קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

בשעה טובה אני שמחה היום להציג בפניכם את קציצות הדגים המפורסמות של אנה (או אנושקה, כמו שאני אוהבת לקרוא לה). את קציצות הדגים אנה מבשלת כמעט כל שבוע, מהסיבה הפשוטה ששלומי (או שלומקה) בעלה אוהב אותן במיוחד, וכן, הבחור בהחלט יודע מה טוב.

לפני מספר סופי שבוע התארחנו אצל אנה ושלומי וסוף סוף טעמתי את הקציצות המפורסמות. הן היו כאלה קטנות ויפות, שוחות ברוטב עשיר, שממש נדמו לתכשיטים. לצד חלה מתוקה, באמת שלא צריך יותר… אולי רק טחינה וסלט קצוץ ואז אתם ממש, אבל ממש, מסודרים.

בעיניי, אין כמו סיר קציצות מושקע כדי להביע אהבה לאהוביך, ובסיר הזה יש כל כך הרבה אהבה וכוונה.

לעניין ההכנה, בקשו מאיש הדגים שלכם דג לבן טחון, שיהיה כמה שיותר נקי. אני הלכתי הפעם על לברק טחון (כפי שגם אנה לרוב עושה), אך גם דגים לבנים אחרים יתאימו, כמובן. את תערובת קציצות הדגים אפשר להכין גם כמה שעות לפני ההכנה, ואז ולשמור במקרר עד לבישול הרוטב.

אנה שיתפה אותי כי לפעמים היא מכינה את המנה עם זיתים. אם מתחשק לכם לבדוק את השילוב הזה, קחו בחשבון שהזיתים צריכים לעבור טיפול מקדים של שלוש הרתחות (כלומר שופכים עליהם מים רותחים, שוטפים במי ברז וחוזר חלילה), על מנת להוציא את המרירות לפני צירופם לרוטב.

לעניין הכוסברה שבחדר, שימו לב שיש במתכון צרור כוסברה שלם, שחצי ממנו נכנס לתערובת הקציצות וחצי לרוטב (רבע בשלב בישול הרוטב ורבע בסוף). אנה אוהבת לקצוץ את עלי הכוסברה הטריים גס בלבד, אתם מוזמנים להמיר בכוסברה קצוצה דק, אם מעדיפים.

ישנה אפשרות להמיר את פירורי הגריסיני בשיבולת שועל. אם אתם מחפשים אופציה ללא גלוטן, אז כמובן שישנם פירורי לחם לל"ג, אך גם קמח שקדים יעשה כאן יופי של עבודה. בנוסף, שימו לב שאין ביצה בתערובת הקציצות.

היכונו לסיר קציצות דגים ביתי ונפלא, שתרצו לחזור ולפנק איתו שוב ושוב ושוב.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לקציצות:

500 גר' דג לבן טחון (אני הלכתי על לברק)

4 שיני שום כתושות

1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים גס

1 כפית שטוחה כורכום

1 וחצי כפיות פפריקה

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס פירורי גריסיני

1 כף שמן זית

לרוטב:

3 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות

1 כף גדושה פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית צ'ילי גרוס

2 כפיות מלח

1 גזר גדול מקולף וחתוך למטבעות

1 פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לרצועות דקות (או אם רוצים צבעוני, חצי פלפל אדום וחצי פלפל צהוב, למשל)

כ-1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות

2 חופנים עגבניות שרי חתוכות לרבעים

1/2 כוס פאסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה, אני משתמשת בשל מוטי)

1/2 צרור כוסברה קצוצה (מחולק ל-2)

הוראות הכנה:

מתחילים עם הכנת תערובת הקציצות:

מכניסים לקערה את כל חומרי תערובת הקציצות: הדג הטחון, 4 שיני השום הכתושות, עלי הכוסברה הקצוצים, כפית שטוחה כורכום, כפית וחצי פפריקה,  1/2 כפית צ'ילי גרוס, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון, 1/2 כוס פירורי הגריסיני וכף שמן הזית. לשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בינתיים מכינים את הרוטב:

מחממים בסיר, על להבה בינונית-גבוהה, את 3 כפות שמן הזית ומוסיפים את התבלינים: כף גדושה פפריקה, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית צ'ילי גרוס ו-2 כפיות מלח ומטגנים כדקה תוך ערבוב מדי פעם (פותחים תבלינים).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שיני השום הפרוסות, מערבבים מעט, מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את מטבעות הגזר, מערבבים ומנמיכים מעט את הלהבה. מטגנים ומערבבים מדי פעם למשך כ- 2 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רבעי עגבניות השרי יחד עם 2 כפות מים נוספות ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רצועות הפלפל וטבעות הפלפל החריף ומערבבים. מבשלים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, כך שהעגבניות מגירות נוזלים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים רבע צרור עלי כוסברה קצוצים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את 1/2 כוס הפאסאטה (מחית העגבניות החלקה), מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.

כעת, בידיים רטובות (או עם כפפות, למי שמעדיף), מגלגלים קציצות קטנות, מעט מועכים אותן ומכניסים לסיר. משקים את הקציצות ברוטב, מוסיפים את יתרת הכוסברה הקצוצה ומבשלים 10 דקות נוספות, ללא מכסה, כאשר מדי פעם מגלגלים את הקציצות בעדינות ברוטב או משקים אותן.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש לצד חלה טרייה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אלעד הגב

    היי מיכל,
    לדעתי כדאי מאד לבקש דג קצוץ ולא טחון. המרקם של הקציצות הרבה יותר טעים כך.

  2. פנינה הגב

    הדגים נראים נהדר כמו שאר המתכונים שלך.
    לכמה מנות הכמות הזו?

  3. כינרת הגב

    הכנתי עם פטרוזיליה במקום כוסברה ויצא מעולה
    תודה על עוד מתכון נהדר :))

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן