לחם תירס הוא אחד המאפים האמריקאים היותר ידועים, אותו אוכלים בעיקר לצד המנה העיקרית, למרות שהוא גם קצת קינוח. נהוג להגישו לצד ברביקיו טוב וקולסלו, בחג ההודיה (שחל מחר..) מגישים את לחם התירס (שהוא ממש לא לחם.. ) לצד ההודו המפורסם ורוטב החמוציות או פשוט חם עם קוביית חמאה ליד, שלא ייחסר.
אמי אופה שנים לחם תירס נפלא, לרוב בתבנית מאפינס, בו נוהגת לשבץ קוביות קבנוס וחלפיניו קצוץ. אך המתכון הבא דווקא מבוסס על מתכון אחר של לא פחות מאליסון רומן הנפלאה (כבר הזכרתי אותה במתכון של העוגיות האלה ובעוף הזה, למשל). רומן כבר לא כותבת לניו יורק טיימס, אך ממשיכה לפרסם מתכונים בניוזלטר בסגנון השנון והזורם הידוע שלה.
כפי שציינתי, לחם התירס הוא לא ממש לחם.. בדומה לרחוקו הרומני – המלאי, גם הוא מבוסס על קמח תירס ויכול להיות בקלות גם קינוח. אך בשונה מלחם הבננות המדהים הזה, שהרי הסכמנו שהוא הרבה יותר עוגה מלחם , את לחם התירס המתקתק והכה טעים ומנחם, באמת אפשר לשלב בכל שלבי הארוחה. מיותר לומר שהוא אף מהווה תוספת נפלאה לכל בראנץ' ובופה – בוקר/צהרים וערב.
לעניין המתכון, מי שמעוניין להתנסות ולגוון, מוזמן להמיר את השמנת החמוצה בכמות זהה של מיונז (המלצה חמה של רומן שהחלטתי לדלג עליה..). בנוסף, כאשר אתם מכינים את הלחם (בקלות רבה עד מאד!), הקפידו לא לערבב יותר מדי כאשר מאחדים את הרטובים עם היבשים – כך שאם יישארו מעט גושונים, זה לגמרי בסדר (אנחנו רוצים לחם תירס רך ואוורירי ולא יבש וחנוק). מי שרוצה מוזמן לאמץ את הטריקים המצוינים של אמי ולשלב בבלילה תוספות שונות קצוצות, כדוגמת פלפל חלפיניו כבוש קצוץ, קוביות קבנוס, פלפל ועוד.
מבחינת תבנית – כמעט כל תבנית שמתאימה לתנור תתאים- עגולה, מרובעת, פאי גדול, אינגליש קייק.. מה שיש. אני אפיתי הפעם בפיירקס מרובע בגודל 25*25.
לחם התירס טעים עם יציאתו מהתנור אבל גם מעולה כעבור כמה שעות ואפילו נשמר עסיסי בכלי סגור במשך כמה ימים.
מצרכים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס קמח
1 כוס קמח תירס
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כפית גדושה מלח
1 כף אבקת אפייה
2 ביצים גדולות
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/2 כוס רוויון
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
בקערה בינונית מערבבים את כל היבשים: הקמח, קמח התירס, סוכר החום דמררה, המלח ואבקת האפייה.
בקערה בינונית אחרת טורפים יחד את הביצים, השמנת החמוצה, הרוויון.
שופכים את תערובת הנוזלים לקערת היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד התערובת (חשוב לשים לב לא לערבב יותר מדי).
כעת מוסיפים את החמאה המומסת ובעזרת לקקן מקפלים אותה פנימה עד שנטמעת בתערובת.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים למשך כ-25-30 דקות, עד שקצוות המאפה משחימים ומרכזו זהוב (אין שום בעיה אם נוצרים חריצים על פני המאפה או אפילו לחלופין אם נוצרת מעין גבעה).
מצננים מעט ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
נראה נהדר!
תודה ציבי יקרה!
זה אכן מאפה כיפי ממש
יצא מעולה. רך, נהדר וגרגרי.
איזה כיף לשמוע! תודה ציבי