תפריט שבועות 2025

אני יודעת שאומרים זאת כל שנה, אבל השנה במיוחד אני מרגישה שהזמן טס.. שהשנה הסתיימה עוד לפני שהתחילה. פורים, פסח, עצמאות  – הגיחו ועברו ביעף, והנה חג שבועות, האהוב עליי, כבר ממש מעבר לפינה. עוד שניה הילדים יסיימו עוד שנת לימודים – והרי היא רק כרגע התחילה, לא?!

אני נשמעת קצת כמו סבתא מרים שלי, זכרונה לברכה, שכל פעם שאמרה לי ש-"רק לפני רגע החזקתי את אבא שלך התינוק בידיים שלי", הייתי מגלגלת עיניים בתוך תוכי. והיום? אני לגמרי מבינה למה התכוונה.

אנצל את המעמד החגיגי הזה של תפריט החג כדי לשתף אתכם, שלאחרונה סגרתי פרק חשוב בחיי – כתיבת המדור השבועי שלי בעיתון "הארץ". מדור שהיה יקר לליבי, אך הרגשתי שהגיעה העת להמשיך הלאה.

אל דאגה – Touchfood יקירי לא הולך לשום מקום. הבלוג הזה הוא הבייבי החמישי שלי, ואותו אני לא מתכוונת לסגור anytime soon.

אז לענייננו וכמיטב המסורת אציג בפניכם כעת אופציות רבות לתפריט ערב חג שבועות, המבוסס, כמו בכל שנה, על שלל מנות רלוונטיות שעלו בבלוג בשנה החולפת. את אלה אחזק בכמה "שחקני חיזוק" משנים קודמות, במידת הצורך.

לפני שנצלול לפרטי התפריט, אני מצרפת לכם את התפריטים המכובדים והעשירים של השנים הקודמות, במידה ומתחשק לכם להעמיק במיוחד : תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2021, תפריט שבועות 2022, תפריט שבועות 2023 ו- תפריט שבועות 2024. טופחת לעצמי רגע על השכם וממשיכה .

נתחיל עם אופציות לגבינות בתנור, שאני מאד אוהבת לשלב באירוחים שלי (כי מה יותר טעים מגבינה שנמסה לתוך עצמה?) – מריקוטה בתנור עם אורגנו וצ'ילי, לקממבר עם ריבת צ'ילי ואגוזים וגבינת הפטה הצלויה עם שלל העגבניות ועד לגבינת העיזים עם הריבה בתנור וגבינת החלומי בתנור עם דבש, צ'ילי וטימין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד הגבינה הנמסה, אני ממליצה להגיש קרקרים זרעים ממכר או את הקרקרים עם הפרמזן והגרעינים. שניהם מעולים.

קרקר יחיד

צילום: דוד בכר/הארץ

בעצם, למה שלא תאפו איזה פוקאצ'ה גדולה ואוורירית? (שאת הבצק שלה בכלל תכינו ערב לפני ותכניסו למקרר עד לאפייה)

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד הפוקאצ'ה מה דעתכם להגיש סלט קפרזה, אבל קצת אחר – סלט קפרזה עם אפרסקים!

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט נוסף מאד קייצי ועם שילוב של גבינה הוא סלט האבטיח, פטה וזעתר – שגם מאד יפה להגיש אותו בכוסות, אם אתם מאוהבי הז'אנר.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר פרצתי לאגף הסלטים,

אספר לכם שהשנה עלו כאן כמה מדהימים לשולחן החג שלנו: מסלט עגבניות מגי – שכמה שהוא פשוט ככה הוא מוצלח, דרך סלט הכרוב הצלוי – טייק שונה וכל כך מעניין לסלט הכרוב הסטנדרטי שלכם ועד סום טאם תפוחים – הטוויסט לקלאסיקה התאילנדית שתופתעו להכיר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בגזרת סלט החסה החדש שלכם, אני שמחה להכיר לכם את סלט החסה בחמאת השקדים – עם הרוטב הכי קל ומיוחד להכנה ולהבדיל אלפי הבדלות את סלט הקיסר בניחוח האסייתי – הגרסה לסלט הקלאסי שלא ידעתם שאתם צריכים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אחרון בפינת הסלטים הוא ה-"קופי קאט" שלי לסלט האלפא ביתא המעולה של הביתא קפה. סלט ירקות קצוץ עם אורז ועדשים שחורות ברוטב טחינה ויוגורט. שלמות.

