תפריט ליל הסדר 2024

"שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא"?!

אז זהו שלא.

האביב אכן הגיע, הפרחים פורחים ומלבלבים, הבריזה החמה נושבת כבר בערבים ואיתה גם משבי האבק הידועים.. אבל השמחה שמביאים איתם עונת האביב וחג הפסח? נשארה אי שם ב-6 לאוקטובר (לא שהיה מלבלב פה יותר מדי אז.. אבל, היי, מי ידע כמה יכול עוד להיות הרבה יותר גרוע?).

אז לאחר הקדמה מדכאת זו, שהייתי חייבת לשים אותה כאן שחור על גבי לבן (עמכם הסליחה), בואו נבנה יחד ערב חג משפחתי, מחבק וטעים.. והפעם במקום כיסא וגביע לאליהו הנביא (או בנוסף, לא אתווכח איתכם), נשאיר כזה עבור החטופים שלנו, אמן ויחזרו כבר. זה פשוט בלתי נתפס על מה אני כותבת.

אני מחליפה תקליט על מנת שאוכל לכתוב על דברים משניים כמו אוכל לאחר התעסקות בחטופים.

כרגיל, כמו בכל ליל סדר, נתחיל עם הקבועים שבלעדיהם אין – מרק העוף המנצח (שאצלינו מגישים אותו צח בליל הסדר, מקסימום בתוספת גזר או שניים, אם תתעקשו) בתוספת קניידעלך, כמובן.

קערת מרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם עוד לא ניסיתם את הקניידעלך המפורסמים של עיניה מאז שהמתכון פורסם שנה שעברה, אני ממש ממליצה לכם לבדוק אותם. מדובר בקניידעלך גדולים ואווריריים כמו ב- Lower East Side במנהטן. תענוג!

צילום: דוד בכר/הארץ

לעומת זאת, אם אתם בעד טייק יותר מודרני לארוחת ליל סדר ובכל זאת מתחשק לכם להתחיל את הסעודה בקערת מרק קטנה ומנחמת, אני מציעה לכם לתת מבט במתכונים של מרק הירקות המעולה ומרק אנטיפסטי המיוחד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

נחזור קצת למקורותיי ונשים על השולחן צלחת עם ערימה גדולה של מצה בריי חם. וואו כמה שזה טוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם בכלל בא לכם להשתולל, אני מציעה להעמיס על אותו מצה בריי (או על מצה פשוטה, גם תופס..) כף גדושה של סלט הביצים עם תועפות הבצל המקורמל, שעלה לבלוג ממש לאחרונה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אצלי אין שולחן חג בלי הגפילטע פיש של סבתא מרים. באמת שאין צורך להכביר במילים. מדובר בגפילטע הטובים בעולם (אשתף אתכם כי בשנה שעברה כשהינו בויאטנם בליל הסדר הסתבר לנו שאורחת אחרת באותו המלון בו שהינו בישלה בדיוק אותם ערב קודם – את הגפילטע של סבתא שלי! זה היה רגע שחיכיתי לשתף אתכם בו ).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מה דעתכם שלצד החזרת המסורתית נניח על השולחן גם קעריות קטנות של ממרח פלפל השיפקה המעולה הזה, שנותן בעיטה לכל מנה?

ממרח עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני, כידוע, אוהבת שיש כל מיני ביסים טעימים על השולחן כמנות ראשונות וכמה שיותר ירקות – יותר טוב.

חצילים תמיד מתקבלים בברכה, מבין שלל מתכוני החצילים בבלוג (בקרוב יהיה פוסט, מבטיחה!) בחרתי להציע לכם את החצילים הגרוזיניים המעולים של נינו או את פרוסות החצילים ברוטב לימוני של אמא שלי. מדובר בשתי אמהות שיודעות את דרכן במטבח ובמיוחד סביב חצילים .

חצילים מוכנים מבט מהצד

צלחת חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נישאר רגע עם אמא שלי אהובתי ונניח על השולחן גם קעריות עם הפלפלים הקלויים המפורסמים שלה. המצות יודו לכם מראש.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

אם תרצו, ישנה אפשרות להניח על השולחן דווקא סלט מבושל, שיש בו גם פלפלים וגם חצילים (ועגבניות) – אני מדברת על סלט הקיופולו הבולגרי המדהים.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת הכרישה והפשוטה והנפלאה הזו אולי נעלמה לכם ברדאר. אני מציעה לכם להציץ במתכון – הוא עדין וטעים כל כך.

כרישה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נחזור למקורות ולקבועים של החג ואציע את הצמד הידוע: כבד הקצוץ של זיוה או פטה הכבד של שלומית. שניהם נפלאים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן, אי אפשר לדבר על שולחן פסח מבלי להזכיר את החרוסת הפרסית המיוחדת של לילי, אמא של נטלי.

קערת חרוסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נעבור רגע לאגף הסלטים האהוב עליי.

סלט המלפפונים, הבצלים והנענע הוא כזה פרשי וכיפי, שאני ממש ממליצה לשלב אותו ולאזן את כל האוכל הכבד של החג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם סלט ירקות קראנצ'י נכלל בקטגוריה זו – מדובר בסליט פריך, צבעוני וטרי שנפלא לשלב בכל ארוחה, ובהחלט גם בליל הסדר.

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט החסה עם האנטיפסטי ישתלב באופן מושלם על שולחן החג. וכמובן שבאותה נשימה אני מוכרחה להזכיר את סלט החסה הקבוע של אמא שלי, שאנחנו נאמנים לו כבר שנים רבות.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy

סלט חסה עם מתכון

אם אתם מחפשים סלטים פחות בנאליים, אני מציעה לכם להציץ במתכונים של סלט האספרגוס הטרי וסלט השורשים הלימוני. שני סלטים שונים בתכלית, אך מיוחדים מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ

סלט עשבי התיבול, התפוח, הסלק והרימון, אמנם כאילו נתפר בול דווקא לראש השנה, אבל בהחלט יהיה חגיגי, מרשים וכל כך טעים בשולחן ליל הסדר. אני ממליצה עליו מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם מתחשק לכם להשתמש בתותים האחרונים של העונה, מה דעתכם לשלב על שולחנכם את סלט התרד עם תותים הנפלא?

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו נעצור רגע ונוסיף לשולחן תוספת של איזה ירק מבושל מוצלח (או שניים).

השנה עלה בבלוג מתכון נוסטלגי של כרוב מבושל ברוטב עגבניות, אותו אהבתם במיוחד, לפי נתוני הצפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ

עוד שתי אפשרויות נהדרות ושונות בתכלית ברוטב עגבניות הן השעועית הלבנונית ברוטב עגבניות והבמיה ברוטב עגבניות. שתי מנות נהדרות ביותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
במיה עם אורז
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

לחילופין (או בנוסף), בחרתי להציע לכם את פרחי הכרובית בעגבניות וטחינה בתנור, אותם אני מאד מאד אוהבת. אך באותה נשימה, מה דעתכם להציץ בפוסט המקבץ 15 מתכוני כרובית? אולי מתכון אחר של כרובית יתפוס לכם שם את העין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נלך שניה לכיוון התוספות הקלאסיות, כמו סירות הבטטה בסילאן או אצבעות הבטטות המתובלות.

בטטות מכנות2

עם כוסברה ולימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן תפוחי אדמה – מתפוחי אדמה קווץ' ועד לתפוחי האדמה הפריכים והמתובלים האלה (גם בגזרת תפוחי האדמה אני מציעה לכם להציץ בפוסט המקבץ הזה).

תפוחי אדמה קווץ

צילום :הדס פרוש/הארץ

כאמור בתפריטים קודמים, אני ממליצה להניח על השולחן בארוחות כאלה קערת אורז לבן וטוב שיספוג לתוכו את כל הרטבים הנפלאים. אך אם אתם מתעקשים להוסיף לשולחן מנת אורז אחרת/נוספת, מה דעתכם על האורז עם המנגולד והתפוזים? לחילופין, גם האורז עם הגזר והשקדים יכול להיות נחמד ביותר על שולחן החג (כן, אני בכוונה מנסה לא ללכת על המובילים, או אם תרצו – המקובלים , ולתת במה למנות אורז נוספות).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נעבור למנות העיקריות:

אולי סיר קציצות לא נשמע לכם כמו מנה חגיגית מספיק עבור ערב החג? אם כך המצב, כנראה שלא נתקלתם עדיין בסיר קציצות הדגים ברוטב פיקנטי של אנושקה שלי. רק אל תשכחו להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מחפשים מנת דגים שווה במיוחד, שאין מקום לטעויות איתה, אל תתלבטו ובחרו בסלמון החגיגי עם התרד, הפסטו והפיסטוקים – מדובר במנה "ה"גדית. לא פחות.

פרוסת סלמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעומת זאת, אם אתם פתוחים להכניס לשולחן החג שלכם מנת דגים עם משב רוח אקזוטי, מה דעתכם על סיר של קארי דגים בנגלי? מדובר במתכון לפנתיאון… מאז שעלה יצא לי לחזור אליו כבר כמה וכמה פעמים.

צילום: דוד בכר/הארץ

ואי אפשר בלי מיודענו העוף. אם כן, נתחיל עם שתי אופציות שכל בני המשפחה יהנו מהם, מהקטנים ביותר ועד הגדולים ביותר. אני מדברת על מנת העוף האדום, שהפכה לפייבוריטית אצלי בבית, ומנת העוף בסילאן ושזיפים מיובשים. שתיהן מתקתקות ומעולות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם מחפשים מנת עוף מעט יותר חגיגית, הגעתם למקום הנכון: עוף ממולא באורז וצנוברים עם תפוחי אדמה. מנה הצגה, לא פחות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואולי דווקא מתחשק לכם פרגיות בתנור שמכינים בקלי קלות? קבלו שתי אופציות מעולות: פרגיות בבלסמי ועגבניות מיובשות או פרגיות בחרדל ומייפל.

צלחת עם פירה ופרגיות

פרגיות עם אורז
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לעניין מנת בקר, כפי שקציצות הדגים של אנה יכולות לעמוד בגאון על שולחן החג, כך גם קציצות הבקר עם ירוקים ברוטב שום לימוני, מנה מדהימה שגם בה יש להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה.

צילום: דוד בכר/הארץ

קציצות הפרסה ובשר הנוסטלגיות של שרה'לה תמיד יתקבלו בברכה על שולחן החג שלי. אני מסוגלת לנשנש אותן כמו פיצוחים.

קציצות מוכנות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

ואי אפשר שלא להזכיר את המיינה – פשטידת המצות והבשר המפורסמת של המשפחה של רוני. כמה שהיא טעימה – אבא'לה!

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן שאי אפשר שלא להזכיר מנת צלי טובה וחגיגית כמו הצלי ביין וערמונים או הצלי הקלאסי והמעולה הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נפתח כפתור ונתגלגל לשולחן הקינוחים :

נתחיל עם קוביות מענגות במיוחד של מצטרף חדש וכה מוצלח (וקל להכנה) לבלוג – הלוא הוא פאדג' השוקולד. מדובר בביסים קטנים של אושר. כן, כן.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם בביסים קטנים עסקינן, אפשר גם להניח על השולחן צלחת עם כדורי תמר, אגוזים וטחינה בריאים וכה טעימים.

צילום: דוד בכר/הארץ

נישאר בגרסה הטבעונית, עם קינוח שרק מתחשק ליישר וליישר (או בעצם לחתוך מראש לקוביות או אצבעות) של שקדים, טחינה, מייפל ושוקולד (כמה מרכיבים שאני אוהבת בביס אחד!).

צילום: דוד בכר/הארץ

עוגת השוקולד, קרם וקוקוס המדהימה הפכה לממש קלאסיקה אצלינו בחבורה, בכל ימות השנה וממש לא רק בפסח, רק שתדעו.

פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה נוסיף ומה נאמר על עוגת השוקולד פאדג' המיוחדת במיוחד? עוגה שהיא התשובה לכל מתלבט באשר הוא לגבי איזה קינוח להכין בליל הסדר ולאורך כל השנה.

צילום: דוד בכר/הארץ

נכון שמתחשק לכם להוסיף לשולחן קינוח גלידתי, קפוא ונפלא, שמכינים מראש ושולפים ברגע האחרון? חפשו לא עוד, הגעתם למקום הנכון: פרפה החלבה המופלא או פרפה התותים הטריים (שימוש מעולה נוסף בתותים האחרונים של העונה) יענו לכם על הדרישה באופן מעורר השתאות.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם צלחת עוגיות לצד קנקן התה? המבחר הוא רב, אבל הפעם בחרתי להציע לכם את עוגיות השקדים האיטלקיות ו/או עוגיות הדבש, שקדים, טחינה ושומשום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם בכל זאת מתחשק לכם להציץ ברעיונות נוספים לקינוחים מעולים ללא גלוטן שמתאימים גם לפסח וגם לשאר ימות השנה (כי הם כל כך טעימים!) – אני ממליצה לכם בחום להציץ בפוסט הזה.

ומי ייתן ועוד הרבה לפני החג הבא נזכה לראות את כל החטופים שלנו יושבים לצד שולחן בביתם, כשכל יקיריהם סביבם .

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

דגים על האש4

על האש דגים

כפי שהובטח בפוסט הזה, של קינוח הגלידה המהיר והקוצר מחמאות,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. דניאלה הגב

    הכל נהדר!
    הכנתי את הצלי ביין וערמונים (לא בפעם הראשונה).
    מנה כל כך חגיגית וכל כך טעימה.
    המון תודה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן