לפני מספר שבועות, הקיץ התחיל לבצבץ וכמו רבות ורבים אחרות/ים גם אני הלכתי לשפר את הופעתי לקראת עונת הכפכפים והסנדלים בסלון היופי השכונתי.
היות ואני לא באמת מסוגלת לקחת רגע אתנחתא ולנוח, בין שיוף למריחת לק יצא לי לדבר עם הסובבות אותי בערך על כל נושא שעל סדר היום בחודש האחרון. כמובן, שבין היתר, נושא האוכל קיבל מקום של כבוד. הסתבר כי בין מעלותיה הרבות של לינדה המקסימה שהייתה אמונה על ציפורניי, היא גם בשלנית וחובבת אוכל מדופלמת. תוך דקות בודדות, מתכונים גרוזיניים אסליים מבית אמה של לינדה התחילו לעלות לאוויר, ולמרות שהייתי ממש אחרי הקפה וכריך הבוקר שלי, הקיבה התחילה לקרקר. לא התבלבלתי וביקשתי מאתי שעל המחשב חתיכת נייר ועט ורשמתי כל שאמרה.
זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי שיצא לי סיר עוף כמו של מאמא אמיתית: התקבל עוף רך רך, נופל מהעצם, עטוף ברוטב מצוין, מלא בטעם, המבקש פרוסת חלה או לחם שחור שתצלול לתוכו.
אפילו ילדיי לא נרתעו מה-"חתיכות" של הבצל והכוסברה והתענגו על המנה עד שחוסלה. כאן המקום לומר כי למרות שהכנסתי צ'ילי שלם לתבשיל, המנה לא הייתה חריפה מדי וקלעה גם לחיכם.
האמת שזו הפעם הראשונה שאני מבשלת עם רוטב תמרהינדי שהוא מעין רוטב חמוץ-מתוק (יותר חמוץ ממתוק..) הנפוץ במטבחים רבים, מהאפריקאי עד ההודי, התאילנדי, הפרסי בין היתר גם הגיאורגי, אותו נדגום היום.
מתכון זה מצטרף בגאווה לשני מתכונים גיאורגיים נוספים הקיימים כאן בבלוג, הלוא הם החצילים הנפלאים האלה וסלט הפלפלים והחצילים הזה.
מצרכים:
8 שוקיים/ 4 כרעיים מפורקים עם עור
3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
4 שיני שום פרוסות
1 צ'ילי אדום קצוץ (או פחות לפי הטעם)
2 כפות רוטב תמרהינדי
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית כוסברה יבשה
חופן כוסברה טרייה קצוצה
כפית מלח
2 כפות שמן קנולה/חמניות
הוראות הכנה:
מכניסים את הבצל יחד עם העוף לסיר (עוד לא על האש) ומוסיפים את השמן, התמרהינדי, רסק העגבניות והכוסברה היבשה ובעזרת ידיים נקיות מערבבים הכל כך שממש מעסים את העוף יחד עם הבצלים וכל התבלינים.
מניחים את הסיר על להבה קטנה, מכסים ומבשלים למשך כ-45 דקות עד שהעוף מתבשל, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים. הבצל יפריש נוזלים שייצרו רוטב טעים במיוחד.
- אם במקרה רואים כי אין מספיק נוזלים בסיר, מוסיפים 1/4 כוס מים. בפעמיים שאני הכנתי את המנה (בינתיים 😀), לא היה צורך לעשות זאת.
כעת מוסיפים את פרוסות השום והצ'ילי הקצוץ ומבשלים עוד כ-30 דק', כאשר מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והמלח, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
מומלץ לאכול יחד עם לחם טוב שיספוג לתוכו את כל הבצל מלא הטעם.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
4 תגובות
שלום,
האם מכסים כל הזמן את הסיר?
שלום זהבה, כפי שכתוב מכסים במשך 45 דקות הבישול כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.
האם אפשר להכין מפרגיות?
בטח!