צילום: דוד בכר/הארץ

בעיניי, שולחן חג שבועות חייב להכיל לפחות מנה אחת של דגים נאים (כמה אני אוהבת!).

אם אתם רוצים להרשים את האורחים שלכם עם ביסים קטנים של אושר שמתפוצצים בפה – אל תוותרו על מגש של פאני פורי ממולא סביצ'ה.

צילום: דוד בכר/הארץ

נישאר רגע בסגנון האסייתי, אז הטרטר טונה בקרם קוקוס ממש מיוחד ומעניין.

צילום: דוד בכר/הארץ

לעומת זאת, אם אתם מחפשים מנת דג נא עם טעמים רעננים יותר, אל תהססו ולכו על הקרפצ'יו דג נא עם פירות הדר. מנה יפה וטעימה במיוחד.

צילום: דוד בכר/הארץ

בואו נפזר על השולחן עוד כמה מנות של ירקות, שאני ממש ממש אוהבת:

כמו הכרוב ניצנים עם תמרי מג'הול ופרמזן – מנה מדהימה עם שילוב טעמים ומרקמים מטורף.

צילום: דוד בכר/הארץ

צלעות התירס המתובלות (על האש או מחבת פסים) תמיד מפתיעות לטובה את כל האורחים.

צילום: דוד בכר/הארץ

התרד בשמנת, היא תוספת אמריקאית קלאסית במסעדות סטייקים, אבל לגמרי תתאים לארוחת דגים, גבינות וירקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

הדלורית בתנור עם צ'ילי, מייפל וטימין היא אחת המנות המפתיעות, שביס ממנה שווה הרבה יותר מסך חלקיה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מי שחייב מנת תפוחי אדמה בתנור על השולחן, במתכונת "שלא ייחסר" – בבקשה: תפוחי האדמה הפריכים בתנור של זיוה, בהחלט יסמנו V על משבצת זו.

צילום: דוד בכר/הארץ

זוכרים את החצילים בטוסטר? זו בעצם פשוט שיטת בישול קלה מאד לחצילים – איתה תוכלו להרכיב יופי של מנת חצילים עם טחינה ו/או גבינת פטה מפוררת, עגבניות סחוטות, עשבי תיבול ועוד.

צילום: דוד בכר/הארץ

הדלעת ערמונים הטבעונית הממולאת באורז מלא וירקות – היא שילוב של תוספת וירק והאמת שהיא גם ממש בגדר מנה עיקרית – מלאה בטוב.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר נגעתי בתוספות שוות,

אי אפשר שלא להזכיר את מנת הפריקי עם הירקות בתנור, מנת אורז פרא בתנור ומנת הכוסמת עם ירקות. שלושתן פרי מוחה וידיה המוכשרות של דודה זיוה יקירתי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ומה עם איזה מאפה או פשטידה טובים? שלא ייחסרררר .

השנה הצגתי בפניכם את מאפה ה-"פלושקי", מאפה שמרים מתוק ורך, שניתן למלא בשלל מילויים – ממתוקים למלוחים. הוא יכול להיות תוספת נהדרת לשולחן החג – גם בגזרת המאפים המלוחים (למשל עם זעתר) וגם בגזרת הקינוחים. אך לא אשקר – מדובר בלא מעט עבודה.

צילום: דוד בכר/הארץ

לעומת זאת, אם אתם מחפשים להרשים עם מאפה יפה וטעים מאד במעט מאד מאמץ – look no further – ולכו על מאפה הקממבר ותאנים של מתי היקרה.

צילום: דוד בכר/הארץ

בנוסף, ישנה פשטידת החצילים, העגבניות וגבינת העיזים. פשטידה מבוססת בצק עלים קנוי עם שילוב טעמים מנצח וקלה מאד להכנה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם משתייכים למחנה שחייב מנת פסטה בתפריט השבועות שלהם,

אציע לכם את הפסטה פוטנסקה המפורסמת של ארז אחי, את הפסטה ורוטב בסיר אחד, את הפסטה ביין אדום (אף היא מתבשלת ברוטב של עצמה) ואת הפסטה ברוטב ברוקולי, שאהובה מאד גם על ילדודס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הפסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פסטה בקערה

לחילופין (או בנוסף), אחד ממאפי הפסטה האלה גם ינצנצו על שולחן החג שלכם: ממאפה הצדפות הממולאות ופשטידת המאק אנד צ'יז, דרך לזניית התרד, זוקיני וגבינות ועד הלזניה המפורסמת של מאיה אהובתי, רק בגרסה חלבית (שגם מפורטת בגוף המתכון) והלזניה ללא גלוטן עם הקישואים המדהימה של ליאתי.

.

יוצא מהתנור

מנת מאק אנד ציז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

נעבור ברשותכם למנות דגים מבושלות.

השנה העליתי לא מעט מתכוני סלמון לבלוג, שונים ומגוונים.

מסלמון במיץ אננס וסויה, הכי קל להכנה ואהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד, דרך הסלמון הכי קל להכנה במחבת ועד סלמון בחמאת בוטנים וחלב קוקוס – אחד השילובים הכי מוצלחים שיצא לי להכין בתקופה האחרונה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעטפת סלמון בחרדל ומייפל גם מאד מרשימה וגם הכי קלה להכנה. Win win.

צילום: דוד בכר/הארץ

מארכיון של שנים קודמות אציע לכם גם את פשטידת הלברק, שתמיד עובדת מצוין ואליה אני חוזרת שוב ושוב.

מנת לברק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

גם סיר הדגים החריפים וגם סיר הדגים הים תיכוני לא יאכזבו אף סועד. שניהם פשוט מעולים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכעת אני חושבת שממש הרווחנו את הגעתנו לשולחן הקינוחים:

השנה עלו כמה אופציות מופלאות לסיום ארוחת שבועות שלנו מהטירמיסו בקלי קלות, אותו תכינו כבר יום לפני ההגשה ורק תפדרו בקקאו עם הגשתו (וכמה שהוא טעיםםםם) ועד הפרפה קפה, שגם אותו מכינים מראש ומאפסנים במקפיא עד להגשתו.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אם נישאר שניה בקינוחים שאינם לבנים – לאוהבי קינוחי הלימון, עוגת פודינג הלימון היא ממש בגדר מאסט.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם ריבועי הלו דולי, הכה אמריקאיים יסגרו לאורחים רבים את פינת הביס המתוק.

צילום: דוד בכר/הארץ

באגף קינוחי הגבינה, ממש לאחרונה התווספה לבלוג עוגת הגבינה ובננה פודינג, המשלבת בין שני קינוחים האהובים עליי עד מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מעוניינים בקינוח גבינה אחר – מסורתי יותר (כמו גבינה פירורים וגבינה אפויה) או מסורתי פחות (כמו גבינה שוקולד ואייריש קרים או מלאי של סבתא מרים ז"ל) אני ממש ממליצה שתעיינו ברצינות בפוסט קינוחי הגבינה הזה.

הגשת עוגת גבינה פירורים

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהעוגה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

פרוסת מלאי

לבשורות טובות ולמפרש לבן באופק,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן