בדומה לבצק עלים ממולא בשר, לסלט חסה , לפשטידת הפסטה, התרד והגבינות ולעוגת הפירות הבחושה, גם המרק הכתום הבא משתייך לקבוצה האקסקלוסיבית של המנות שהולכות עם אמי כבר שנים ושאני זוכרת היטב עוד מילדותי.
נכון, בשנים האחרונות מרק כתום הפך לאחד המרקים היותר בנאליים, אותו ניתן למצוא כמעט בכל תפריט ובכל מטבח, אך המרק של אמי אינו סתם עוד מרק כתום. הוא משלב בתוכו כמה אלמנטים המייחדים אותו, כמו למשל תוספת של עגבניות שמוסיפות טאץ' חמצמץ או שורש סלרי המעניק טעם עמוק ושורשי.
בנוסף, כמו מתכונים אחרים של אמי (כפי שהסברתי במתכון המצוין של הפלפלים הממולאים שלה), המרק הכתום כל פעם יוצא מעט שונה – אך תמיד מצוין, עם טעם של עוד. כמובן שאפרט במהלך המתכון את האלטרנטיבות השונות – חלקן הפכו כבר לקבועות אצלי (כמו הוספת קרם הקוקוס) וחלקן לוקחות את המרק לכיוון אחר כל פעם (כמו ג'ינג'ר מגורד או אגוז מוסקט למשל).
בכל מקרה, הכנת המרק היא קלה שבקלים בדומה למרקים טחונים אחרים (כמו מרק הכרישה ותפוחי האדמה או מרק העגבניות הצלויות למשל), אז אל תתעצלו והוציאו את הקולפנים, כי אין כמו מרק סמיך וחם שיחמם את הבטן בימים קרירים אלו.
הוסיפו כמה גרעיני דלעת קלויים מעל ו/או מעט עירית קצוצה והתכוננו לגרגורי עונג.
מצרכים:
1 חתיכת דלעת גדולה (בערך בגודל של כף יד פרוסה), ללא קליפה וחתוכה לקוביות גדולות
3 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים מקולפים וחתוכים ל-4-5 חתיכות
2 בצלים לבנים קצוצים
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
4 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות ל-4 (לא חובה לקלף, אפשרי)
4 כפות שמן חמניות
כ-5 כוסות ציר עוף/ציר ירקות/מים רותחים
1 פחית קרם קוקוס
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור טחון
אופציונאלי:
1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורר (בעיני חובה)
מעט אגוז מוסקט ו/או קינמון
הצעת הגשה:
עירית קצוצה
גרעיני דלעת קלויים
מעט שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
אם בוחרים להוסיף ג'ינג'ר מגורר עושים זאת כעת ומטגנים עוד כדקה.
- אני ממליצה בחום על הוספת הג'ינג'ר, כפי שהבנתם אולי מהמתכונים של מרק הסלק וחלב הקוקוס ומרק הגזר והמיסו, אני מאד אוהבת להוסיף ג'ינג'ר למרקים.. חוץ מהעובדה שזה טעים במיוחד, הרי זה גם בריא יותר 😀.
מוסיפים את הגזר ושורש הסלרי, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את קוביות הדלעת, מטגנים ומערבבים עוד כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומטגנים, תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.
כעת, מוסיפים את הנוזלים (אני הלכתי על שילוב של ציר עוף ומים רותחים) ומחכים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין עוד כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק עם בלנדר מוט למרקם חלק ומחיתי ומערבבים פנימה את קרם הקוקוס. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם עם מעט עירית קצוצה מעל ו/או גרעיני דלעת שקליתם קודם על המחבת (ללא שמן כמובן) ו/או מעט שמנת מתוקה.
- במידה ונדמה לכם כי המרק סמיך מדי לאחר ערבוב חלב הקוקוס פנימה, הוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים וערבבו. המשיכו כך במידת הצורך, עד שתגיעו למרקם הרצוי. אני אוהבת את המרק הכתום שלי סמיך ועשיר.
- למעוניינים, ניתן להמיר את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה, אני אישית מעדיפה את טעמו של הקרם קוקוס.
- בנוסף, אתם מוזמנים להוסיף גם מעט אגוז מוסקט ו/או קמצוץ קינמון לשלב התיבול במלח ופלפל. בעיניי הם מיותרים והמרק טעים בדיוק ככה.
- אפשר לגוון ולהוסיף (או להמיר חלק מהירקות) למרק ירקות כתומים אחרים כמו דלורית או דלעת ערמונים, רק שימו לב להוסיף עוד מעט נוזלים אם המרק ייצא סמיך מדי.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
6 תגובות
מיכל היקרה,
אני לא נוהגת לכתוב תגובות או טוקבקים אולם הרגשתי שזה מתבקש הפעם.
מאז שנחשפתי לבלוג שלך, אני מנסה באדיקות כמעט את כל המנות. מבחינתי זה ממש ללכת על בטוח.
לדעתי משהו כמו שליש או חצי מהמנות המועדפות בביתינו הן שלך ואני מפזרת את הקרדיט בכל מקום.
גם בלי להכירך, הנדיבות שלך ניכרת ומתבטאית בכתיבת המתכונים, בצילומים ובשיתופים.
כל שנותר לי הוא לומר תודה
וואו שרית ריגשת אותי עד מאד! תודה על כל המילים החמות והמפרגנות שלך, אני מאד מעריכה אותן.. מבטיחה לנסות ולהמשיך לספק את הסחורה 🙂
שרית הוציאה לי את המילים מהפה.
מחזקת את דבריה.
מיכל, תודה רבה
איזה כיף! תודה לך אלה
כמה מים צריך להשתמש במתכון?
תודה
היי תמר, כפי שכתוב ברשימת מצרכים – כ-5 כוסות נוזלים, אפשר הכל יהיה מים או להמיר חלק בציר.