בית לזית

במתכון הזה נתקלתי ברפרוף במגזין "על השולחן" בחורף דאשתקד.

הייתי על טיסה בדרך לזמן איכות עם הוריי בניו יורק ומיד קרעתי את הדף מהירחון (ראיתי את הרמת הגבה הזו! הירחון היה שלי אם תהיתם ) והחלטתי שאכין אותו יחד עם מיקוש עם חזרתי – אין ספק שהיא תעוף עליו.

זמן איכות עם בתי + מאכל נוסטלגי יאמי = ג'ק פוט.

פאסט פורוורד יותר מחצי שנה ואני נתקלת בתוך אחד התיקים המכווצ'צ'ים בארון (שחייב סידור, אוורור וניפוי דחוף אבל זה כבר לפוסט אחר..) בדף מקופל. או שלום.

כמה כיף להיתקל בהפתעות ואוצרות בתיקים ומעילים כעבור חודשים רבים, אה? (נכון.. שטר אבוד היה אולי יותר כיף למצוא.. אבל למה להיות נגטיביים?)

מכל הימים שבעולם, דווקא בערב שבועות האחרון החלטתי שזה הזמן להכין, יחד עם מיקוש, את ה"בית לזית". אירחתי את כל המשפוחה, הייתה לי רשימת מטלות מכאן ועד הר הזיתים ודווקא אז..

שמחתי לגלות שהכנת הכדורים המעולים הללו היא הכי קלילה ואם אפשר להוסיף – אפילו כיפית. בדיעבד, זו הייתה מעין אתנחתא נחמדה ומהירה מבלאגן ההכנות והבישולים.

אין ספק שהמתכון נכנס לרפרטואר הקבוע וישתלב דרך קבע בארוחת בוקר/ערב בביתנו (כבר צופה איך כדורי הבצק הממולאים האלה יככבו בתיקי האוכל של הבנות בשנה הבאה).

טוב הגזמתי קצת עם המרתה סטיוארט שבי .. ארגיע.

תתכוננו לשחזור של מאכל ילדות ממש כיפי – רק משודרג – בלי מרגרינה בשבילנו, תודה.

עם זאת, גם חמאה לא תמצאו במתכון זה: השמן מחליף אותה וכך מתקבל בצק פריך בהרבה.

בואו נכניס אותו לזיכרון הילדות של ילדינו ונכדינו, מה אומרים?

המתכון נלקח מ-"על השולחן", גיליון נובמבר 2016, אם לדייק, וחתומה עליו שפית אורחת בשם בת חן דיאמנט.

מצרכים:

מצרכים לבית לזית

2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה (כפית גדושה)

1/4 כוס + כף שמן קנולה/חמניות/זרעי ענבים

1 גביע שמנת חמוצה 15%

30 זיתים מגולענים

  • לכו על קופסת שימורים של זיתים מגולענים, "חרוזית" ודומיה.. יישארו לכם אקסטרה לנשנוש בהמשך..

1 ביצה טרופה מהולה בכף מים

1 כף שומשום

אופציונאלי: פרמזן מגורד

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, השמן והשמנת החמוצה במשך כ-3 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

במיקסר לפני

במיקסר אחרי

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל של פינג פונג

  • אחלה פעילות עם ילדים שאוהבים מטבח כבר אמרתי?!

חלוקה לכדורים

לוקחים כדור, משטחים אותו בעזרת האגודל, מניחים עליו זית ומכדררים שוב לכדור בין כפות הידיים, כך שמתקבל כדור בצק ממולא בזית.

ממשיכים באותה פעולה עם שאר כדורי הבצק.

  • לחילופין אפשר קודם לשטח את כל הכדורים, להניח על כולם זיתים ואז לכדרר. איך שנוח לכם.

הכנסת הזית2

 

כדרור

חלק מוכנים חלק בדרך

מניחים את כל הכדורים על התבנית במרחק של כ-3 ס"מ אחד מהשני.

כדורים מוכנים

מברישים את הכדורים בביצה המהולה במים ומפזרים ומעליהם את השומשום.

מברישים

עם שומשום

  • אם רוצים, מפזרים מעליהם גם פרמזן מגורד.

אופים את הכדור למשך כ-20 דקות עד שמקבלים גוון מוזהב.

מוכנים

  1. במקרה והכדורים לא מתחסלים באותו יום (אין סיכוי!), שומרים אותם בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
  2. אם כך נהגתם, לפני ההגשה מחממים את התנור ל-180 דק' ומעניקים לכדורים חימום חוזר של 3 דקות.

כחלק ממזנון

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. לאה הגב

    שלום לך,
    קודם כל את מדהימה ואין על המתכונים שלך !
    במה אפשר להחליף את הגבינה אם לא רוצים שזה יהיה חלבי ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן