תפריט שבועות 2023

כמיטב המסורת, גם עכשיו הגיעה העת להציג בפניכם תפריט שבועות עשיר ומפואר המורכב כולו רק ממתכונים שעלו מאז תפריט שבועות אשתקד. וכרגיל, בעודי עוברת על שלל המתכונים שהעליתי לבלוג במהלך השנה האחרונה, אני מופתעת לגלות כמה מתכוני שבועות מעולים היו כאן! כי מה לעשות, אלו המאכלים האהובים עליי בסופו של דבר.. אין ארוחה טעימה כמו ארוחת שבועות!

כמו כל שנה, אני מצרפת לכם גם את הקישורים של התפריטים הקודמים, כי בכל זאת חייבים לשלב גם קלאסיקות בשולחן החג, כמו עוגת גבינה ופירורים או עוגת גבינה אפויה קלאסית (לאיזה מחנה אתם שייכים? או שאתם כמוני ותמיד מכינים גם וגם? ). אז קבלו אותם: תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2021, תפריט שבועות 2022. כולם היו בניי .

לענייננו…

יש כל כך הרבה ביסים מעולים שאפשר להתחיל איתם, כמו למשל פינוק גבינת העיזים המשובח, אותו מומלץ להגיש לצד טוסטונים פריכים או סלסלת לחם משובחת. אם מדברים על לחם טוב, אל תשכחו להגיש את חמאת השום המנצחת ליד. מדובר בשלמות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

קוביות החלומי המוקפצות עם עגבניות ופלפלים יהיו נהדרות בתוספת לחם או בלי. זו מנה שנולדה כטייק אוף על מוקפץ טופו, בו קוביות החלומית החליפו את הטופו והתקבלה מנה מעניינת ו.. חלומית!

צילום: דוד בכר/הארץ

טאקו הדגים המעולה על מיני טורטיות קלויות הוא אחד השיחוקים היותר מוצלחים שתוסיפו לתפריט שלכם, בין אם כביס בראשונות או כחלק מהמזנון. אני לבטח אצרף אותו לתפריט שלי.

צילום :הדס פרוש/הארץ

דרך אגב, פרוסות הבטטה בסגנון מקסיקני, שמושפעות מאותו מטבח כמו הטאקו שהיללתי, גם יכולות להיות ביס התחלתי או תוספת למזנון.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם שניה נקפוץ לצד השני של הכדור, את מחית הספייסי טונה ניתן להגיש בתוך פאני פורי לביס קראנצ'י או לצד אצות פריכות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

נישאר עם הטאץ' האסייתי רגע – מה דעתכם לגלגל כמה סאמר רולס של נייר אורז וירקות לצד מטבל חמאת בוטנים?

צילום :הדס פרוש/הארץ

מבחינת סלטים יש לי כמה טובים במיוחד להציע לכם, שההחלטה מי עולה לגמר תהיה מאד קשה, מודיעה לכם מראש:

אחזור שניה למטבח המקסיקני האהוב עליי עם סלט הפלפלים הקלויים, עגבניות ואבוקדו, שבעיניי מוצלח מאד. סלט קטן ושובב.

צילום :הדס פרוש/הארץ

סלט הקולורבי ורוקט, עם גבינת הפטה המפוררת, הוא מאסט על שולחן החג שלי בשבועות. סמנו אותו עם מארקר צהוב זרחני בבקשה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

וינגרט עשבי התיבול הוא רוטב קסמים של ממש – הוסיפו אותו על כל סלט ירוק (גם רק חסה פריכה תעבוד), הוסיפו כמה אגוזים קלויים וקיבלתם סלט מנצח שלא יפסיקו לאכול.

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט הקייל והירוקים בוינגרט האסייתי, גם נכלל בפייבוריטים של העונה שלי, אז גם אותו אני מבקשת לציין בכוכבית. הוא מעולה! והרוטב מתאים לכל סוגי הסלט הירוק, לא חובה קייל אם פחות מתחברים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

קרפצ'יו הדלעת עם סלט עשבי התיבול הוא ממש שניים במחיר אחד : גם סלט עשבי תיבול פרשי ומופלא וגם קרפצ'יו דלעת, שניגוד הצבעים שלהם הוא עוד יתרון יפיפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט הקינואה של מלכים ברוטב בטטה קרמי, הוא סלט אדיר, שגם ממש מהווה תוספת מכובדת.

צילום :הדס פרוש/הארץ

כמוהו גם הסלט העשיר של החצילים הקלויים עם עגבניות השרי וגרגרי החומוס.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם הזכרתי חצילים, יש פה עוד כמה מעולים כמו החצילים במיסו ופונזו והחצילים ביוגורט ורימונים. שונים כל כך, ושניהם נפלאים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נמשיך באגף הירקות, אני ממליצה בחום להציץ במתכונים של הבוק צו'י האסייתי והאספרגוס בתנור, שניהם יהיו נהדרים כתוספת לכל שולחן.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ישנן מנות ירקות בשילוב גבינות, שממש כתובה עליהן המילה "שבועות", כמו הכרובית השלמה בבשמל צ'דר היפיפייה ופלפל השושקה הממולא גבינות, מנה שאני אוהבת במיוחד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בנוסף, אל תוותרו על מקלות הזוקיני הצלויים על לאבנה. מנה שהיא win win.

