באחד האירוחים האחרונים שלנו התחשק לי לעשות טייק-אוף לקינוח התותים והקצפת הקלאסי – שכמה שהוא פשוט, אם התותים מתוקים והשמנת מוקצפת וממותקת כמו שצריך, הוא תמיד מתקבל באהבה גדולה.
ובכל זאת, הייתי במוזה של גיוון והתחדשות. לקחתי כמה אלמנטים מכמה קינוחים שונים, כמו החלב המרוכז המככב, בין השאר, בפרפה האוראו והקי ליים פאי והבישקוטים מהטירמיסו. ערבבתי את קוביות התותים עם ריבה, שמעניקה להן זיגוג וחיזוק בין שכבות הקצפת-גלידה הקפואה, ונולד לו קינוח חדש קליל וכיפי.
זהו לא הטייק אוף הראשון כאן בבלוג לתותים וקצפת, אי אפשר שלא להזכיר את קינוח הטרייפל שתמיד מתקבל באהדה גדולה מאד (בין הפוסטים הראשונים כאן בבלוג). בנוסף, ישנו פרפה התותים האהוב שהוא ורסיה נוספת, קרה ומלטפת, של תותים ושמנת וגם את מנת הפירות וקצפת המסקרפונה המעולה, אף היא שייכת לאותו ז'אנר טעים ומענג.
אם גם אתם אוהדים של קינוחי תותים, מקווה מאד שכבר הכרתם את הקרוסטטה תותים המצוינת ואת עוגת התותים הנוסטלגית – שני קינוחים מפוארים למדי בעיניי.
אשתף אתכם שלאחר כמה פעמים ששיחקתי עם המתכון, החלטתי ששורה אחת של בישקוטים בהחלט מספיקה בתוך המקפא שלנו – נוכחותו חשובה, אך חשוב שלא תשתלט, משום שהכוכבים האמיתיים של המנה אלו קוביות התותים הקפואות יחד עם הגלידה הביתית. מי שרוצה, מוזמן להמיר את הבישקוטים בעוגיות וניל דקות, פתי בר, עוגיות לוטוס, עוגיות ללא גלוטן וגם להחסיר אותן לחלוטין, אם מעדיף.
מומלץ להכין את המנה בקערה, אותה אחר כך הופכים ומתקבל קינוח יפיפה ומרשים בצורת חצי עיגול. אם כן, אני משתמשת בקערת נירוסטה בינונית פשוטה של איקאה, אותה אני מרפדת בשקיות סנדויצ'ים חופפות ולא בניילון נצמד, טיפ שאני לוקחת איתי כבר שנים מספרה הראשון והכה מוצלח של האישה והאגדה קרין גורן (עובד מעולה גם עם מלבי וטירמיסו).
מצרכים:
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל סה"כ)
1 פחית חלב מרוכז (370 גר')
1 סלסלת תותים (כ-500 גר'), חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות גדושות ריבת תות טובה
כ-8 בישקוטים/פתי בר/עוגיות וניל
כ-1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
כמה תותים נוספים להגשה
קערה בינונית (בנפח של כ- 2 ליטר)
הוראות הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה יחד עם החלב המרוכז ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מערבבים את קוביות התותים יחד עם ריבת התות.
מרפדים קערה בכמה שקיות סנדויצים חופפות ומניחים, בעזרת כף, רבע מהקצפת, מפזרים שכבה של תותים, כעת מניחים עוד רבע מהקצפת ועוד שכבה של תותים.
מערבבים את החלב עם תמצית הוניל בקערה שטוחה.
טובלים את העוגיות/בישקוטים בחלב ומניחים בשכבה אחידה (שוברים במידת הצורך).
כעת, בעזרת כף, מניחים רבע שלישי של הקצפת מעל שכבה שלישית של תותים ואז מסיימים עם הרבע האחרון של הקצפת.
עוטפים ומכניסים למקפיא לפחות ל-4 שעות עד ההגשה.
הופכים על צלחת שטוחה, מסירים את הניילונים, מעטרים בכמה תותים טריים ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
אהלן, נשמע פצצות
הבנתי שלא מומלץ להקפיא פירות במקפיא כי זה פוגע במרקם, מה הניסיון שלך לגבי הקינוח הזה?
אני פשוט נדרש להכין את הקינוח לאורחים וזה יידרוש נסיעה, חשבתי להכין ערב לפני ולהקפיא
התותים הקפואים בפנים מצוינים אבל זהו לא קינוח לשינוע בנסיעה ארוכה כי הוא יימס.. אם הנסיעה קצרה אז אין בעיה להעביר מהמקפיא בבית למקפיא של המארחים, אחרת הייתי הולכת על קינוח אחר