המרק הבא הוא הגרסה של דודתי זיוה (שמוכרת לכם מסלט הגזר הזה) למרק כתום. כזכור לכם (יומרני מדי מצידי?), הגרסה של אמי (שכבר לפני שנים הפכה לגרסה שלי 😍) למרק כתום קיימת ומשגשגת כאן בבלוג זה זמן מה. אך, תמיד יש מקום למתכונים מוצלחים נוספים, כולם היו בניי ובעיקר כל אחד עם הטוויסט והשוני שלו – ייחודי, מעניין והכי חשוב.. טעים.
השוני העיקרי בין המרקים הוא שזיוה מכניסה המון שורשים למרק הכתום שלה ומצרפת גם כוס עדשים כתומות לחגיגה (מרק על טהרת העדשים הכתומות גם כבר יש לנו פה, זוכרים?). בנוסף, התיבול שונה מאד, שימו לב בעיקר לתבלין החוויאג' שלוקח את הכתומים לכיוון מעניין וטעים במיוחד.
גם כאן, בסופו של הבישול, נטחן את המרק עם בלנדר מוט (כמו במרק הבטטות הצלויות וחלב הקוקוס הנפלא או מרק הירקות והערמונים המצוין למשל), אך במקרה של מרק זה, דודתי ממש מתעקשת שתגישו אותו עם מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל.
בריאות טעימה במיוחד בקערה בדרך אליכם.. תתכוננו להתחמם.
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ גס
1 כרישה, חלק לבן וירוק בהיר בלבד, חתוכה גס
2 גזרים מקולפים וחתוכים גס
4 גבעולי סלרי, עם העלים, חתוכים גס
1 שורש סלרי מקולף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך גס
נתח דלעת חתוך לקוביות (בערך 350 גר')
1 בטטה חתוכה לקוביות
7 שיני שום מקולפות וחצויות
1 כוס עדשים כתומות, שטופות
1/4 כפית כורכום
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה חוויאג' למרק
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מים רותחים
להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק
הוראות הכנה:
מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה עד ששקופים.
מוסיפים את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, גבעולי הסלרי והגזר ומערבבים ומטגנים במשך כמה דקות עד שמתרככים מעט.
מוסיפים את הבטטה, הדלעת והשום ומערבבים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.
מתבלים בכורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור וחוויאג' למרק ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות (אני הוספתי 6 וחצי כוסות), מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-40 דקות.
טוחנים עם בלנדר מוט ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
6 תגובות
מרק מעולה ! אחד הטובים.
חוסל ביום אחד.
איזה כיף לשמוע שאהבת!
וואו, מטורף כמה שזה טעים!
תודה על המתכון המעולה
הי תמר, כמה כיף שאהבת! תודה על התגובה המקסימה
היי מיכל
כמה מנות מרק בערך יוצאות מהמתכון?
קשה לי לומר, המתכון הוא עבור סיר גדול