שיפודי סלמון בטריאקי

"תגידי מיכ, את המתכון לשיפודי סלמון של אודי כבר יש לך בבלוג??", שאלה אותי מיכקה חברתי היקרה. "לא, אבל יש לי תחושה שבקרוב הוא יעלה", עניתי.

קבלו את שיפודי הסלמון טריאקי של אודי'לה, אותם הוא אוהב להגיש כמנה ראשונה בארוחות המפנקות שמכין עבור כל השבט המפואר. החמיא לי מאד לגלות לאחרונה שהארוחות לעיתים מבוססות TouchFood – איזה כיף! מחמאה ענקית מאודי, שבשנים האחרונות הפך לשף דה לה וילאג' .

אצלי בבית שיפודי הסלמון של אודי כבר כיכבו בכמה הזדמנויות בארוחות הצהרים של ילדיי, שאוהבים כולם סלמון, במיוחד כשהוא בעל טעם מתקתק (כמו הסלמון הזה והזה למשל). בשילוב עם אורז וירק מאודה כלשהו, מתקבלת ארוחה פשוט מצוינת, שכל בני המשפחה ישמחו לזלול. והפלוס הכי גדול של השיפודים: כמה שהם טעימים – ככה הם קלים להכנה.

שימו לב שהכוונה היא לרוטב הטריאקי הדליל (כמו זה) ולא הסמיך (כמו במתכון זה). זאת מנה קלה מאד להכנה, של צ'יק צ'אק במרינדה ולאחר מכן דוך לתנור, כך שאין כוונת המשורר שתכינו את רוטב הטריאקי בעצמכם – אך כמובן שאם מתחשק לכם – לכו על זה.

כשקיבלתי את הוראות ההכנה של אודי, הוא הדגיש כי מכין שיפודוני סלמון – כלומר משחיל את קוביות הסלמון על שיפודים קטנים. מה לעשות? לא היו בנמצא שיפודוני סלמון קטנים וחמודים בסופר השכונתי שלי ועל כן בני משפחתי נאלצו להסתפק בשיפודי סלמון. מה אגיד לכם? הם שרדו . כך שאם תמצאו שיפודים קטנים וקוקטיים מה טוב – ואם לא – גם טוב. ואפילו מאד.

עכשיו כשאני חושבת על זה, מי שבעניין מוזמן להוסיף קוביות בצל למשל (או ירקות אחרים/נוספים) בין קוביות הסלמון – יכול להיות יופי של גיוון, שיפוד סלמון וירקות צלויים. בנוסף, אפשר להדגיש את הכיוון האסייתי ולהפוך את המנה לקצת יותר "לבושה"  ולפזר מעט שומשום שחור לפני ההגשה (כמו במתכון של הסלמון הזה). כמו כן, מי שמעוניין מוזמן לשלב מימד של חריפות עם קצת סרירצ'ה או פתיתי צ'ילי יבש במרינדה. אעדכן אתכם שכפית הג'ינג'ר המגורר במרינדה (הכה קלילה) היא  תוספת שלי למתכון של אודי – פשוט לא יכולתי שלא להוסיפה – אני כל כך אוהבת ג'ינג'ר וחושבת שכפית אחת מוסיפה כל כך הרבה. באותו אופן, מי שמעוניין – גם שום ישתלב טוב במרינדה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חצי נתח סלמון שלם, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל 2*2 או 3*3 (כ-1 ק"ג דג)

למרינדה:

8 כפות רוטב טריאקי

4 כפות סויה

1/4 כוס שמן זית

4 כפות סילאן

1 כף מירין

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את קוביות הסלמון לקערה ומערבבים היטב, כך שהמרינדה תעטוף את כל הקוביות. עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעה (אפשר עד יממה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

משפדים את קוביות הסלמון על שיפודים קטנים (או גדולים אם לא מוצאים) ומניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. בעזרת כף, מוזגים מהרוטב שנותר בקערה מעל השיפודים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך 15 דקות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אפרת הגב

    הי נראה טוב אבל לא הבנתי עם איזה טריאקי קנוי להשתמש (:
    קיקומן נחשב דליל ?

  2. שירלי הגב

    היי!
    אם אין לי מירין, במה אפשר להשתמש במקום?

    • michal הגב

      אין ממש תחליף למירין שהוא מעין יין אורז.. אולי יין לבן מתקתק.. אבל האמת היא שהמנה תצא טעימה גם בלעדיו – אם רוצה להכין כאן ועשיו.

  3. סמדר הגב

    הי,
    אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר? רוצה את זה לערב שבועות, ולא מבשלת בשבת…
    תודה רבה

    • מיכל הגב

      היי סמדר, האפייה כאן מאד קצרה וגם ככה תחממי את הסלמון עם צאת השבת נכון? אז אני מציעה שהכינה את השיפודים במרינדה כבר בחמישי/שישי ואז תישאר לך רק האפייה הקצרה והמנה מוכנה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן