את המתכון הנוסטלגי הבא פרסמה ענת הגננת, שסיפרתי לכם עליה בפוסט של אוזני ההמן האהובים האלה.
ענת, נהגה לפרסם בימי הקורונה דו"ח יומי בפייסבוק על מעללי משפחתה, ובין היתר שיתפה גם בהתרחשויות הקולינריות (שמחתי לגלות שגם מטעמים מהבלוג כיכבו אצלה במטבח מדי פעם ). באחד הפוסטים, שיתפה ענת כי במהלך ה"קורונחת" כפי שקראה לזה, מצאה מתכון ישן של סבתה לעוגיות קצף (או בשמם השני – עוגיות שושנים) נוסטלגיות ואהובות. מיקה ואני החלטנו לדגום את המתכון (בשיא ימי הקורונה, אפייה עם הילדים הייתה בגדר נורמה כמעט יום יומית) ושמחנו לגלות כמה הוא כיפי ומוצלח.
אספר לכם שבמתכון המקורי ישנה תוספת של אגוזי מלך קצוצים וצימוקים בתוך תערובת הקצף, עליהם הוחלט, ברוב קולות אצלי בבית, לוותר. כמובן שהוספתי אותם במתכון עצמו כאופציונאליים, כך כל אחד יבחר בגרסה המועדפת עליו. לילדים, אם רוצים ללכת על בטוח, אני ממליצה לוותר.
בנוסף, במתכון המקורי יש לתת לבצק לנוח לילה במקרר. אספר לכם כי מניסיון, גם שעתיים עטוף בניילון במקרר (כמו במקרה של הבצק של הקרוסטטה המושלמת הזו) לגמרי עושים את העבודה.
מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח
3 חלמונים
200 גר' חמאה
1 שמנת חמוצה
1 שקית אבקת אפייה
למילוי:
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופציונאלי:
50 גר' אגוזים קצוצים
50 גר' צימוקים
הוראות הכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים היטב עד לקבלת כדור בצק גמיש ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד יממה.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתחילות להיווצר בועות.
תוך כדי הקצפת החלבונים, מוסיפים בזרזיף את הסוכר ואבקת פודינג הוניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק של בצק למלבן בעובי 1.5 מ"מ, עליו מורחים 1/3 מתערובת הקצף (מי שמשתמש – מוזמן גם לפזר בשלב זה צימוקים ואגוזים).
מגלגלים את המלבנים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-5 ס"מ.
את הפרוסות מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה עם הצד הרחב כלפי מעלה, ואופים למשך כ-20 דקות.
עד הפעם הבאה,
מיכל