צילום: דוד בכר/הארץ

לפני שנעבור למנות שיותר שייכות לאגף העיקרי של המזנון, יש כמה מנות שהן יותר "בין לבין".. והאמת היא, שכאשר מדובר במזנון, זה לא ממש משנה איפה מקטלגים את המנה. בגדול, אני תמיד בעד יותר ראשונות וביניים וכמה עיקריות בודדות.

לביבות הגבינה של שלי למשל, קצת מתעתעות. כמובן שהן בול לשבועות, השאלה אם הן חלק מהארוחה או חלק ממזנון הקינוחים? מה אתם אומרים? אני חושבת שהן יכולות להתאים גם וגם.

צילום :הדס פרוש/הארץ

אם כבר בלביבות עסקינן, שממש לא צריכות להפציע רק בחנוכה בעיניי – לביבות הכרישה, גזר וזוקיני יתקבלו בברכה על שולחן חג השבועות שלכם, לצד מטבל של שמנת חמוצה, למשל.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנת האלו גובי גם תתאים ביותר לארוחה –מדובר בתבשיל ירקות הודי עשיר ומתובל.

צילום :הדס פרוש/הארץ

גלילות הזוקיני עם ריקוטה ברוטב עגבניות היא עוד מנת שבועות קלאסית שיש לסמן עם כוכבית. מנה ללא גלוטן ופשוט מופלאה.

צילום: דוד בכר/הארץ

גראטן שורש הסלרי הוא טוויסט מעניין ושונה למנה קלאסית.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם מדברים על טוויסטים של מנות קלאסיות, הטארט טאטן של עגבניות שרי וגבינת מנצ'גו כבר מכניס אותנו לאגף המנות היותר עיקריות. מנה שתנצנץ על השולחן כמו יהלום אמיתי ומיוחד ביותר.

צילום: דוד בכר/הארץ

פשטידת הפסטה וגבינות, מצטרפת חדשה לבלוג, מתאימה כמו כפפה ליד לשולחן החג שלנו ותתאים מאד גם לילדים וגם למבוגרים.

צילום: דוד בכר/הארץ

כמוה, גם הפסטה ברוטב עגבניות שרי חלק היא crowd pleaser אמיתית ותמיד ישנה אפשרות להפוך אותה ליותר פיקנטית ועוקצנית, אם מעדיפים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מבחינת מנות דגים, יש לי שלוש הצעות עם מחנה משותף אסייתי: סלמון במעטפה ברוטב מיסו ויוזו, דג ברוטב הדרים אסייתי וקארי סלמון ובטטה. שלוש מנות מיוחדות ומוצלחות ביותר, שניתן להכין עם דגים שונים, אם מעדיפים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מה עם איזו תוספת תפוחי אדמה שתמיד תתקבל בברכה? אם עוד לא ניסיתם – אז שבועות זה הזמן המדויק להכין את תפוחי האדמה פרמזן. אין מדויק מהם לחג זה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מעדיפים דווקא תפוחי אדמה לא חלביים, גם תפוחי האדמה בפסטו קשיו וגם תפוחי האדמה המתובלים יהיו מעולים עבורכם.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מבחינת קינוחים, השנה הצטרפו למאגר קינוחי הגבינה המכובד שיש בבלוג (כאן תמצאו רשימה לא מעודכנת של קינוחי גבינה מעולים) שניים נפלאים.

עוגת הגבינה והחמוציות הכי קלה להכנה בעולם (באמת, אם אף פעם לא אפיתם עוגה, תתחילו עם זו ) ועוגת הביסקויטים לוטוס, שהיא שילוב בין עוגת גבינה קרה לעוגת ביסקויטים, רק עם לוטוס. מדובר בקינוח מושלם. באמת, אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עוגת הפיסטוקים הבחושה עם קרם היוגורט, היא מצד אחד גם בחושה "פשוטה" שתמיד נחמד וכיף לצד הקפה ומצד שני, גם מיוחדת ועשירה כל כך עם קרם היוגורט והרימונים (שניתן להמיר בפרוסות תותים או דובדבנים, למשל).

צילום: דוד בכר/הארץ

בעיניי, גם בשבועות, צריך גם ביס שוקולד על השולחן, אצבעות הבראוניז של מאיה או עוגת השוקולד המנצחת של נינו, לבטח יתקבלו בברכה על ידי כולם.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד כאן לתפריט זה,

שיהיה לכולם חג נעים, טעים וטוב,

עד הפעם הבאה,

שלכם,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הביסונים מוכנים

ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. סיגל הגב

    זה נראה מושלם ממש….. תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן