ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב שהוזמנו אליה אצל עדידס ושי. לא שיש לי טענות לאוכל המצוין שהוגש ב-"שולחן המבוגרים", אך מכירים את זה שלפעמים האוכל של הילדים קורץ לא פחות? (סליחה אבל קציצה רכה וטובה או שניצל פריך ועסיסי לגמרי עושים לי את זה.. ובמקרים רבים גוברים על מתחרים מפונפנים.. טוב גלשתי 😀) מבינים מה אני אומרת, נכון?

בכל מקרה, זה לא שעברה במוחי התלבטות רבה, פשוט הושטתי יד ודגמתי ממבחר המיני לחמניות/ביסונים שהיו מסודרים על המגש (אצל עדי הכל מסודר מאאאד יפה. תמיד). חלקם היו מעוטרים בקצח, חלקם בשומשום וחלקם ככה נטורל (בשביל ילדים כמו שלי שמבחינתם שומשום וקצח הם בגדר "לכלוך" 😀). לאחר מכן הבנתי שבעצם עדידס יצרה פה מעין צופן מתוחכם להבחנה בין המילויים– קצח משמעו מילוי "בוגר" יותר של עגבניות מיובשות וכדור מוצרלה (לייק!), שומשום – מילוי סטנדרטי של זית מגולען (בסגנון הבית לזית האהוב) ונטורל משמע.. נטורל: ביסון גבינה נפלא.

כמובן שהשמיים הם הגבול מבחינת מילויים אפשריים אצלכם בבית: פסטו/בולגרית/תירס.. מה שזורם ואוהבים. אני אישית מאד אהבתי את השילובים של עדידס והעתקתי ממנה אחד לאחד כשהכנתי אותם לראשונה אצלי במטבח (במקום עגבניות מיובשות "רגילות" שילבתי את עיטורי העגבניות האהובות עליי שזכורות לכם מהמתכון המצוין של הפרגיות האלו).

את הביסונים מכינים בדקה ורבע, תוך ערבוב כל החומרים בקערה (שימו לב שאין ביצים בבלילה), הנחת תלוליות קטנות על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה והופ לתנור. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת הערב של הקטנטנים, לצד ביצים קשות, כמה גבינות וירקות (זללנו יחד עם הלבנה הנפלאה הזו) מדובר בארוחת ערב כיפית ממש (גם בשבילי, כן?).

שימו לב שהמתכון מכיל חצי כוס פירורי גבינת צהובה, כמובן שניתן להמיר אותה במוצרלה אם מתחשק לכם, או לשלב גם וגם. רוצים לגוון? הוסיפו גם בולגרית מעוכה לבלילה. אין לכם פירורי גבינה צהובה בבית? פשוט חתכו פרוסות גבינה צהובה רגילות לפתיתים.. יעשו אחלה של עבודה.

מצרכים:

מצרכים לביסוני גבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

200 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס פירורי גבינה צהובה

1/2 כוס שמנת חמוצה (השתמשתי ב-15%)

1 כפית גדושה מלח

2 כוסות קמח תופח

אופציונאלי למילוי:

זיתים מגולענים/כדורי מוצרלה/עגבניות מיובשות/ממרח פסטו/קוביית גבינה בולגרית/גבינת עיזים וכו'

אופציונאלי לפיזור מעל:

שומשום/שומשום שחור/קצח

ביצה טרופה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכניסים לקערה את החמאה המומסת, פירורי הגבינה, השמנת החמוצה והמלח ומערבבים היטב.

שמנת חמוצה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת קמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תערובת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בוחרים למלא את הביסונים, לוקחים עם ידיים נקיות כמות קטנה של התערובת (כף גדושה בערך), משטחים אותה בכף היד, ממלאים במילוי הנבחר, וסוגרים סביבו עם שארית התערובת. מניחים על נייר האפייה.

מילוי בזית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מילוי מוצרלה עגבניה מיובשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביסונים על נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין, מבריש את הביסונים בביצה טרופה ומפזר מעליהם שומשום/שומשום שחור/קצח.

ביצה על ביסונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצח ושומשום מעל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-20-25 דקות עד שהביסונים מזהיבים ומגישים.

הביסונים מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הביסונים מוכנים2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הביסונים מוכנים3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שושי הגב

    במה ניתן להמיר את הקמח התופח?

  2. ליאור הגב

    במה ניתן להמיר את החמאה?
    ואשמח לדעת כמה יחידות יוצא בערך?

    • מיכל הגב

      הי ליאור, הכנתי את המתכון רק עם חמאה ולא עם תחליפים אז קשה לומר.. המתכון מניב כ-30 ביסונים טעימים.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן