סלט מלפפונים אסייתי

כבר שנים שמדי פעם אנחנו מכינים בבית סלט מלפפונים אסייתי, כל פעם בגרסה מעט שונה, בהשראת סלטי המלפפונים הפשוטים, אך המעולים של רשתות דים סאם אהובות עלינו בחו"ל, כמו דין תאי פונג וטים הו וואן. בשנה האחרונה טרנד סלט המלפפונים בצנצנת שרץ בטיק טוק הופיע גם פה ואפילו אלולו שלי, שלא ממש חובבת את המטבח כמו אחותה הגדולה, מכינה גרסה (טעימה!) שלו מפעם לפעם.

בסלט המלפפונים של דין תאי פונג המלפפונים פרוסים ומסודרים במעין פירמידה על הצלחת ובטים הו וואן הם דווקא דפוקים ולא סימטריים. אני בחרתי ללכת על חיתוך אחר לסלט זה, אותו חיתוך שעשינו בסלט מלפפונים עם הבצלים והנענע, של חצאי סהר פריכים (בדומה לחיתוך של המלפפונים בסלט עוף ומלפפונים המעולה של רשת ג'ירף). בכל מקרה, ועל אף שנוציא עם כפית את ליבתו הרכה של המלפפון, אנא בחרו מלפפונים בינוניים ולא גדולים מדי וכמה שיותר דקים ופריכים ולא שמנים ורכים.

לעניין הרכב הרוטב – אם אתם רוצים את החריפות יותר מורגשת, לכו על כפית שמן הצ'ילי שרשומה במתכון ואם אתם מעדיפים חריפות יותר מעודנת, חתכו את שמן הצ'ילי בחצי. בנוסף, אספר לכם שברוטב של דין תאי פונג יש קצת סוכר אותו אני המרתי במעט מאד מייפל. שימו לב שיש כמה מרכיבים בסלט שהכנסתי לקטגוריית "אופציונאלי", כמו מעט רוטב דגים, שומשום קלוי, בצל ירוק וכוסברה, כלומר – הסלט יהיה נפלא גם בלעדיהם, אך בעיני הם מאד מוסיפים (בסלט המצולם צירפתי את כולם למשל).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5-6 מלפפונים בינוניים וקשים

2 כפות סויה

2 כפות חומץ אורז

2 שיני שום כתושות

1 כפית שמן צ'ילי (אם רוצים פחות חריף אז 1/2 כפית)

1 כפית שמן שומשום

1 כפית סירופ מייפל טבעי

1/4 כפית מלח

אופציונאלי:

1/2 כפית רוטב דגים

1 כף שומשום קלוי

חופן קטן עלי כוסברה

בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

חותכים את המלפפונים לשניים ובעזרת כפית מגרדים את חלקם הפנימי הרך ונפטרים ממנו.

צילום: דוד בכר/הארץ

חותכים לפרוסות, כך שמתקבלות חתיכות מלפפונים פריכות בצורת חצי סהר.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים בקערה/משקשקים בצנצנת את כל חומרי הרוטב: 2 כפות הסויה, 2 כפות חומץ האורז, 2 שיני השום הכתושות, כפית שמן הצ'ילי, כפית שמן שומשום, כפית סירופ מייפל ו-1/4 כפית מלח. אם אתם משתמשים הוסיפו גם את 1/2 כפית רוטב הדגים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את המלפפונים, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אם משתמשים מוסיפים את השומשום הקלוי ו/או הכוסברה ו/או הבצל הירוק.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן