אורז אדום מקסיקני

מנת האורז האדום המקסיקני מהווה תוספת קלילה וכיפית לכל ארוחה. אספר לכם שהגשתי אותה כתוספת לארוחת על האש ואחת האורחות הייתה בטוחה שמדובר בכלל באורז עיראקי.. כך שהיא לא "מקסיקנית" מובהקת.

במסעדות מקסיקניות נהוג להגיש את האורז האדום לצד השעועית או בתוך הבוריטו, יחד עם שאר התוספות. כמובן שתוספת הכוסברה מקרבת את האורז יותר למטבח המקסיקני, אך מי שאינו חובב כוסברה או מגיש את האורז לילדים שפחות אוהבים "דברים ירוקים" באוכל שלהם, כמובן שמוזמן לוותר. אם כבר הזכרתי את הילדודס אספר לכם שארבעת ילדיי מאד התחברו למנה הזאת (וגם חבריהם ). מה שכן, אלולו דאגה להגיד שהיתה מעדיפה פחות להרגיש את הבצל, כך שבפעם הבאה שאבשל את האורז האדום הזה אטחן את הבצל במעבד מזון לפני טיגונו במקום לקצוץ אותו.

אז אם מתחשק לכם לגוון את האורז הלבן הקבוע שלכם, אני ממש ממליצה, בקלות רבה, לנסות את האורז האדום המקסיקני הזה. כמובן שישנם בבלוג עוד מנות אורז מגוונות רבות, כמו (קחו אויר ) האורז הירוק, המוקפץ, האורז עם הגזר והשקדים, עם האטריות, עם הפטריות והערמונים, אורז קוקוס, האורז האדום לבן, עם עוף בתנור ועוד. כן, בהחלט הגיע זמן לפוסט שמוקדש כולו לאורז! רושמת בפניי…

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 כף שמן זית

1 בצל לבן קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כפית כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית כוסברה טחונה

1 רסק עגבניות קטן (100 גר')

1 וחצי כוסות אורז

2 כוסות ציר עוף/ירקות/מים רותחים

להגשה:

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר קטן-בינוני ומטגנים את הבצל הקצוץ, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-5 דקות עד שנהיה שקוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את השום הכתוש, הכמון, הכוסברה הטחונה והמלח, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה עד שצבעו מעט מתכהה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את האורז, מערבבים כך שנעטף היטב בתערובת ומוסיפים גם את הציר. מערבבים ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 12 דקות נוספות. ממתינים עוד 5 דקות מבלי להרים את המכסה.

"גורפים" את האורז עם מזלג ואם רוצים מערבבים פנימה את עלי הכוסברה הקצוצים או מגישים מעל.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן