פילה סלמון במיץ אננס וסויה

מתחשק לכם לגוון את מנות הסלמון שלכם? לא לחזור שוב על אותה מרינדה קבועה? קבלו מנה הכי (אבל הכי!) קלה להכנה, עם טוויסט מגניב שהופך אותה לטעימה ביותר – במיוחד עבור הילדודס, אבל ממש לא רק.

בקנייה הבאה שלכם בסופר/מכולת/קיוסק השכונתי, "תתארגנו" על פחית של מיץ אננס לא ממותק (אני משתמשת בשל חברת dole) ויש לכם את אחת ממנות הסלמון המפתיעות והטעימות: מתוקה, מלוחה ועסיסית. עם ארבעה מרכיבים ותוך פחות מחצי שעה, היא תהיה על שולחנכם. כל שיוותר לכם לעשות הוא לבשל את האורז ולקצוץ את הסלט בזמן שהסלמון בתנור.

מי שרוצה לחסוך אפילו יותר זמן ואוהב לתכנן מראש, מוזמן להשקות את נתחי הסלמון במרינדה מבעוד מועד, לכסות ולהכניס למקרר למשך מספר שעות עד לאפייה. כרגיל, ככל שהסלמון ישרה במרינדה יותר, ככה הוא יהיה טעים יותר.

מתכון זה מצטרף לעוד כמה מתכוני סלמון קלים אחרים (חלקם יותר, חלקם פחות) כאן בבלוג, כדוגמת הסלמון בטריאקי ותפוזים, סלמון במיסו ומייפל, סלמון שחור, סלמון במיסו ויוזו, שיפודי סלמון טריאקי ועוד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

4 פילטים של סלמון

1/4 כוס מיץ אננס לא ממותק

1/4 כוס סוכר חום כהה

2 כפות רוטב סויה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים עליה את נתחי הסלמון בשכבה אחת עם העור כלפי מטה.

בקערה קטנה מערבבים את מיץ האננס, הסוכר החום ורוטב הסויה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת כף משקים היטב את נתחי הסלמון ברוטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור מכוסה במקרר עד לכניסה לתנור.

מכניסים לתנור ואופים למשך כ-20-25 דקות, כאשר במהלך האפייה פותחים את התנור פעמיים על מנת להשקות את נתחי הדג ברוטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

לפני הוצאת נתחי הסלמון מהתנור, הציצו בחלקם העבה ביותר ובדקו אם הוא עשוי מספיק לטעמכם. זמני האפיה ישתנו מתנור לתנור ולפי עובי נתחי הסלמון שלכם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן