פריקי וירקות בתנור

את המנה המדהימה הזו, שיכולה להיות מנה עיקרית צמחונית עשירה או תוספת נהדרת לכל ארוחה, זיוה דודתי, המתכונאית והבשלנית המדופלמת, אילתרה אצלה במטבח. ראוי לציין שאותה זיוה כבר הביאה לנו בעבר מתכונים נפלאים ומגוונים שונים, כדוגמת קציצות הבקר האלו, המרק הזה, העוגה הזו, האורז הזה ועוד, כך שיש למה לצפות.

לאחר חימום קערה שניה ברצף למחרת, היא סימסה לי שיש לה מתכון חדש לפריקי בתנור (או פריקה, כפי שחלק קוראים לו), שאני פשוט חייבת לעלות לבלוג. מניסיון עבר, הבנתי שכדאי לי להקשיב.

מתכון זה הוא בן דוד של המתכונים השונים והנפלאים (והמאד פופולריים) של אורז בתנור שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כדוגמת האורז הירוק בתנור, האורז עם השקדים וגזר בתנור וכמובן האורז עם פטריות וערמונים בתנור.

בנוסף, מתכון זה מצטרף למתכון פריקי אחר שכבר עלה כאן בבלוג (שגם אותו זיוה, שמאד אוהבת פריקי, העבירה לי, דרך אגב). באותו מתכון של תבשיל פריקי ועדשים כתומות, פירטתי את סגולותיו הרבים של הפריקי, אני ממליצה לכם להציץ ולקרוא (בקצרה – מדובר בדגן מחיטה ירוקה שטרם הבשילה, ולכן מכיל יותר חלבונים, סיבים תזונתיים וויטמינים. עם ערכי גלוטן ועמילן קטנים עד אפסיים וערך גליקמי נמוך).

במנה זו נוסיף לפריקי האגוזי והמעט מעושן שלל ירקות קצוצים דק, משומר, סלרי וגזר ועד בצל ושום. בתוספת מעט תיבול, תתקבל מנה שאני בטוחה שתרצו לחזור אליה שוב ושוב. מניסיון אספר לכם, כי בתוספת טחינה וסלט קצוץ מדובר בארוחת מלכים, אך גם כתוספת לארוחת בשרים או דגים מדובר במנה מנצחת.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כוסות פריקי שטוף היטב תחת מים זורמים

1 שומר חתוך דק

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק

2 גזרים מגורדים על פומפיה

4 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

1 כפית גדושה מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית פתיתי צ'ילי

1/4 כפית כורכום

קמצוץ כמון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את כל המצרכים לתבנית פיירקס/קרמיקה גדולה המתאימה לתנור: הפריקי השטוף, השומר החתוך, הבצל הגדול הקצוץ , 4 שיני השום הקצוצות, גבעולי הסלרי הקצוצים, הגזרים המגורדים, 4 כוסות המים, 1/3 כוס שמן הזית, כפית הגדושה מלח, כפית הפפריקה המתוקה, 1/2 כפית הפלפל השחור הטחון, 1/4 כפית פתיתי הצ'ילי, 1/4 כפית הכורכום וקמצוץ הכמון ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור וכעבור 40 דקות פותחים את התנור, מערבבים ומכניסים ל-35 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד לפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

דגים על האש4

על האש דגים

כפי שהובטח בפוסט הזה, של קינוח הגלידה המהיר והקוצר מחמאות,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. שרון הגב

    היי
    המתכון נראה מבטיח. האם אפשר לוותר על השומר, לא אוהבים אצלי את טעם השומר..

  2. רותם הגב

    מה את ממליצה במקום שומר?

  3. חגית הגב

    צריך לכסות את התבנית?

  4. שלי הגב

    היי, האם אפשר להשתמש בפריקה חומה יבשה או רק ירוקה טריה (שקשה יותר להשיג)? תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן