הרבה זמן שלא התעסקנו בחיבתי הרבה למייפל, עליה סיפרתי לכם כבר רבות.
היום נתקן עוול היסטורי זה עם מתכון נוסף של עוף עם מייפל, השונה בתכלית מהעוף במייפל הסופר-מוצלח שכבר קיים בבלוג. במקרה של הקיים, מדובר בצלי עוף מתקתק עם קוביות בטטה ותפוחי אדמה נימוחות, האהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד. לעומתו, מנת העוף הבאה היא קצת יותר grown up, בזכות חרדל הדיז'ון הדומיננטי בו (על אף שנצפו גם כמה ילדים מביני עניין זוללים אותה).
חרדל ודבש הם שילוב קלאסי ומוצלח במיוחד שבמנה זו מקבל שדרוג, עם החלפת הדבש במייפל האהוב עליי (עד כדי כך אהוב שבחזרתי מנסיעתי האחרונה לארצות הברית סחבתי איתי שני ג'ריקנים של מייפל ורמונט אמיתי ומעולה). חרדל הדיז'ון והמייפל המדובר, בשילוב עם מעט סויה וכמה עשבי תיבול, מתחברים יחדיו לרוטב סמיך ומשגע, שנשפך על הפרגיות ומשקה אותן בטעמים עשירים ונפלאים. הריח שמתפשט בבית עם פתיחת התנור והרכות שממלאה את הפה עם הביס הראשון מבטיחים – בינגו!
עצם העובדה שלוקח בדיוק חמש דקות להכין את המנה רק מוסיף למדד הצלחתה כמובן.
תתכוננו ללקק את האצבעות, הולך להיות טעים (וקצר) מאד.
מצרכים:
כ-10 פרגיות חצויות ומנוקות
1/2 כוס מייפל אמיתי
1/2 כוס חרדל דיז'ון
2 כפות סויה
3-4 גבעולי טימין טרי
2 גבעולי רוזמרין
מלח, פלפל
שמן זית לשימון
הוראות הכנה:
משמנים תבנית המתאימה לתנור (אני הלכתי על פיירקס), מניחים בשכבה אחת את נתחי הפרגיות ומתבלים אותם במלח ופלפל.
לקערה נפרדת מכניסים את החרדל, המייפל והסויה ומערבבים היטב.
שופכים את הרוטב על כל הפרגיות, כך שיכסה את כולן היטב.
מניחים את הטימין והרוזמרין בין נתחי הפרגיות, עוטפים ומכניסים לזמן איכות למקרר לפחות לשעה.
מחממים את התנור ל-200 מעלות
מכניסים את הפרגיות לתנור החם לכ-40 דקות.
מגישים חם.
- מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן שיספוג את הרוטב המשגע.
- המנה לא פחות טעימה (ויש שיאמרו שיותר..) מחוממת למחרת.
- רוצים להכין את המנה עכשיו ואין לכם פרגיות? מניסיון, גם נתחי חזה עוף יתאימו.
עד הפעם הבאה,
מיכל
26 תגובות
הפרגיות והמייפל נראה מצויין ההסבר פששששש נראה שזה מה שאני עומדת להכין … וזה אחרי כ 15 שנה שלא ביקרתי במטבחאז תודה מיכלי
מירה שפיר
איזה כיף לשמוע!! אשמח לשמוע איך יוצא לך..
הכנתי לפסח ויצא מעולה!! נראה לי שזה בילה בתנור הרבה יותר מ40 דקות. אבל זה היה מכוסה בנייר כסף.
הי עינת, שמחה מאד לשמוע שאהבת!
צריך לעטוף בנייר כסף?
אפשר להחליף בצלייה על הגריל?
הי דוד, אין צורך לעטוף בנייר כסף ואפשר בכיף להחליף בצלייה על הגריל.
חזרתי מקנדה עם בקבוקים של סירופ מייפל מעולה וחיפשתי בבלוג שלך מתכון מתאים. הכנתי אתמול פרגיות עם המייפל וחרדל לפי המתכון שלך ויצא כל כך טעים!! תודה❤️
היי קרן! אין על מייפל טוב ואיכותי! המנה הזו באמת כל כך קלה וטעימה! ממליצה בחום על מייפל בשידוך עם מיסו גם בסלמון מיסו ומייפל וכמובן על הצלי במייפל המצוין. כמובן גם עוגיות הבריאות עם המייפל נהדרות פלוס!
10 פרגיות זה ק"ג?
הי סמדר, המשקל משתנה בהתאם לגודלם, לרוב זה קצת יותר מקילו, אבל זה בסדר להכין לפי מתכון זה קצת יותר או קצת פחות – עדיין ייצא מעדן. בהצלחה!
מתכון מעולה לימי הקורונה ובכלל. הכנתי היום ובצ׳יק היתה ארוחת צהריים שחוסלה עד הפרגית האחרונה. אפילו לא היה לי זמן להשרות במרינדה במשך שעה אלא ישר הכנסתי לתנור ויצא מעולה! ממליצה בחום לנסות
איזה כיף של תגובה! תודה נועה׳לה אהובתי
זה נראה טוב ואני ממש רוצה להכין.
כמה שאלות:
מה אפשר במקום הטימין והרוזמרין?
האם ייצא טעים גם עם מייפל לא אמיתי?
תודה!
הי אסתי הכוונה לסירופ מייפל אמיתי – סירופ בטעם מייפל (שהוא בכלל מוצר לא מומלץ) לא יתאים.
אפשר גם לוותר על וימין ורוזמרין או להמיר בתיבול אחר/רק אחד מהם.
אם רוצים לעשות שתי תבניות גדולות – האם עדיף אחת אחרי השניה או שניתן אחת מעל השניה? אם ניתן, האם משפיע על זמן האפיה?
אפשר אחת מעל השניה ואולי כדאי להחליף ביניהן במהלך האפייה, תלוי בתנור..
אם עושים כמות כפולה בשתי תבניות גדולות ושמים אותן בתנור אחת מעל לשניה כשהצהיר על טורבו. האם כדאי לעטוף חלק מהזמן בנייר כסף על מנת שלא יתייבש? האם משפיע על הזמן בתנור?
ראה תשובה קודמת.. תלוי בתנור, הייתי מחליפה בין התבניות במהלך האפייה
האם אפשר להוסיף תפור קטנים למנה ואם כן כמה זמן ובאיזו טמפ'?
תודה
אין סיבה שזה לא יעבוד, פשוט שבתי אותם בין הפרגיות. מה שכן, חשוב להשתמש בתפוחים הקטנטנים או לחתוך קטן כדי שיהיו עשויים כמו שצריך.
ומה לגבי טיגון במחבת במקום הצלייה בתנור?
אפשרי בהחלט רק במקרה כזה אני מציעה ראשית להשחים היטב הפרגיות משני הצדדים ורק אז לבשל על להבה נמוכה בסיר מכוסה עד שהמנה מוכנה
היי מיכל, גיליתי אותך דרך אתר עיתון הארץ והמתכון הראשון שניסיתי הוא עם פרגיות, חרדל ומייפל. המשכתי משם לעוד מתכונים וזה תמיד יוצא מעולה. אני אוהב את הפשטות, ההבנה שאין לנו את כל הזמן שבעולם לבשל והתוצאה המושלמת. תודה!
היי אמנון, איזה תגובה כיפית! שמחה מאד שגילית אותי 🙂
היי, אם מכינים חצי כמות, כמה זמן לשים בתנור? תודה
אותו זמן אפייה