בשבת האחרונה הוזמנו לחברים, והחלטתי שאני חייבת להכין משהו חדשני עם ערימת המישמשים הנפלאה שרכשתי בשוק.
עונת המשמשים כל כך קצרה אך כל כך משובחת (שאזכיר את שילובם המרהיב של המשמשים בעוגת פירות הבחושה או בקראמבל פירות קיץ?!) שממש חבל לא לשלבם בעוד מנות נפלאות.
דמיינתי ביס מלא בטעם (כמו במקרה של התאנים הנפלאות האלה): שיהיה גם מתוק וגם מלוח, גם חם וגם קר, גם פריך וגם נימוח.. אתם יודעים – ביס וואו. ובכן, לא אשאיר אתכם במתח, ואספר לכם שיצא פצצה (בשונה מהניסוי שעשיתי ערב קודם עם צנוניות שהיה לא פחות מקטסטרופה..😀).
צלחת המשמשים חוסלה בצ'יק לצד כוס (או שתיים, שלוש 😉) של רוזה, והחלטתי שעליי למהר ולכתוב לכם את המתכון ולשרבבו בראש רשימת הפוסטים שלי, בכדי שגם אתם תוכלו להנות ממנו כמו שצריך לפני שהמשמשים שוב ייעלמו עד שנה הבאה.
שימו לב שזה הולך להיות קצר, קל ובעיקר מאד טעים.
מצרכים:
כ-10 משמשים (או כמה שמתחשק לכם) חצויים ומגולענים
250 גר' גבינת ריקוטה 5%
כ-50 גר' פיסטוקים טבעיים טחונים (כמו במתכון של עוגת הפיסטוק וקוקוס הבחושה למשל)
2 כפות פירורי לחם (לא מוזהבים)
מעט דבש לזילוף
פלפל שחור טחון טרי, מלח ים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מסדרים את המשמשים עם חלקם הפנימי כלפי מעלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, טוחנים מעליהם פלפל שחור טרי, מניחים כפית ריקוטה על כל משמש, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ומכניסים לתנור החם לכ-20 דקות, או עד שמתרככים ונצלים מעט בצדדים.
בזמן שהמשמשים בתנור, קולים מעט את הפיסטוקים הכתושים.
מוציאים את המשמשים מהתנור, מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים מעל את הפיסטוקים, מזלפים מעט דבש ובוזקים מעט מלח ים.
מגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
נ.ב ביקרתי פה ב-26/5/21 ועדכנתי את המתכון והתמונות. תהנו!