פילה הדג בפנקו ופרמזן היא אחת ממנות הדגים היותר קלות ומוצלחות שתכינו. ממש Win Win. המתכון מתאים במיוחד לבשלנים חדשים דנדשים וגם לכל מי שאוהב לתקתק בכלום זמן ארוחה טעימה. בנוסף, אם זה לא מספיק, אז מדובר במנה שגם ילדים יאהבו ממש (אולי רק הורידו להם את הצ'ילי הגרוס בתיבול).
עם הכנת המנה החלטתי לגוון קצת ולהיפרד הפעם מפילה הלברק האהוב, שהוא ה- go to שלי, ובמקומו בחרתי בפילטים של מושט, שהיו מצוינים, עדינים בטעמם ובשרניים (וכמובן זולים בהרבה), כך שהחלטתי גם ביום הצילומים לחזור על בחירה זו. בנוסף, אספר לכם שהכנתי פילה אחד לבעלי רק עם פנקו מתובל ובלי פרמזן (כי הוא לא אוהב.. לא ברור, נכון?) והוא אמר שגם כך היה לו טעים מאד, כך שקחו אופציה זו בחשבון אם גם אצלכם יש מוזרים שפחות אוהבים פרמזן .
כמובן שמתכון זה הוא קרוב משפחה ברור ומובחן של פשטידת הלברק האהובה, שהיא בעצם שם שהענקתי בזמנו למנת לברק בקראסט של פנקו, פטרוזיליה ושום. הרעיון הוא זהה במנה שמולנו, רק עם טוויסט קצת אחר. כמובן שישנה אפשרות ליצור בן כלאיים של שני המתכונים, אם תרצו.
כל ביס דג במנה זו מורכב מחוץ פריך ומתובל ופנים של דג עסיסי – תענוג אמיתי. הדבק של תערובת הפנקו והפרמזן יכול להיות שמן זית, אך תתפלאו (או שלא) שגם מיונז איכותי עושה פה עבודה נפלאה (ואולי אפילו טובה יותר). כמובן שגם חמאה רכה תתקבל בברכה (תמיד).
שימו לב שחשוב להשתמש במתכון בפנקו ולא בפירורי לחם רגילים. פירורי פנקו הם פירורי לחם יפניים, שהרבה יותר פריכים ואווריריים. ניתן למצוא גם פירורי פנקו ללא גלוטן, just saying.
אם מתחשק לכם, ישנה אפשרות להגיש לצד הדג מטבל כיפי וקליל כמו איולי כמהין או איולי לימון שיקפיץ את המנה אפילו עוד יותר גבוה. בצילומי המנה הכנו איולי לימון שהיה פשוט שידוך מופלא (שני המטבלים מפורטים בגוף המתכון).
בנוסף, זמני האפייה ישתנו בהתאם לעובי וגודל הדגים, תבדקו את הפילטים כבר כעבור כ-12 דקות, אם הם עבים במיוחד, ייתכן ותזדקקו לעוד כמה דקות בתנור. הדגים המצולמים היו 15 דקות בתנור, למשל. כמובן שאם אתם בוחרים בפילטים של דג גדול יותר, כמו מוסר ים למשל, אזי הכמות המפורטת כאן תתאים לשני פילטים ולא ארבעה וגם, באותו אופן, זמני האפייה ישתנו.
מצרכים:
4 פילטים של דג לבן (כמו מושט, דניס, לברק וכדומה)
כף גדושה מיונז איכותי/שמן זית/חמאה מומסת
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
לתערובת פנקו פרמזן:
1/2 כוס פירורי פרמזן
1/2 כוס פירורי פנקו
1 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית מלח
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית טימין יבש
1/4 כפית שום גבישי
1/4 כפית צ'ילי גרוס
אופציונאלי:
לאיולי כמהין:
כ-1/3 כוס מיונז איכותי (אני אוהבת מיונז יפני)
כפית שמן כמהין,
שן שום קטנה כתושה
מלח, פלפל
או
איולי לימון:
כ-1/3 כוס מיונז איכותי (אני אוהבת מיונז יפני)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית גרידת לימון
1/2 כפית חרדל דיז'ון
שן שום קטנה כתושה
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים עליה את הפילטים עם העור כלפי מטה. מנגבים את הפילטים עם נייר סופג.
מכינים את תערובת הפנקו פרמזן:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי התערובת: 1/2 כוס פירורי פרמזן, 1/2 כוס פירורי פנקו, 1 כפית אורגנו יבש, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית בזיליקום יבש, 1/4 כפית טימין יבש, 1/4 כפית שום גבישי ו-1/4 כפית צ'ילי גרוס ומערבבים היטב.
מורחים את הפילטים בשמן זית/מיונז/חמאה מומסת ומתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.
מהדקים את תערובת הפנקו-פרמזן מעל הפילטים המרוחים, כך שהתערובת מצפה באופן אחיד את פני הפילטים.
אופים למשך כ- 12-15 דקות, תלוי בעובי הדגים, עד שפני התערובת זהובה ומעט שחומה והדג מבפנים עשוי.
מי שמעוניין, מוזמן להגיש את הדגים עם איולי כמהין או איולי לימון, אותם מכינים בקלות בזמן שהדגים בתנור:
במקרה של איולי כמהין, מערבבים בקערה קטנה כ-1/3 כוס מיונז איכותי, כפית שמן כמהין, שן שום קטנה כתושה ומעט מלח ופלפל, לפי הטעם.
במקרה של איולי לימון, מערבבים בקערה קטנה כ-1/3 כוס מיונז איכותי, 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 1/4 כפית גרידת לימון, 1/2 כפית חרדל דיז'ון, שן שום קטנה כתושה ומעט מלח ופלפל, לפי הטעם.
עד הפעם הבאה,
מיכל