לזניית מצות חלבית מעולה

כבר לפני כמה שנים עדידס שלי שיתפה אותי כי בבית ילדותה היו מכינים בפסח גם טוסט ממצות (על המחבת) וגם לזניית מצות. שני המאכלים נשמעו לי שווים בדיקה בהחלט ורשמתי לי הערה בצד, שמלווה אותי כבר כמה שנים, לבדוק את העניין. לקראת יום הצילומים האחרון הבנתי שפסח מתקרב בצעדי ענק והחלטתי שסוף סוף הגיע הזמן לבדוק את עניין לזניית המצות. רע זה לא יכול להיות!

פתחתי את המקרר והמזווה וזרמתי עם המרכיבים שהיו שם – קוטג', ריקוטה, פתיתי מוצרלה, עגבניות בשימורים ויאללה למלאכה. חשבתי שתתקבל מנה כבדה.. בכל זאת שכבות של מצות, גבינות ועגבניות.. קליל זה לא יהיה, אבל כמה טעיתי! בסופו של דבר, שילבתי במנה שלוש מצות בלבד! מצה וחצי לשכבה. בשילוב עם הגבינות הרזות (חוץ מהמוצרלה.. אל תגזימו ), מתקבלת מנה ממש סבירה ולא כבדה מדי.. אך עדיין עשירה וטעימה בטירוף! ואני לא מגזימה.

כאמור, שילבתי במנה ריקוטה וקוטג' – שניהם 250 גר' ו-5% שומן, אך אין שום בעיה להמיר אותן למשל בשתי קופסאות ריקוטה או באחוזי שומן גבוהים יותר. את רוטב העגבניות, שהכנתי מעגבניות שלמות בשימורים (כמו במקרה של השקשוקה המעולה הזו) אפשר להפוך ליותר פיקנטי אם רוצים. אל תוותרו על בישול הרוטב עם גבעול רוזמרין ומעט עלי הבזיליקום הקצוצים בתערובת הגבינות – שניהם מוסיפים המון טעם.

היכונו ללזניה מושלמת לאירוחי הפסח הרבים והטובים ושיהיה חג שמח ובריא לכולנו.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3-4 מצות

כ- 200 גר' פתיתי מוצרלה (כ-4 חופנים)

לרוטב עגבניות:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

2 פחיות שימורים עגבניות שלמות, כולל הנוזלים (400 גר' כל פחית)

1 גבעול רוזמרין

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

לתערובת הגבינות:

250 גר' גבינת ריקוטה

250 גר' קוטג'

1 ביצה גדולה

כ-3-4 עלי בזיליקום קצוצים דק

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/3 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

בסיר קטן/בינוני מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומטגנים את השום, פתיתי הצ'ילי וטחינה מכובדת של פלפל שחור טחון טרי, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמפיצים ריח ושיני השום מתחילות להשחים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שתי פחיות העגבניות השלמות יחד עם כל המיץ שבפחיות ומועכים עם כף עץ את העגבניות, תוך כדי ערבוב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים 1/2 כפית מלח ואת גבעול הרוזמרין, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על בעבוע עדין במשך כ-20 דקות.

בינתיים, מערבבים בקערה קטנה/בינונית את גבינת הריקוטה, הקוטג', עלי הבזיליקום הקצוצים, הביצה, 1/3 כפית מלח ו-1/4 כפית אגוז מוסקט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את המנה:

בתחתית תבנית מלבנית בגודל 20*30 בערך (או ריבועית דומה) מורחים כ-2-3 כפות מרוטב העגבניות.

מניחים מעל שכבה של מצות, כאשר אם צריך גם שוברים את המצה כדי לכסות באופן אחיד (השתמשתי במצה וחצי לשכבה).

מורחים על המצות, עד לקצוות וכולל, חצי מתערובת הגבינות באופן אחיד.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת מורחים חצי מרוטב העגבניות מעל שכבת הגבינות באותו אופן ומפזרים מעל חצי מפתיתי המוצרלה בשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים שכבה נוספת באותו אופן: שכבת מצות, יתרת תערובת הגבינות, יתרת רוטב העגבניות ויתרת גבינת המוצרלה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עוטפים ברדיד אלומיניום, כך שלא ייגע בגבינה, ואופים במשך 20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך עוד 20-25 דקות (הציצו בתנור כעבור 20 דקות ובדקו האם הגבינה העליונה השחימה ונמסה מספיק).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מצננים מעט ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן