במקרה ולא ידעתם, בחודשים האחרונים חזרתי לארח מדי פעם סדנאות בישול אינטימיות אצלי בבית (עם הפסקה בתקופת הטירוף של "עם כלביא" כמובן). סדנאות שונות ומגוונות שממש כיף לי להעביר ולפגוש אתכם פנים מול פנים. אחת הסדנאות הכי מבוקשות היא סדנת "האירוח בסגנון מקסיקני", שהיא באמת מאד כיפית.
לכבוד הסדנה החלטתי שאני מפצחת את המתכון האולטימטיבי של מרגריטת פירות קפואה, משקה שאני מאד מאד אוהבת. קבוצת חברות קרובות "נאלצה" לאורך תקופה לדגום שוב ושוב מרגריטות קפואות עד שהגעתי לגרסה הצוננת המונחת כאן לפניכם.
לפני שנתחיל, שימו לב שיש בגוף המתכון 2 כפות מי סוכר. למי שלא היה ברמן בצעירותו, אסביר שמי סוכר מכינים בקלי קלות ביחס שווה של סוכר ומים – אני ממלאת כל פעם בקבוק קטן במי סוכר שמספיק לי להרבה קוקטיילים וכשאני מסיימת אותו אני מכינה עוד. אם כן, אני מבשלת בסיר קטן חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס למים. מצננת ומעבירה לבקבוק.
על כמות של 8 כוסות מרגריטה אני משלבת במתכון רק 2 כפות מי סוכר, שזה ממש מעט, משום שהמנגו עצמו מתוק ואני אוהבת מתיקות מעודנת מאד. אם אתם אוהבים את הדרינק שלכם קצת יותר מתוק – הכפילו ל-4 כפות מי סוכר. ככל שתעלו בסוכר, ככה גם יהיה קל יותר לעלות באלכוהול, שגם הוא יחסית מתון פה.. אך אל תטעו- מרגריטה היא "הרוצח השקט" – טעימה וכיפית כל כך לשתייה, שלא שמים לב איך צ'יק צ'אק היא עולה לראש. אם בכל זאת בכוונתכם "לתת בראש" לאורחים שלכם, אז אתם מוזמנים להגדיל את מידות האלכוהול פי 1.5 – ובהצלחה למשתתפים
.
אני משתמשת במרגריטה שלי בקוביות קנויות של פירות קפואים (ניתן למצוא היום בהרבה מקומות וגם יש משלוחי פירות קפואים מעולים הביתה). אני ממש אוהבת להשתמש במנגו קפוא ואכן איתו צילמתי את המתכון. אספר לכם שכבר ניסיתי גם עם אננס והתקבלה מרגריטה מעולה ביותר. אגב, בימי הקיץ תמיד יש לנו מגוון של פירות קפואים במקפיא בעיקר עבור השייקים והסמוד'י בולז המעולים שמיקה מכינה.
אני ממליצה לכם בביקור הבא שלכם באיקאה (או בכל חנות אחרת) להשקיע בכוסות מרגריטה אמיתיות על רגל, שמוסיפות מאד לחוויית השתייה (למרות שגם low ball תעשה את העבודה כמובן) בנוסף, חשוב לא לוותר על "כתר המלח" שעל הכוס – וכמובן כדאי מאד לשלב גם צ'ילי בו – הרי מנגו וצ'ילי הם ממש match made in heaven, כפי שכבר ראינו בקוקטייל הזה ובסלט הזה, בין היתר.
מצרכים (ל-8 כוסות מרגריטה):

800 גר' פרי נבחר קפוא (מומלץ אננס או מנגו)
מיץ מ-2 לימונים גדולים או 3 קטנים (או 3 ליים)
200 מ"ל טקילה (כ-3/4 כוס)
150 מ"ל טריפל סק (כ-2/3 כוס)
2 כפות מי סוכר (ראו הקדמה)
3 כוסות קרח
אופציונאלי לשפת הכוס:
מלח ו/או פתיתי צ'ילי ו/או גרידת לימון/ליים
הוראות הכנה:
אם מעוניינים במלח מתובל על שפת כוסות המרגריטות:
מערבבים בקערה רחבה מלח עם מעט פתיתי צ'ילי ו/או גרידת לימון.
מרטיבים את שפת כוס ההגשה הנבחרת עם פלח לימון או עם מעט מים והופכים את הכוס על קערת המלח המתובל כך שנוצרת על שפת הכוס מעין טבעת של מלח מתובל.


מכינים את המרגריטה הקפואה:
מכניסים לבלנדר את 3 כוסות הקרח, קוביות הפרי הקפוא (הפעם הלכתי על מנגו), המיץ מהלימונים/ליים, הטקילה, הטריפל סק ו-2 כפות מי הסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.




טועמים ומוסיפים מעט מי סוכר/מיץ לימון במידת הצורך.

מוזגים לכוסות המעוטרות במלח ומגישים מיד (בתוספת קש קטן או בלי).
אפשר להעביר לכוסות בעזרת כף, המרקם יהיה סמיך וברדי ולאט לאט יהפוך לנוזלי יותר.



עד הפעם הבאה,
מיכל