ברוסקטה עגבניות

ברוסקטה עגבניות – אולי המתאבן האיטלקי הכי ידוע, הוא גם הכי פשוט להכנה. וכמה שהוא טעים ואהוב אצלי במשפחה! הרי כפי שכבר אמרנו המון פעמים לאורך השנים כאן בבלוג – less is more בכל כך הרבה מקרים, גם כשמדובר בבישול. אם חומרי הגלם שלכם טריים וטובים (העגבניות מדהימות עכשיו!), תגלו שללא התעסקות גדולה, מצפים לכם כמה ביסים טעימים במיוחד.

אשתף אתכם בזיכרון מתוק שלי –בדירה הראשונה שלנו בתל אביב וכשעדיין לא הייתי בשלנית מי יודע מה, כשרציתי לפנק במשהו טעים, הייתי מכינה את הברוסקטות האלו: ראשית צולה את פרוסות הלחם (ג'בטה בעדיפות ראשונה) על מחבת פסים עם שמן זית ושפשוף שום ולאחר מכן עורמת מעל סלט העגבניות טרי. הכי קל וכמה טעים.

עם השנים, גם מיקה בכורתי התאהבה במנה הפשוטה אך הכה טעימה, טריה וטובה, כך שכל פעם שאנחנו במסעדה איטלקית, אם בארץ או בחול, תמיד ברוסקטת עגבניות תהיה על השולחן. אם כך, נראה לי שבהחלט הגיע הזמן שהברוסקטה הקלה להכנה הזו, שמתאימה בול לתפריט הקיץ שלנו, תגיע גם לכאן.

אני אוהבת לשלב בסלט העגבניות שעורמים מעל הלחם הקלוי כמה סוגי עגבניות ובעיקר עגבניות תמר ושרי תמר מתוקות ונפלאות. כמובן שמגוון עגבניות בשלות וטובות אחרות יעשו גם הן את העבודה. את סלט העגבניות ניתן להכין מיד עם הרכבת הברוסקטות או עד כשעתיים מראש (המיצים שיצטברו והטעמים שישתלבו מהבזיליקום, בצל ושום יעשו רק טוב), אבל את קליית הלחם והרכבת הברוסקטות עשו ממש לפני ההגשה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

ללחם:

כמה פרוסות ג'בטה טריה/בגט טרי (גם פרוסות לחם אחרות יתאימו, כמו לחם כפרי או מחמצת טוב)

כ-3 כפות שמן זית

2 שיני שום חצויות לאורכן

לתערובת העגבניות:

2 חופנים עגבניות שרי תמר, חתוכות לקוביות

3-4 עגבניות תמר או עגבניות בשלות אחרות, חתוכות לקוביות באותו גודל

1/4 בצל סגול חתוך דק

1 שן שום קצוצה דק

1 כפית חומץ בלסמי

כ-3 כפות שמן זית

כ-5 עלי בזיליקום קצוצים דק

כפית מלח ים

מעט פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת העגבניות: קוביות העגבניות, הבצל הסגול, שן השום, חומץ הבלסמי, שמן הזית, עלי הבזיליקום הקצוצים, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים בצד לספיגת טעמים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מחממים מחבת פסים (או את המנגל) ומשמנים בעזרת מברשת את פרוסות הלחם הנבחר בשמן זית, מגרדים על הלחם המשומן את שן השום החתוכה ומניחים את פרוסות הלחם עם הצד המשומן כלפי מטה על מחבת הפסים החמה, עד שהלחם נחרך ומתקבלים עליו פסי חריכה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים את פרוסות הלחם ממחבת הפסים ומרכיבים את המנה:

צילום: דוד בכר/הארץ

עורמים על כל פרוסת לחם כמה כפות מתערובת העגבניות ומניחים על צלחת ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פשטידת בצל

זוכרים את פשטידת הקישואים הכה מוצלחת הזו? עשוי לעניין אותך

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן