פשטידת ברוקולי וגבינות

את הפשטידה הבאה אני מכינה לפעמים לארוחת ערב, כשמתחשק לנו ארוחת ערב טעימה ומפנקת במעט עבודה, במקום החביתה/סלט/גבינות הרוטיני. גם ילדיי (3/4 מהם אם לדייק ) נהנים מהגיוון.

שימו לב שיש להקפיד לבשל את הברוקולי ממש מעט לפני צירופו לבלילת הביצים-גבינות. אני מכניסה אותו לסיר עם מים רותחים מומלחים וברגע שהמים רותחים – שולפת את הברוקולי. לחילופין, אפשר גם לאדות אותו למידת העשייה הרצויה.

את הברוקולי אפשר בכיף להמיר בפרחי כרובית, והאמת שהרבה ירקות אחרים גם יתאימו, כמו פטריות שקודם נטגן על המחבת למשל (כמו במקרה של פשטידת הקישואים הוורסטילית שבקלות הפכה גם לפשטידת בצל מעולה).

אפשר להפוך את המתכון להרבה יותר דיאטטי אם מסירים את המוצרלה ומשתמשים במקומה רק בגבינה צהובה דלת שומן (יחסית, 9%) קצוצה. מי שרוצה יכול לוותר גם על הגבינה הצהובה – הפשטידה תצא טעימה גם "רק" עם הקוטג', הגבינה הלבנה והגבינה הבולגרית/פטה. אני כמובן ממליצה לדבוק במתכון . בנוסף, שימו לב שיש במתכון אך ורק 3 כפות גדושות של קמח תופח. מי שמעוניין, יכול להמיר את הקמח בקוואקר ואז גם להוסיף כפית אבקת אפייה.

פשטידה זו מצטרפת לפשטידת ברוקולי מצוינת נוספת כאן בבלוג – הלוא היא פשטידת הברוקולי ופצפוצי האורז נטולת הגלוטן והכה טעימה – אם טרם ניסיתם אותה, קבלו ממני המלצה חמה.

הפעם השתמשתי בתבנית אובלית באורך 30 ס"מ מקרמיקה. האמת היא שגודל התבנית לא קריטי, מקסימום תצא לכם פשטידה גבוהה/נמוכה יותר, רק שימו לב שבהתאם גם זמני האפייה ישתנו, תציצו בתנור כעבור כ-20-25 דקות והביטו בפני הפשטידה, אם כבר זהובה-שחומה, דיינו. מה שכן, אל תתפתו מיד לצלול לפשטידה איך שיוצאת מהתנור, בדומה למקרה של הלזניה המושלמת הזו, גם כאן עלולים לשרוף את הלשון אם מתנפלים עליה מיד עם יציאתה מהתנור. צננו כמה דקות, גלו בגרות ויכולת דחיית סיפוקים ותהנו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 תפרחות ברוקולי

3 ביצים

1 גביע קוטג' 5% (250 גר')

1 גביע גבינה לבנה (250 גר')

1/2 + 1/3 כוס מוצרלה מגורדת

1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת

50 גר' גבינת פטה/בולגרית מפוררת

3 כפות גדושות קמח תופח

1 כפית שום גבישי

1 כפית שטוחה מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

חולטים את הברוקולי בסיר עם מים מומלחים עד לרתיחת המים בלבד – כך שעדיין קשיח (אל דנטה). לחילופין, אפשר לאדות את הברוקולי עד לאותה מידת עשייה. מסננים וחותכים לפרחים בגודל בינוני.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את הביצים, הקוטג', הגבינה הלבנה, הגבינה הבולגרית המפוררת, 1/3 כוס מוצרלה מגורדת ו-1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח התופח, השום הגבישי, המלח והפלפל ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים פנימה את פרחי הברוקולי ומעבירים לתבנית משומנת (אני השתמשתי הפעם בתבנית אובלית באורך 30 ס"מ).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים על פני הפשטידה את יתרת גבינת המוצרלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30 דקות עד שפני הפשטידה בצבע זהוב-שחום.


צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עם פיתה

בשר בטחינה

בהמשך למקלובה הנפלאה והאותנטית הזו, השבוע ביקרתי אצל ליאלי לעוד

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
14 תגובות
  1. אורה הגב

    האם אפשר לוותר על הקמח?
    מה אפשר במקום?

    • מיכל הגב

      אפשר להכניס שיבולת שועל במקום הקמח. לא ניסיתי אבל בטוחה שיהיה מוצלח גם עם שקדים טחונים/ קמח טפיוקה במקום הקמח הרגיל.

  2. אלדר אהובה הגב

    נהדר!
    אפשר עם קמח ללא גלוטן?

  3. יעקב הגב

    היי מיכל
    מברוק על האתר שלך
    כשאת אומרת "2 תפרחות ברוקולי"
    מה הכמות של שקית ברוקולי קפואה?
    סנפורסט זו שקית של 800 גרם

    נהנה מאוד מהאתר שלך

  4. ארזה הגב

    אחלה אתר…מה הכמות המדויקת של ברוקולי טרי? תודה

  5. הילה הגב

    האם אני יכולה להכין את הבלילה בלילה שלפני, להכניס למקרר ולאפות בתנור בבוקר שלמחרת?

  6. אפרת הגב

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולא תופח?

  7. תהילה הגב

    פשטידה טעימה טעימה
    כולם אהבו

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן