסלמון, כך שאני מציעה לבדוק אם חלקו העבה ביותר של הנתח מוכן לשביעות טעמכם כבר כעבור 5 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים מעל את הכוסברה, שברי הבוטנים וצ'ילי פרוס (מי שמעוניין).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש לצד אורז.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות יין חם

קופצת ליין

אוקיי הנה אני צוללת! איך פותחים את הפוסט הראשון של

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    אפשר עם הרוטב הזה להכין עוף בתנור ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן