אני יודעת שאומרים זאת כל שנה, אבל השנה במיוחד אני מרגישה שהזמן טס.. שהשנה הסתיימה עוד לפני שהתחילה. פורים, פסח, עצמאות – הגיחו ועברו ביעף, והנה חג שבועות, האהוב עליי, כבר ממש מעבר לפינה. עוד שניה הילדים יסיימו עוד שנת לימודים – והרי היא רק כרגע התחילה, לא?!
אני נשמעת קצת כמו סבתא מרים שלי, זכרונה לברכה, שכל פעם שאמרה לי ש-"רק לפני רגע החזקתי את אבא שלך התינוק בידיים שלי", הייתי מגלגלת עיניים בתוך תוכי. והיום? אני לגמרי מבינה למה התכוונה.
אנצל את המעמד החגיגי הזה של תפריט החג כדי לשתף אתכם, שלאחרונה סגרתי פרק חשוב בחיי – כתיבת המדור השבועי שלי בעיתון "הארץ". מדור שהיה יקר לליבי, אך הרגשתי שהגיעה העת להמשיך הלאה.
אל דאגה – Touchfood יקירי לא הולך לשום מקום. הבלוג הזה הוא הבייבי החמישי שלי, ואותו אני לא מתכוונת לסגור anytime soon.
אז לענייננו וכמיטב המסורת אציג בפניכם כעת אופציות רבות לתפריט ערב חג שבועות, המבוסס, כמו בכל שנה, על שלל מנות רלוונטיות שעלו בבלוג בשנה החולפת. את אלה אחזק בכמה "שחקני חיזוק" משנים קודמות, במידת הצורך.
לפני שנצלול לפרטי התפריט, אני מצרפת לכם את התפריטים המכובדים והעשירים של השנים הקודמות, במידה ומתחשק לכם להעמיק במיוחד : תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2021, תפריט שבועות 2022, תפריט שבועות 2023 ו- תפריט שבועות 2024. טופחת לעצמי רגע על השכם וממשיכה
.
נתחיל עם אופציות לגבינות בתנור, שאני מאד אוהבת לשלב באירוחים שלי (כי מה יותר טעים מגבינה שנמסה לתוך עצמה?) – מריקוטה בתנור עם אורגנו וצ'ילי, לקממבר עם ריבת צ'ילי ואגוזים וגבינת הפטה הצלויה עם שלל העגבניות ועד לגבינת העיזים עם הריבה בתנור וגבינת החלומי בתנור עם דבש, צ'ילי וטימין.





לצד הגבינה הנמסה, אני ממליצה להגיש קרקרים זרעים ממכר או את הקרקרים עם הפרמזן והגרעינים. שניהם מעולים.

בעצם, למה שלא תאפו איזה פוקאצ'ה גדולה ואוורירית? (שאת הבצק שלה בכלל תכינו ערב לפני ותכניסו למקרר עד לאפייה)

לצד הפוקאצ'ה מה דעתכם להגיש סלט קפרזה, אבל קצת אחר – סלט קפרזה עם אפרסקים!

סלט נוסף מאד קייצי ועם שילוב של גבינה הוא סלט האבטיח, פטה וזעתר – שגם מאד יפה להגיש אותו בכוסות, אם אתם מאוהבי הז'אנר.

אם כבר פרצתי לאגף הסלטים,
אספר לכם שהשנה עלו כאן כמה מדהימים לשולחן החג שלנו: מסלט עגבניות מגי – שכמה שהוא פשוט ככה הוא מוצלח, דרך סלט הכרוב הצלוי – טייק שונה וכל כך מעניין לסלט הכרוב הסטנדרטי שלכם ועד סום טאם תפוחים – הטוויסט לקלאסיקה התאילנדית שתופתעו להכיר.



בגזרת סלט החסה החדש שלכם, אני שמחה להכיר לכם את סלט החסה בחמאת השקדים – עם הרוטב הכי קל ומיוחד להכנה ולהבדיל אלפי הבדלות את סלט הקיסר בניחוח האסייתי – הגרסה לסלט הקלאסי שלא ידעתם שאתם צריכים.


אחרון בפינת הסלטים הוא ה-"קופי קאט" שלי לסלט האלפא ביתא המעולה של הביתא קפה. סלט ירקות קצוץ עם אורז ועדשים שחורות ברוטב טחינה ויוגורט. שלמות.

בעיניי, שולחן חג שבועות חייב להכיל לפחות מנה אחת של דגים נאים (כמה אני אוהבת!).
אם אתם רוצים להרשים את האורחים שלכם עם ביסים קטנים של אושר שמתפוצצים בפה – אל תוותרו על מגש של פאני פורי ממולא סביצ'ה.

נישאר רגע בסגנון האסייתי, אז הטרטר טונה בקרם קוקוס ממש מיוחד ומעניין.

לעומת זאת, אם אתם מחפשים מנת דג נא עם טעמים רעננים יותר, אל תהססו ולכו על הקרפצ'יו דג נא עם פירות הדר. מנה יפה וטעימה במיוחד.

בואו נפזר על השולחן עוד כמה מנות של ירקות, שאני ממש ממש אוהבת:
כמו הכרוב ניצנים עם תמרי מג'הול ופרמזן – מנה מדהימה עם שילוב טעמים ומרקמים מטורף.

צלעות התירס המתובלות (על האש או מחבת פסים) תמיד מפתיעות לטובה את כל האורחים.

התרד בשמנת, היא תוספת אמריקאית קלאסית במסעדות סטייקים, אבל לגמרי תתאים לארוחת דגים, גבינות וירקות.

הדלורית בתנור עם צ'ילי, מייפל וטימין היא אחת המנות המפתיעות, שביס ממנה שווה הרבה יותר מסך חלקיה.

מי שחייב מנת תפוחי אדמה בתנור על השולחן, במתכונת "שלא ייחסר" – בבקשה: תפוחי האדמה הפריכים בתנור של זיוה, בהחלט יסמנו V על משבצת זו.

זוכרים את החצילים בטוסטר? זו בעצם פשוט שיטת בישול קלה מאד לחצילים – איתה תוכלו להרכיב יופי של מנת חצילים עם טחינה ו/או גבינת פטה מפוררת, עגבניות סחוטות, עשבי תיבול ועוד.

הדלעת ערמונים הטבעונית הממולאת באורז מלא וירקות – היא שילוב של תוספת וירק והאמת שהיא גם ממש בגדר מנה עיקרית – מלאה בטוב.

אם כבר נגעתי בתוספות שוות,
אי אפשר שלא להזכיר את מנת הפריקי עם הירקות בתנור, מנת אורז פרא בתנור ומנת הכוסמת עם ירקות. שלושתן פרי מוחה וידיה המוכשרות של דודה זיוה יקירתי.



ומה עם איזה מאפה או פשטידה טובים? שלא ייחסרררר
.
השנה הצגתי בפניכם את מאפה ה-"פלושקי", מאפה שמרים מתוק ורך, שניתן למלא בשלל מילויים – ממתוקים למלוחים. הוא יכול להיות תוספת נהדרת לשולחן החג – גם בגזרת המאפים המלוחים (למשל עם זעתר) וגם בגזרת הקינוחים. אך לא אשקר – מדובר בלא מעט עבודה.

לעומת זאת, אם אתם מחפשים להרשים עם מאפה יפה וטעים מאד במעט מאד מאמץ – look no further – ולכו על מאפה הקממבר ותאנים של מתי היקרה.

בנוסף, ישנה פשטידת החצילים, העגבניות וגבינת העיזים. פשטידה מבוססת בצק עלים קנוי עם שילוב טעמים מנצח וקלה מאד להכנה.

אם אתם משתייכים למחנה שחייב מנת פסטה בתפריט השבועות שלהם,
אציע לכם את הפסטה פוטנסקה המפורסמת של ארז אחי, את הפסטה ורוטב בסיר אחד, את הפסטה ביין אדום (אף היא מתבשלת ברוטב של עצמה) ואת הפסטה ברוטב ברוקולי, שאהובה מאד גם על ילדודס.



לחילופין (או בנוסף), אחד ממאפי הפסטה האלה גם ינצנצו על שולחן החג שלכם: ממאפה הצדפות הממולאות ופשטידת המאק אנד צ'יז, דרך לזניית התרד, זוקיני וגבינות ועד הלזניה המפורסמת של מאיה אהובתי, רק בגרסה חלבית (שגם מפורטת בגוף המתכון) והלזניה ללא גלוטן עם הקישואים המדהימה של ליאתי.
.




נעבור ברשותכם למנות דגים מבושלות.
השנה העליתי לא מעט מתכוני סלמון לבלוג, שונים ומגוונים.
מסלמון במיץ אננס וסויה, הכי קל להכנה ואהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד, דרך הסלמון הכי קל להכנה במחבת ועד סלמון בחמאת בוטנים וחלב קוקוס – אחד השילובים הכי מוצלחים שיצא לי להכין בתקופה האחרונה.



מעטפת סלמון בחרדל ומייפל גם מאד מרשימה וגם הכי קלה להכנה. Win win.

מארכיון של שנים קודמות אציע לכם גם את פשטידת הלברק, שתמיד עובדת מצוין ואליה אני חוזרת שוב ושוב.

גם סיר הדגים החריפים וגם סיר הדגים הים תיכוני לא יאכזבו אף סועד. שניהם פשוט מעולים.


וכעת אני חושבת שממש הרווחנו את הגעתנו לשולחן הקינוחים:
השנה עלו כמה אופציות מופלאות לסיום ארוחת שבועות שלנו מהטירמיסו בקלי קלות, אותו תכינו כבר יום לפני ההגשה ורק תפדרו בקקאו עם הגשתו (וכמה שהוא טעיםםםם) ועד הפרפה קפה, שגם אותו מכינים מראש ומאפסנים במקפיא עד להגשתו.


אם נישאר שניה בקינוחים שאינם לבנים – לאוהבי קינוחי הלימון, עוגת פודינג הלימון היא ממש בגדר מאסט.

גם ריבועי הלו דולי, הכה אמריקאיים יסגרו לאורחים רבים את פינת הביס המתוק.

באגף קינוחי הגבינה, ממש לאחרונה התווספה לבלוג עוגת הגבינה ובננה פודינג, המשלבת בין שני קינוחים האהובים עליי עד מאד.

אם אתם מעוניינים בקינוח גבינה אחר – מסורתי יותר (כמו גבינה פירורים וגבינה אפויה) או מסורתי פחות (כמו גבינה שוקולד ואייריש קרים או מלאי של סבתא מרים ז"ל) אני ממש ממליצה שתעיינו ברצינות בפוסט קינוחי הגבינה הזה.


לבשורות טובות ולמפרש לבן באופק,
עד הפעם הבאה,
מיכל