מייל שקיבלתי מקוראת מקסימה, שבדקה אם גם השנה אפרסם תפריט לראש השנה, שימש עבורי כ- wake up call (אז תודה לך!).
אבל יש לי שלל תירוצים – אשתף אתכם שהשנה אנחנו חוגגים בת מצווה לאלולו שלנו שבוע לפני ראש השנה, ולמחרת יום הולדת עגול ליונתוש. בנוסף לתחילת המסגרות של הילדים כמה ימים קודם, וחופשת הקיץ הארוכה, מודה שאיכשהו התפריט הזה נפל לי בין הכיסאות. אבל הנה, המחשב נפתח והידיים מתחילות להקליד ולהיזכר.
השנה נחגוג ראש השנה אצל דודים שלי, כך שאני עדיין מחכה לעדכון בנוגע למנות שאכין.. בנוסף למבצע קרפעלך תשרי תשפ"ד, שכבר אישרתי לאמא שלי שאקח בו חלק .
כפי שציינתי בתפריטים הקודמים (קבלו אותם פה במלוא הדרם: תפריט ראש השנה 2022, תפריט ראש השנה 2021, תפריט ראש השנה 2018, תפריט ראש השנה 2017.. כן פספסתי כמה שם באמצע ), אצלנו ארוחת החג תמיד תפתח במרק עוף מנצח (לרוב מסונן – כלומר רק הנוזל ששווה זהב) בשילוב הקרעפלך הכי טעימים בעולם של סבתא שלי ז"ל.
לאחר מכן תמיד יפציעו הגפילטע המושלמים האלה, לצד חזרת ששורפת באף. אין אפשרות אחרת.
אצלנו גם תמצאו על השולחן כבד קצוץ מנצח. כמובן שאפשר להמיר אותו בפטה כבד החגיגי והמצוין.
לצד כל אלה, מתבקש לאפות את לחמניות החמאה והדבש המדהימות, או honey buns, בשמן המקורי. כמובן שניתן להמירן בחלות הביתיות המצוינות גם הן.
האמת שגם הלחמניות הממולאות בצלים הן אופציה מדהימה.
אם אתם בראש קצת יותר פתוח, מה דעתכם לשרבב בין הראשונות ביסים מעולים של ברוסקטה עגבניות?
גלילות הזוקיני הממולאות בריקוטה ברוטב עגבניות, ממשיכות את אותו ז'אנר, ופשוט נפלאות.
גם קרפצ'יו הדלעת עם סלט עשבי התיבול יהווה תוספת צבעונית וטעימה, בין הראשונות.
מנה זו מחברת אותנו לשלל הסלטים שאני אוהבת לשלב במזנון.
אני מציעה לכם ללכת על לפחות שלושה סלטים, מבין המבחר הרב שבבלוג.
תמיד ישנה האופציה של סלט החסה של אמא שלי, הסלט הירוק האולטימטיבי.
אך אם בכל זאת תרצו לגוון עם סלט ירוק אחר, מה דעתכם ללכת על אחת מהתוספות האחרונות שעלו כאן לבלוג? סלט החסה עם האנטיפסטי – סלט קליל וכיפי.
אופציה נוספת וכל כך מוצלחת היא סלט ירוק (באזה הרכב ירוקים שתרצו) ברוטב וינגרט עשבי תיבול (פשוט מושלם!). אם עוד לא ניסיתם את הרוטב הזה – אני מבקשת מכם, אל תדלגו עליו.
אם אתם מחפשים סלט קצת יותר בשרני ומעניין, הקליקו רגע על סלט החצילים עם גרגרי החומוס, עגבניות השרי והרוקט. סלט מקורי וסופר מעניין ומוצלח.
סלט האספרגוס הטרי וסלט התירס הצלוי עם פטה הם דוגמא לשני סלטים קיציים, נפלאים ובועטים שיכולים להשתלב באופן מופלא על שולחן החג שלכם.
גם סלט כרוב תמיד מתקבל בברכה, הקיץ העליתי גרסה שונה לקולסלו לבלוג – קולסלו קוקוס קייצי ומרענן (עם קרם קוקוס במקום מיונז). אך אם אתם מעדיפים סלט כרוב בסגנון קצת יותר אסיאתי, אני מציעה לכם ללכת על סלט הכרוב התאילנדי (עם חמאת בוטנים!) או סלט הכרוב של יוסי, כמה פשוט ככה מוצלח.
אמנם כבר הוצע מגוון רב של סלטים, ובכל זאת אציע רק סלט עגבניות לסיום סיומת: מה יותר מדבר אליכם? סלט עגבניות פיקנטי (ה-סלט שמכינה לאבא שלי) או אולי דווקא סלט עגבניות שרי וענבים מפתיע ומוצלח?
נדלג לאגף המנות העיקריות:
ככל שקשור לבקר, לא הצטרפו השנה מנות לבלוג שעוקפות את המנות המעולות והמדויקות לשולחן ראש השנה שהצגתי כאן אשתקד: מנת הבקר ביין, ערמונים ורימונים וקדירת הבקר בחרדל וקוניאק.
הביף וולינגטון, קדירת הבקר וצלי הבקר תמיד מתאימים לשולחן חג בעיניי.
אם מתחשק לכם לשלב סיר קציצות חגיגי לשולחן, אל תהססו ותכינו את סיר קציצות הבקר עם מנגולד ברוטב שום לימוני. מנה שהיא חלום.
באגף העוף, ישנה מנה אחת שאי אפשר שלא להניח אותה כאן לפני כולן: עוף עם תפוחי עץ ותפוחי אדמה, מנה שכאילו נוצרה עבור ארוחת ראש השנה.
אם אתם פחות מתחברים לפירות במנות העיקריות שלכם, אני ממליצה לכם להציץ במתכון של העוף הממולא המעולה, מנת העוף בקפה ויין המדהימה והעוף במלח, מנה שאין קלה להכנה ממנה.
אם נעבור רגע לדגים, מה דעתכם על דג ברוטב הדרים אסייתי? מנה שמתאימה גם לנתח גדול של סלמון וגם לנתח גדול של דג לבן (כמו מוסר או לוקוס).
לחילופין, אולי תגישו לשולחן סיר גדול של תכשיטים.. הכוונה שלי לקציצות הדגים ברוטב פיקנטי של אנה? מדובר בסיר מהחלומות.
תמיד אפשר ללכת על קלאסיקה מנצחת, כמו נתח הסלמון עם תרד, פסטו ופיסטוקים? מנה שכתוב עליה את המילה חגיגה. כמוהו, גם הבר ים השלם במלח נהדר בכל מצב.
אחרי שהחלטתם מה תכינו לראשונות, סלטים ועיקריות נשאר רק להוסיף כמה תוספות וירקות לשולחן.
בנוסף לאורז לבן וטוב שיספוג לתוכו את כל הרטבים, אני מציעה לכם להציץ במתכון של האורז האדום המקסיקני. כמובן שאי אפשר להגיד כאן את המילה אורז, מבלי להציע גם את האורז עם ערמונים ופטריות.
בנוסף לאורז, תוספת טובה של תפוחי אדמה תמיד עושה את העבודה. גם תפוחי האדמה בפסטו קשיו וגם תפוחי האדמה המתובלים (והממכרים!) בתנור הן אופציות מנצחות.
אם אתם מוכנים להיות פתוחים למנות קצת אחרות, תשקלו בחיוב את גראטן שורש הסלרי המיוחד.
אם אתם רוצים ללכת על בטוח ולעשות לעצמכם חיים קלים, הכניסו מגש עמוס אספרגוס לתנור ותודו לי אחר כך. אם כבר הזכרנו אספרגוס, אז האמת היא שתוספת של ירוקים מוקפצים תמיד מתאימה ועושה את העבודה.
הללויה. הגענו לקינוחים.
כפי שכבר שיתפתי, שתי הסבתות שלי הורישו לי קינוחי תפוחים לפנתיאון: ישנו שטרודל התפוחים המעולה של סבתא מרים ז"ל (שגם עם בצק עלים קנוי הוא מצוין) ועוגת התפוחים וקצף החגיגית והמהממת של סבתא ריקה ז"ל.
אם נישאר רגע בקינוחים נוסטלגיים, מה דעתכם על תפוחים אפויים? לצד גלידת וניל כמובן..
את אותה גלידה מומלץ גם להגיש עם קריספ תפוחים (שהוא סוג של קראמבל משודרג).
בנוסף, יש את אצבעות הפילו תפוחים המעולות – קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים.. פשוט תענוג.
עוגת הפיסטוק הבחושה עם קרם יוגורט ורימונים היא מצד אחד חגיגית ומצד שני עוגה בחושה מדהימה בטעם פיסטוקי מהמם. אני ממש בעדה.
כמוה גם עוגת השזיפים, ריקוטה ולימון – בחושה עם קריצה וכל כך טעימה.
בחודשים האחרונים עלו לבלוג שתי עוגות שוקולד מדהימות ושתיהן ללא קמח – עוגת השוקולד הזו ועוגת השוקולד המיוחדת עם פאדג' הטחינה הממכר. שלא תגידו שלא ידעתם.
אם אתם מחפשים קינוח טבעוני מנצח, look no more – קינוח השקדים, מייפל, שוקולד וטחינה של מאיקי הוא האחד בשבילכם.
משום שבכל זאת ראש השנה, אל תשכחו לצד קנקני התה להגיש גם קערת דובשניות הום מייד שתמתיק לכולנו את השנה החדשה הבאה עלינו לטובה. אמן.
שנה טובה ומלאה כרימון בבריאות, סובלנות, אהבה ושפיות קוראים מקסימים,
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
איזה כיף לקבל את ההצעות שלך לערב החג של 2023.
ברור שהמתכונים הטעימים האלה ינוסו וייכנסו לרשימת התפריטים הקבועה שלי.
ובהזדמנות זו מאחלת לך, ליקיריך ולבלוג הנהדר הזה שנה טובה ופורייה.
תודה על המטבח העשיר והיצירתי שאת פורשת בפנינו כל פעם מחדש.
תודה רבים על המילים הטובות שלך דניאלה יקרה!