סלט עגבניות מגי

אל מאפיית wildbread המעולה, שעברה מתל אביב לכפר דניאל, מגיעים במיוחד בזכות הלחמים והמאפים המדהימים שלהם. אך בנוסף לאלו, ישנה אפשרות לשבת שם ולהזמין כמה מנות בודדות ונפלאות, ביניהן סלט עגבניות המגי הפשוט, אך המטריף שלהם.

מדובר בסלט שממסגר את ההגדרה של "less is more" – כי כשחומרי הגלם משובחים, באמת שאין צורך בהרבה מעבר. אם כן, היום אציג לכם שחזור של הסלט הנפלא הזה, אותו אכלתי בהנאה גדולה לפני מספר שבועות, עם קרנושה, כשהחלטנו לעשות רוד טריפ קצר למיקום החדש שלהם.

הסלט מכיל רק ארבעה מרכיבים: עגבניות מגי, שמן זית, פלפל חריף ומלח ים – כאשר לכל רכיב תפקיד חשוב. נתחיל בעגבניות המגי, אותן עגבניות קטנות ושובבות בפיתוח ישראלי. מדובר בעגבניות עסיסיות ומתקתקות במיוחד, בעלות בשר מוצק וטעם משובח. את עגבניות המגי יש לקלף עבור המנה – זאת אפשר לעשות או על ידי חיתוך איקס, חליטה במים רותחים ואז קילוף או בעזרת קולפן ייעודי לעגבניות (אני הלכתי על אופציית הקולפן). יש להקפיד שלא למעוך את העגבניות בתהליך.

לאחר קילוף העגבניות הדרך לסיום הכנת הסלט קצרה. חותכים את העגבניות לרבעים, מוציאים את העוקץ (אם נפלתם על עגבניה גדולה חתכו לשמיניות) ומניחים על צלחת שטוחה בצפיפות נעימה. על העגבניות מוזגים תועפות שמן זית איכותי ביותר (השתמשתי בקורטינה המר והחזק של מגל, כפי שמשתמשים ב- wild bread), משבצים פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף ומתבלים במלח ים אטלנטי. סה טו.

אל תשכחו להגיש את סלט עגבניות המגי לצד לחם טוב ומשובח במיוחד, ואתם מסודרים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

עגבניות מגי קשות ובשלות, מקולפות וחתוכות לרבעים (או שמיניות אם העגבניה גדולה במיוחד) בלי העוקץ

פלפל ירוק חריף פרוס דק

שמן זית איכותי וחזק (ממליצה על קורטינה עבור מנה זו)

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

בצלחת שטוחה מניחים בצפיפות את רבעי עגבניות המגי המקולפות.

צילום: דוד בכר/הארץ

משבצים על רוב העגבניות פרוסות של פלפל ירוק.

מתבלים בנדיבות רבה בשמן הזית ומתבלים במלח הים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד בליווי לחם איכותי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרנץ' טוסטים

פרנץ' טוסט

בהמשך לפוסט ה- עוף במייפל בו הקדמתי וסיפרתי לכם אודות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן