לפני כמה שבועות עברתי הליך רפואי אותו דחיתי זה זמן מה (הכל בסדר, טפו טפו טפו) ולאחר מכן, לקחתי לעצמי כמה ימי פאוזה והחלמה בהם ישנתי אצל הוריי המהממים. אמא תרזה, שהיא בעצם אמא שלי, טיפלה בי בצורה הכי מפנקת, מחבקת ומסורה שיש ולמרות שהייתי כאובה ומסכנה (אין כמו קצת רחמים עצמיים ), אי אפשר לומר שלא נהניתי שוב להרגיש בעצמי ילדה קטנה.. רק לכמה ימים וזהו.
מדוע אני מספרת לכם את כל זה, אתם וודאי שואלים? ובכן, במהלך ימי הפינוק בחיק אימי, היא כמובן, כמו המאמא שהיא, דאגה להאכיל אותי טוב טוב. אני זוכרת איך שבאחד הימים נמנמתי כאובה במיטה והריחות מהמטבח העירו אותי.. אמי החליטה שאין כמו מנת עוף ותפוחי אדמה ביתית וטובה בשביל להרים את מצב רוחי העגמומי משהו. כרגיל, היא צדקה.
בעודי מתענגת על כל ביס וביס, שאלתי אותה מה בדיוק עשתה שם. היא בתגובה סיפרה שפשוט פתחה את המקרר ואלתרה את המנה: עוף ותפוחי אדמה צלויים לעילא במעין ריבת עגבניות שרי ומיץ תפוזים.. העוף היה כל כך רך ותפוחי האדמה שהתבשלו ברוטב של עסיס העגבניות המתוקות ומיץ התפוזים.. חלום. כמובן שתבלין האהבה פה משחק תפקיד משמעותי במתכון, אך בכל זאת, בהמשך השבוע, שחזרתי איתה את מנת העוף כי אני פשוט חייבת שתכינו אותה גם אתם.
שימו לב שאמי אוהבת לבשל עם עוף ללא העור ואני בשנים האחרונות בוחרת להשאיר את העור במהלך הבישול, לכו על מה שאתם מעדיפים כמובן. בנוסף, השתמשו בעגבניות שרי הכי מתוקות וטובות שתמצאו – אני ממליצה על עגבניות שרי תמר הנפלאות.
מצרכים:
5 כרעיים מפורקים, עם או בלי עור בהתאם להעדפותיכם
2 כוסות עגבניות שרי תמר חצויות
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
ראש שום מקולף לשיניים שלמות
7-8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עבות
שמן לשימון
לרוטב:
3 כפות שמן חמניות
2 כפות סויה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף אבקת שום
1 כף סוכר חום כהה
4 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כוס מיץ תפוזים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב: 3 כפות השמן, 2 כפות הסויה, כפית המלח, כפית הפלפל השחור הטחון, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1 כף אבקת השום, כף סוכר חום כהה, 4 כפות סירופ המייפל וכוס מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית גדולה המתאימה לתנור בנייר אפייה ושופכים מעט מהרוטב על נייר האפייה ומורחים.
טובלים היטב את חלקי העוף בקערת המרינדה ומניחים אותם בשכבה אחידה על התבנית.
משבצים את פרוסות תפוחי האדמה בין חלקי העוף.
מפזרים מלמעלה, באופן אחיד, את עגבניות השרי, רצועות הבצל ושיני השום השלמות.
מוזגים את הרוטב מעל העוף והירקות, מערבבים היטב עם הידיים ומסדרים שוב כמה שאפשר בשכבה אחידה.
אופים למשך שעתיים, כשתוך כדי פותחים את התנור כ-3 פעמיים (כל חצי שעה), על מנת להפוך ולהשקות את חלקי העוף.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
נראה נהדר. רק בריאות!
תודה ציבי יקרה
היי מיכל,
אין צורך לכסות בנייר אפיה/ נייר כסף בזמן שהעוף בתנור? ואכן שעתיים על 190 מעלות? מפחדת שיתייבש….:)…[אני אופה בדרך כלל על טורבו]
היי דלית, אין צורך לכסות,יש המון רוטב, אפשר על טורבו אין בעיה.
היי התחלתי לעשות את הרוטב ורואה שאין לי מייפל מה יכול להיות התחליף?
היי – דבש או סילאן יעשו את העבודה