את המנה הזו אכלנו לארוחת צהרים אצל הקמזלים, באותה שבת בה נפרדנו לפני שעברו לחו"ל.
הוגש לשולחן סיר מהביל שמיד זיהיתי כגרסה אחרת למנת האושפלאו הבוכרית הידועה, רק על טהרת העוף, מינוס החומוסים ושאר הירקות (אך עם אורז ג'ינג'י אטרקטיבי במיוחד!) ועם תיבול, בוא נאמר קצת יותר אשכנזי 😀.
העוף היה עסיסי במיוחד והאורז המנוקד בגזר ובצל, שקיבל אצל הקמזלים את השם אותו אימצתי: "אורז ג'ינג'י", היה פרטנר מושלם עבורו. לא בזבזתי רגע ובין ביס לביס ביקשתי מנועה את המתכון. הסתבר שזוהי מנה שגם אמיר וגם נועה מכינים מדי פעם, כל אחד בגרסה שלו. את המתכון המקורי לקחו לפני שנים מדודה תמר של נועה ומשם הפך לקבוע בביתם.
נועה סיפרה כי למעט סויה, מלח ופלפל כלל לא הוסיפה תבלינים לתבשיל. כשהכנתי את המנה לראשונה לארוחת שישי משפחתית, הרגשתי שמעט תבלון נוסף רק יוסיף – ואכן, עם כל הצניעות שבדבר 😀, צדקתי. לא שהמנה לא היתה טעימה לפני (עובדה שלקחתי מתכון במהרה..) אבל כעת היא אפילו יותר, בעיניי. כמו בהרבה מתכוני עוף אחרים, גם כאן הוספתי את תבלון העוף במלח ופלפל כבר בסגירה הראשונית שלו (כפי שאנחנו עושים בעוף במבה ובעוף בקארי אדום וחלב קוקוס למשל), את השום הכתוש (שאי אפשר בלעדיו בעיניי) ומעט תיבול נוסף (כמון, פפריקה מתוקה וכורכום).
בנוסף, שימו לב כי במתכון זה, בשונה ממתכונים דומים כאן בבלוג, אנו לא רק "סוגרים" את העוף תחילה, אלא ממש מבשלים אותו כ-10 דקות מכל צד לפני שמוציאים אותו לצלחת וממשיכים עם שאר ההכנה. שלב זה חשוב משום שיבטיח לנו עוף מושלם בסופה של מנה.
אני שמחה להציג בפניכם ארוחה שלמה בסיר אחד, במעט מאד עבודה (בדומה למנת העוף ואורז בתנור המעולה), מקווה שגם אתם תהנו ממנה כמוני.
מצרכים:
5 כרעיים מפורקים עם העור (ניתן להמיר בפרגיות)
2.5 כוסות אורז (אני השתמשתי בפרסי)
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן חמניות/קנולה
5 גזרים מקולפים ומגורדים בדיסקית של המג'ימיקס/פומפייה
5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס סויה
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כ-10 דקות לכל צד, כאשר תוך כדי ממליחים ומפלפלים אותם. מוציאים את העוף לצלחת.
מוסיפים לסיר (עם שאריות טיגון העוף, שיעניקו מלא טעם) את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמזהיב.
מוסיפים את האורז לבצל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים היטב.
מוסיפים את העוף בשכבה אחת מעל תערובת האורז.
שופכים את המים הרותחים ומתבלים בסויה, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (על המים להיות מתובלים מאד).
מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים למשך כ-40 דקות עד שהמנה מוכנה, כאשר לא מרימים את המכסה או מערבבים תוך כדי.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
20 תגובות
היי מיכוש,
אם אני עושה פרגיות – כמה חתיכות/גרם?
תודה ❤️
קרנושה! 10 פרגיות נקיות יתאימו 🙂 נשיקות ממוש
הי, המתכון נראה אחלה!
פעם ראשונה אני פה..תודה רבה
מאוד ברור!
הי קרן, איזה כיף שאת פה!
הצלחה ממש. הילדים והגדולים חגגו.
הכנתי עם פולקע בלי עור לפי העדפותינו פה ויצא מושלם.
באחת.הפעמים הוספת מעט סילאן וזה יצא טעים מאוד.
היי אסנת, איזה כיף שכל המשפחה אהבה! תודה על התגובה! רעיון מעולה להכניס קצת סילאן לסיפור, בטח טעים מאד.
כמה עוסות מים אם משתמשים באורז בוסמטי?
הייתי מכניסה אותו מספר כוסות מים
עשיתי והיה ממש ממש טעים. כולם אכלו בהנאה רבה.בטוח שאכין שוב.
אין דבר כזה סתם אמא
שמחה לשמוע שאהבתם!
עוף מושלם
והאורז עסיסי חבל על הזמן
הי בת שבע,שמחה שאהבת!
תודה על התגובה הכיפית.
מתכון מעולה כל הכבוד, יצא כל כך טעים
היי אלה, שמחה מאד לשמוע שאהבת, תודה!
אהלן, יצא מעולה !
2 שאלות; אפשר להכין את זה גם בתנור?
באיזה בשר בקר את ממליצה להחליף את העוף?אם בכלל את ממליצה. …
תודה!
הי אלעד, שמחה שאהבת!
לא הכנתי בתנור אך בהחלט אפשר – תציץ במתכון של העוף ואורז בתנור וקח משם השראה.
לא ניסיתי להמיר בבקר אבל למה לא? תציץ במתכון של קדירת הבקר בתנוא – הייתי לוקחת משם את סוג הבשר ושיטת הבישול.
היי
אפשר עם אורז מלא?
אם כן, בכמה לשנות את כמות המים?
תודה
היי אורלי, לא ניסיתי אבל מאמינה שאפשר, הוסיפי עוד 1/4 כוס מים על כל כוס אורז, כלומר 2 ורבע כוסות במקום 2 על כוס אורז
נראה מתכון מעולה! אם אני רוצה לעשות עם כוס אחת של אורז, כמה מים אני צריכה לשים וכמה זמן לבשל?
תודה!
על כוס אורז תוסיפי 2 כוסות מים רותחים וזמן הבישול יהיה זהה