סלט ביצים עם בצל מקורמל הכי טעים שיש

שמו של סלט הביצים הזה מסגיר את סוד הצלחתו – והוא הבצל המקורמל (מילה יפה למטוגן ).

נכון, זהו מתכון מושחת ולא דל בקלוריות – אבל חברים, כך סלט ביצים צריך להיות, אם כבר – אז כבר. כל מי שמוסיף מיוקל וסוגיו לביצים קשות וקורא לזה סלט ביצים.. כמו שאומרים – תעשו לי טובה.

דרך אגב, אם אתם בכל זאת מחפשים קצת עידוד בשחיתות , אז כדאי להזכיר שכמות השמן המכובדת בה מטגנים את הבצלים, מאפשרת לנו להיות הרבה יותר שמרנים עם כמות המיונז שנוסיף. אני מוסיפה כף מיונז אחת בלבד לכל ה-"אירוע" (עדיף מיונז יפני – ברגע שתנסו אותו לא תרצו שום מיונז אחר). בתוספת של מעט חרדל, מלח ופלפל, מתקבל סלט ביצים פשוט מושלם.

כרגיל, אני מחפשת לחסוך לנו זמן ולהיות יעילים במטבח – כך שאני ממליצה לטגן את הבצלים בזמן שאתם מבשלים את הביצים הקשות. אחר כך כל שנשאר לכם הוא להרכיב את הסלט צ'יק צ'אק וסיימתם. זהו אחלה מתכון להכין גם יום לפני הגשתו, רק שיהיה בהצלחה לא לנשנש אותו טיפין טיפין עד הגשתו.. ברגע שמתחילים, קשה להפסיק.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

10 ביצים

2 בצלים לבנים קצוצים לקוביות קטנות מאד

כ-10 כפות שמן חמניות (כ-1/2 כוס)

1 כף מיונז איכותי (אני משתמשת במיונז יפני)

1 כפית גדושה חרדל (אני משתמשת בחרדל צהוב של תלמה, כן כן)

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים במחבת גדולה את השמן ומוסיפים את קוביות הבצל. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצלים משחימים ומתקרמלים. מסירים מהאש ומצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ

במקביל, מבשלים את הביצים:

מכניסים את הביצים לסיר קטן, מכסים במים, מחממים על להבה בינונית-גבוהה ומחכים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מצננים, שוטפים את הביצים הקשות במים קרים ומקלפים אותן.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגרדים את הביצים על פומפיה גסה או חותכים אותן קטן קטן עם סכין.

מעבירים את הביצים המגורדות/חתוכות לקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לקערה את הבצלים המקורמלים, כולל השמן שבמחבת.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את כף המיונז וכפית החרדל.

מתבלים במלח ובפלפל השחור הטחון ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אוכלים מיד או מאפסנים במקרר עד ההגשה (אפשר גם להכין יום מראש).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ספינג'

ליום צילומי המתכונים האחרון הגעתי מרוקנת כוחות ולא ממש מרוכזת,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. שרון הגב

    וואי הזכרת לי נשכחות מהמטבח של סבתא שרה שלי…סלט זה נקרא סלט ציבאלע- בצל באידיש. זה אחד המאכלים הטובים של המטבח הפולני! מומלץ בחום!

  2. אתי הגב

    בוקר טוב מיכל
    כתבת ברשימת המצרכים כף מיונז ובהוראות ההכנה כפית.
    אני מניחה שכף זו הכמות הנכונה ?!

    תודה על המתכון שמזכיר נשכחות ולא דומה בכלום לסלטי ביצים הקנויים

    יום נעים

  3. מיכל הגב

    אצלנו שמים בסלט ביצים גם בצל מטוגן וגם בצל חי, ממליצה לך לנסות ואולי תאהבי.
    חרדל זו תוספת מעניינת שבעז"ה תנוסה בקרוב! תודה רבה על המתכון.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן